בכל שנה, האנליסטית המוערכת מרי מיקר משחררת דו”ח עשיר, על מגמות באינטרנט לשנת הפעילות הנוכחית וקדימה ומאפשרת לנו הצצה למספרים העדכניים, לדברים החשובים עליהם צריך להסתכל במרחב והרבה יותר מכך. כמסורת, אני לוקחת את המידע המקורי ו”חותכת אותו לחתיכות קטנות” והסברתיות כפוסטים בבלוג שלי, אשר מאפשרים להבין טוב יותר את הדברים האמורים, ובנוסף- מוסיפה עליהם תובנות ואינסייטים משלי.
הרשומה הנוכחית, תפתח את הסדרה ותהווה סקירה כללית למגמות עליהן כדאי להתעכב מהמחקר המקורי, בכל רשומה– כולל בנוכחית אצמיד לכם לתחתית את המסמך המלא על מנת שתוכלו לגלוש בתוכו ולקחת דברים משלכם.
הכל מתחיל במספרים, מרי מיקר מתעכבת על הצמיחה של האינטרנט- ומסבה את שימת ליבנו לכך שישנה האטה לחדירת האינטרנט גם ברמת משתמשים וגם באימוץ של מכשיר הסלולר, מה שחשוב לקחת מהנתונים, הינו העובדה שישנה האטה באימוץ- הרבה נובע מכך שהרוב המערבי מחובר כבר עכשיו, ומהווה תשתית מדהימה וקונקטיבית.
הפרסום באון ליין צומח במהירות, כשהאקסלרציה מגיעה מהמובייל, מפרסמים מתיישרים לשינוי בהרגלי הצריכה של האנשים, ומעבירים דולרים הלכה למעשה לפרסום במובייל. אבל למרות זאת, ניתן לראות בבירור בשקף הבא שישנו עדיין פוטנציאל אדיר (והמספרים משקפים בגרף רק את ארה”ב ) להתפתחות בדומיין הזה.
פייסבוק וגוגל אחראיות ל-85 אחוז מכל הצמיחה באינטרנט– וחשוב לשים לב לשקף שמונח לכם מתחת לפסקה זו, אשר מדגיש את המטאוריות בהתפתחות של פייסבוק, אם גוגל צמחה בשנת-2016 ב-20 אחוז, פייסבוק הגיעה לצמיחה של-62 אחוז !
הגבולות בין סחר ומדיה הופכים להיות למטושטשים עד כדי לא קיימים– פלטפורמות כמו פייסבוק מתחילות להטמיע באנטלגנטיות פאנלים אשר עוזרים לאנשים למצוא את הדברים שהם רוצים בפיד, ומשם להמשיך למסנג’ר לביצוע פעולות הכוללות גם סחר.
העולם הטכנולוגי, גורם לנו לשנות הרגלים, והשימוש ב-Voice יכול לבוא על חשבון ההקלדה שלנו בסלולר, צריך לקחת בחשבון שגוגל מטמיעה יכולות של שימוש קולי ומשביחה את הדרך שבה אנחנו עושים את הדברים באמצעות תפיסה של עוזר דיגיטלי. כבר היום יותר מ-20 אחוז מהיפושים בכל העולם נעשים באמצעות הקול. גוגל גם באותה נשימה מכניסה לתוך כל הישומים שלה שכבה של בינה מלאכותית המאפשרת לנו כמשתמשים לעשות דברים יותר בקלות, למשל– תשובות אוטומאטיות במייל שלנו שמוגשות באמצעות העוזר הדיגיטלי של גוגל ויודעות להתאים את עצמן למידע שיש בגוף המייל.
אותם יישומים קוליים כמובן גם מגיעים בצורה של רמקולים מחוברים, אלקסה, גוגל הום וההשקה האחרונה של אפל אשר באה להתחרות במגרש משחקים זה, וככל שהזמן עובר, היכולות של בינה מלאכותית ו-Machine Learning רק גדלות ונהיות יותר ויותר מדוייקות.
גם זירת הסחק משתנה, וקמעונאים הופכים להיות ליותר חכמים בדרך בה הם עושים דברים. רטיליסטים בוחרים לייצר מבחר יותר רזה אך מדויק אשר מאפשר לצרכנים לתת אינפוט על המוצר עצמו, ובכך להשביח בפועל את ההתאמה.
זירת האיקומרס משנה הרגלים משמעותיים של אנשים, ולמשל גורמת לצרכנים לאכול יותר בבית מבחוץ. שוק ה-Take Away מקבל תנופה אדירה ככל שזה נהיה פשוט יותר, וסימלסלי בצד של הלקוח.
בעוד רשתות קמעונאיות שלמות נסגרות בארה”ב, וקניונים שלמים הופכים לשוממים- אמזון מצידה מרחיבה את הפוט פרינט הפיזי שלה ומבטיחה לעצמה נוכחות-360 בחיים של הלקוחות.
ונטפליקס הופכת להיות לקטר שמשנה את עולם הטלוויזיה, וגורם צרכנים לעבור משימוש בשירותים מבוססי כבלים ולווין- לשימוש בוידיאו מבוסס סטרימנג באמצעות האינרטנט. כבר היום בישראל ניתן לראות את האבולוציה, או יותר נכון את הרבולוציה המתרחשת בשנה הנוכחית ותשפיע גם על שנת הפעילות הבאה באמצעות שחקניות חדשות שנכנסות מקומיות ובינלאומיות, כשנטפליקס כמובן מהווה גם היא כוח מניע לשינוי בישראל.
מילת סיכום, זה היה ממש דיגדוג מהמצגת- שקפים נבחרים אותם החלטתי להקפיץ לכאן על מנת ליצור גירוי לסדרת הפוסטים המלאה- אשר תרד דריל דאון לנושאים שונים חלק התעמקות בדברים שכתבתי- וחלק בחדשים. כפי שהבטחתי אני מוסיפה את המצגת המקורית במלואה וממש ממליצה לכם לצלול בתוכה וולקחת תובנות ואינסייטים משלכם.