GranataPet & Foursquare

.

במסגרת הרחבת הקטגוריה שפיתחתי בבלוג שלי ואשר סובבת סביב נושא המובייל – LBS והמתמקדת במיוחד ברשת החברתית המדליקה פורסקאוור  – אני מביאה לכם קייס סטאדי נחמד ששווה להכיר. הדוגמא מראה לכם שגם ארגונים קטנים ומותגים שאינם עתירי ממון יכולים להפיק יזמות קריאטיבית חוצת גבולות ולהרוויח תקשורת אוהדת ומיצוב מיוחד במינו שמועשר עקב הפעילות.

מדובר בפעילות שהתקיימה בשנת הפעילות 2011 באזור תקופת מרץ של אותה שנה, על ידי חברה גרמנית קטנה שמוכרת מזון לכלבים. הרעיון : להשתמש בתשתית של פורסקוואר ולקדם את עיסקי המזון לכלבים בשתי ערים מרכזיות – מינכן וברלין.

המהלך חיבר בין עולם האוף ליין המתוגבר על ידי בילבורדים שהוצבו ברחובות ובין לקוחות אשר השתמשו באפליקציה של  פורסקאוור  (כלומר עשו צ’ק אין) – ומרגע הצ’ק אין הבילבורד למעשה סיפק להם בצלחת כמות אוכל נקודתית לכלב. איך זה עובד מבחינה מעשית? הצ’ק אינים של הגולשים נרשמים בשרת מרחוק אשר מחובר לקופסא שחורה שמצידה מחוברת אל הבילבורד ושולטת בדיספנסר של האוכל. כאשר השרת מקבל הודעה על צ’ק אין הוא נותן פקודה לקופסא השחורה שמשחררת מנת אוכל נקודתית לקערת האוכל שצמודה לבילבורד.

היופי של המהלך נובע מכך שקהל היעד פה השתנה והריהו מכוון אל הכלב ולא לבעליו, הכלבים שחשים ומריחים את ריח האוכל משכו את הבעלים אל השלט יום אחר יום על מנת שיוכלו לקבל את המנה. זו דוגמא של קמפיין לא יקר ומבוסס על עיקרון חכם מאוד שמייצר נאמנות שונה ומיוחדת בקרב “קהל יעד” חדש – הלא הוא הכלב, הצרכן האמיתי. למעשה, הדרישה לרכישת המזון הגיעה מהכלב ולא מבעליו – כמו שאומרים – from the ground up.

צירפתי לכם את הסרטון של המהלך , הוא שנון, מצחיק ומעורר חשק ללכת דחוף לשולחן הדיונים הקריאטיבי ולחשוב בגישה רעננה, ואולי אף מבודחת – מה יכול להיות רלוונטי עבור המותג שלכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.