How To Go Mobile

 

בשנה האחרונה יש לא מעט שיחה שמתייחסת למעבר המשמעותי שאנחנו עושים אל עבר המובייל, והסיבות ברורות: צרכנים, לקוחות, עוברים יותר ויותר אל עולם הסלולר החכם; הטאבלטים ועוד מכשירים מסוגם מכתיבים את סוג המידע המועדף ואת הדרך בה אנחנו מתקשרים. כולנו מחפשים בסלולר, משתמשים בו לקיצור תהליכים על הדרך, וכן לקבלת מידע בזמן אמת. אחד ההרגלים שמושפעים מהשינוי הזה ברמה הגבוהה ביותר הינו – החיפוש באינטרנט. המספרים מראים כי השינוי בהרגלי הצריכה והגלישה שלנו הוא עצום והיקפו מתעצם מיום ליום. אנחנו כגולשים מחפשים יותר ויותר תשובות דרך המכשיר הסלולרי שלנו שמתַפקֵד למעשה כמסך מידע חדש ומשמעותי מבחינת הנפח שהוא תופש בעיסוקינו.

אחד הדברים המדהימים ביותר הינו הפער בין ההבנה שלנו לגבי המעבר הזה על כל השלכותיו, ובין הדרך בה אנחנו באופן אישי מטפלים במותג שלנו ובנראות שלו במקומות החדשים. כולנו עוסקים בשאלה מה אנו אמורים לעשות בסביבת העבודה של המובייל  (ומי מאיתנו שאינו עסוק בכך נמצא מעט בבעיה – או באיחור – והגיע הזמן שיתחיל). אבל, המשיכה שלנו לבניית נכסים מובהקים במובייל – אפליקציות ייעודיות שישרתו את הנוכחות של המותג שלנו וייצרו עבורו עסקים מסוג חדש ומזן אחר – אינה מספיקה. בבואנו לתכנן את הפעילות שלנו במובייל אנחנו מחויבים להסתכל דרך שפופרת חדשה והיא – The Client Journey. למעשה, מידת ההצלחה שלנו במובייל תלויה בעיקר בכך שנדע לנתח את מה הלקוחות שלנו עושים במובייל ומה הם מחפשים מבחינה מעשית. כמו כן – יש לדעת איך עושים זאת! מתוך כך ההצלחה השנייה בחשיבותה עומדת על ההיגיון של ניתוח הנתונים: כאן נחוצה הבנת עולמו של הלקוח מאחורי הקלעים כKSF של כל מהלך אותו תבחרו להגשים עבור המותג שלכם (על כך אני רושמת לכם פוסט מיוחד בנפרד).

אחד המיזמים החשובים של גוגל הינו הבדיקה של אופן המעבר למובייל. מתוך הבנה ברורה שהצרכנים, הגולשים פונים יותר ויותר אל עבר המסך הזה . לא בכדִי גוגל משקיעה מאמצים ניכרים בפיתוח סביבת עבודה מותאמת מובייל – מערכת הפעלה, התאמה של הסרץ’ על פי הClient Journey, פיתוח הארנק הדיגיטלי – מפות, LBS ועוד ועוד . בין היתר גוגל עוזרת לנו לֶאֱמוֹד את המרחק בין המקום בו אנחנו נמצאים ובין המקום שהגולשים רואים אותנו בפועל בבואם לחפש מידע שעשוי להיות רלוונטי לתחום שלנו. מיזם של החברה בשם – Ready To Get Mob מספק לכם למעשה סוג של יוטיליטי מקוון שעוזר לכם לראות בפועל תוך שניות את הפער בין הנקודות.

גילוי נאות: צר לי “לבשר” לכם – ‘הסנדלר הולך יחף’. זוהי התוצאה של האתר שלי במובייל ואין ספק שגם אני עושה את כל הטעויות האפשרויות.


לסיכום – הנקודות המשמעותיות שצריך לזכור בצאתנו לדרך

1. חשוב לתכנן את הפעילות שלנו במובייל – אבל מוטב לבדוק מיהם הלקוחות שלנו שנמצאים במובייל, מה הם עושים ביחס לענייננו, ואיך הם עושים זאת.

2. מידע שווה כוח ובסופו של יום שווה רווח כספי, ככל שתייצרו סביבת עבודה שתומכת את הצורך ותפגישו בין הצורך להרגלי הצריכה והחיפוש כך למעשה תרוויחו יותר בפועל.

3. חשוב מאוד להתייחס למה שקיים היום – אך מלבד הצורך להתעדכן בקיים, חשוב יותר לנסות ולהבין מה יקרה בעתיד הלא רחוק. זאת ניתן ליצפות על סמך המגמות, ובאמצעות “קריאת” התרחישים של השוק והתפתחותו.

4. אין ספק שמשימה זו אינה גורפת כרגע לגבי כולם ונראה שצריך לעבוד בחינוך עצמנו אבל גם בחינוך של השוק. מהצד השני חשוב לזכור שאינכם היחידים הנירתמים למשימה הנדונה – כשאנחנו רואים שחקנים משמעותיים כמו גוגל וFacebook משקיעים כל כך הרבה בחשיבה ובפתרונות שיתאימו לסביבת המובייל כדאי לנו “לעשות אחד ועוד אחד” ולכוון את עצמנו לשם.

5. מובייל אינו מוגש בחינם המימוש דורש השקעה, דורש חשיבה קדימה ותכנון מדוקדק. הדבר מחייב להתחיל כבר עכשיו לכוון את עצמכם ואת העסק שלכם לקראת היעד. השלב הראשון יהיה להכיר בכך שהמסך הקטן יהפוך בקרוב (אם לא כבר) למקשר המרכזי והמשמעותי ביותר ובכך למעשה יתַפקד כמסך הגדול !

בהצלחה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.