IoT Devices Start Talking to Each Other

מהאינטרנט של הדבר אל האינטרנט של הדברים, פוסט אורח של : עודי דהן, מייסד ומנכ״ל GreenIQ.10153032_719519218070915_4889542274798776942_n

רבות נכתב ונאמר על האינטרנט של הדברים. על השוק הגדל בקצב מסחרר, על כמות המכשירים המחוברים שמקיפים ועוד יקיפו אותנו מכל עבר, ועל ההשפעות מרחיקות הלכת של המהפכה הזו על חיינו. ישנם היבטים מעניינים של מהפכת האינטרנט של הדברים הם היכולת של מכשירים לחוש את סביבתם, היכולת לשלוט במוצרים דרך אפליקציה ניידת והיכולת של מכשירים לתקשר זה עם זה. ההיבט הראשון מתפתח במהירות. אנחנו מוקפים בחיישנים מסוגים שונים ומשונים ואפילו נושאים אותם על גופנו בתוך הסמארטפון והצמיד החכם. ההיבט השני, גם הוא טס קדימה. אנחנו יכולים לשלוט בסטרימר, בתרמוסטט, באזעקה ובתאורה דרך הסמארטפון. אבל האם אנחנו באמת בעידן ״האינטרנט של הדברים״ ? האם ייצרנים מצליחים להביא ערך מוסף על ידי תקשורת בין חפצים שונים שנוצרו על ידי ייצרנים שונים ? לרוב התשובה לשאלה הזו היא- לא.

לכל מוצר ״חכם״ יש את האפליקציה שלו ואת הענן שלו והערך שהוא מביא מוגבל ליכולתיו שלו בלבד. אין סינרגיה אמיתית. מנקודת המבט של הלקוח מדובר במכשול רציני. נוצר ים של אפליקציות שכל אחת מתחברת למוצר אחר. בתוך הכאוס הזה, מתחילות להתבהר היום מספר מגמות. את הסיגנל המשמעותי ביותר לשוק שיגרה גוגל בינואר השנה, כשרכשה את Nest ב-3.2 מילארד דולר. מה הרכישה הזו מבשרת לנו ? היא מבשרת על כך שגוגל רוצה להיות זו שמספקת לנו את המוצרים החכמים בבית, ועל הדרך לעקוב אחרינו וללמוד על הרגלינו. הביג דאטא הזה עוד יעשה אותם לחברת טריליון דולר. ומה עושה האוייבת המושבעת מקופרטינו ? בשבוע שעבר שיחררה אפל את HomeKit שיאפשר ריכוז של מכשירים חכמים באפליקציה אחת עם ממשק אחוד, בדומה למה שאפל עושה בעולמות תוכן אחרים : ספרים, מגזינים, כרטיסים ועוד. נדמה שהמטרה של אפל צנועה יותר מזו של גוגל, והם רק רוצים להפוך את האייפון לשלט רחוק של כל הבית, ופשוט למכור עוד הרבה אייפונים.

devices

מגמה נוספת המאפשרת תקשורת בין מוצרים שונים– היא יצירת API או ממשק תוכנתי המאפשר למפתחים עצמאיים ולייצרנים של מוצרים אחרים לתקשר ישירות עם מוצר חכם מסויים. דוגמא לכך היא שיתוף הפעולה הטכנולוגי בין חברת הסטרטאפ הישראלית GreenIQ וענקית הטכנולוגיה הצרפתית Parrot. חברת Parrot יצאה לשוק לפני מספר חודשים עם מוצר בשם Flower Power. המוצר הוא חיישן לחות קרקע ששולח לסמארטפון שלך הודעות מתי להשקות את הצמחים בעציץ או בגינה. במקביל, החברה פיתחה מחשב גינה המתחבר לרשת ה-WiFi, מתעדכן בנתוני מזג האוויר ומשקה את הגינה בהתאם למזג האוויר, ובכך חוסך עשרות אחוזים בעלויות ההשקייה. שיתוף הפעולה בין שתי החברות הוליד ממשק שמאפשר חיבור (Pairing) בין חיישני ה-Flower Power למחשב הגינה GreenIQ. שני מוצרי IoT אלו שפותחו ללא קשר זה לזה, פתאום עובדים יחד ודואגים שהגינה תקבל בדיוק את כמות המים שהיא זקוקה לה, באופן אוטומטי לחלוטין. נתוני לחות הקרקע שמספק החיישן מהווים שכבת חסכון נוספת לנתוני מזג האוויר. החיבור בין שני המוצרים יצר ערך חדש ללקוח שלא היה קיים בכל מוצר בנפרד.

בעתיד הקרוב נראה עוד שיתופי פעולה רבים מן הסוג הזה, עד שהשוק יעבור תהליך התבגרות ומערכות הפעלה סטנדרטיות יתבססו ויאפשרו תקשורת בין מכשיר אחד לשני תוך יצירת סינרגיה שתביא תועלת ממשית למשתמש.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.