JWT | Generation Z

Z

אני מאוד אוהבת את חטיבת המחקר העולמית של JWTבעיני הם מהווים מודל לחיקוי- בסקרנות, בהבנה ובמיקוד של המגמות החשובות והשינויים שהעולם עובר, כל זאת דרך המצפן של השיווק ובאמצעות פרספקטיבה המכוונת לשאלה : כיצד תעשייה זו צריכה להתכתב עם השינויים. אחד הדברים הטובים בJWT נסב בעובדה שהם חוקרים את השינוי הבין דורי, וכפי שאתם יודעים חשוב לי להעמיק בבלוג זה ולהבין מה הן ההשתנויות במיוחד של הדורות הצעירים : בהתנהגויות, הרגלים והשפעות.

הפעם, אני רוצה לחשוף אתכם למחקר של החברה שהתמקד בדור ה-Z ושיטח עבור אנשי שיווק את ההשתנות של דור זה- מה חשוב לו וכיצד אפשר לקחת את התובנות הללו ולהפוך אותן ליוטיליטיס אפקטייבים בארגז כלי העבודה. 

אמקד את הרשומה הזו בתיאור קצר של השינוי על פי JWT– ואוסיף עליו הארות משלי, כמו כן- שלפתי את שני השקפים החשובים מהמצגת בהם אני רוצה להעמיק- ואת המסמך המלא צירפתי בתחתית הרשומה על מנת שתוכלו לקחת ממנו מידע נוסף.

דור ה-Z מהווה את דור המתבגרים של היום, זהו דור שמביא לפתחנו הרבה מאוד הפתעות, מדובר באנשים שנולדו בין אמצע שנות התשעים לתחילת 2000, הם הראשונים להיות True Digital Natives- הדור שעוד לא פגש את גיל ה20, יש להם הרבה מה להגיד ולמרות גילם הצעיר הם מחזיקים נכסים פיננסים שמהווים אתגר גדול עבור מותגים כבר עכשיו- ואם זה המצב כיום חשוב לדמיין מה יהיה בעתיד הקרוב, בינוני ורחוק.

בניגוד לדור הY  דור ה-Z הסתכל ולמד מהטעויות של הדור הקודם לו והבין שחינוך והשכלה זו יכולת אקטיבית שחייבים ליזום עליה- הם מבינים שהשכלה אינה דבר פאסיבי אלא משהו שעובדים בו ביזמות קונסיסטנטית. דור ה-Z הוא דור מבוגר בצורה יוצאת דופן, שחושב ומתכנן את המסלול קדימה- לומד ומנסה להבין לבד מהו מנעד ההזדמנויות בעיצוב חכם של העתיד האישי, וכיצד הם ניתן להשפיע על העולם- שימו לב, חשוב להם להשפיע על העולם !

כמה עובדות משמעותיות שצריך לדעת על דור זה,  הן משוקפות עבורכם גם בשקף מתחת לפסקה הבאה :

דור ה-Z תמיד נמצאים און ליין, 86 אחוז מהם משתמשים במכשירי סלולר חכמים כמה וכמה פעמים ביום (אני מוסיפה שלטעמי הם נמצאים שם רוב הזמן), אך מצד שני- 79 אחוז מתוכם מודאגים ומסכימים שאנשים כמוהם מחוברים יותר מדי למכשירים דיגיטליים.

מותגים טכנולוגייה מאוד משמעותיים עבור דור ה-Z שבעים ושלושה אחוז אומרים כי טכנולוגיה מבוססת מותג טכנולוגי- הברנד משמעותי מאוד עבורם, אבל זה לא אומר שהם מעוניינים בגאדג’ט האחרון שיצא לשוק- רק 35 אחוז מהם חושבים שאם הם לא מחזיקים את הגאדג’ט האחרון זה אומר שהם לא קוליים.

הם עדיין צרכני טלוויזיה– 69 אחוז צופים בטלוויזיה לפחות שעתיים ביום, כאן אני מוסיפה שחשוב לבדוק מה זה אומר טלוויזיה ובאיזו צורת הגשה שכן פורמאטים כמו נטפליקס ויוטיוב משנים את הדרך בה הדור הצעיר תופס את צריכת המדיה הטלווזיונית שלו- וניתן לראות כי יש להם העדפה ברורה ליוטיוב 70 אחוז צופים ביוטיוב לפחות שעתיים ביום.

למרות כל ההערכות, הם עדיין אוהבים את פייסבוק, 77 אחוז מהנשאלים בסקר שערכו JWT ענו כי הם אוהבים את פייסבוק זאת יותר מכל רשת חברתית אחרת- חשוב רק לחדד שבמקרה של השאלה מה זו למעשה רשת חברתית בעיניים של המשתמש-צריך להבין האם הם תופסים את Snapchat, ווצאפ ורשתות כמו- Meerkat כרשתות חברתויות פר אקסלנס. כמו כן חשוב להבין כי למרות שהם מאוד אוהבים את האקו סיסטם הדיגיטלי- הם מאוד זהירים לגבי מה שהם מעלים ומפרסמים ברשת, 82 אחוז אומרים כי הם נוהגים בזהירות בהקשר לכל מה שהם מעלים לסושייל מדיה.

הם מאוד אוהבים לרכוש און ליין ! 68 אחוז מהם עונים כי הם מאוד אוהבים לקנות און ליין ונוח להם לרכוש באיקומרס ממש כמו בחנות הפיזית, אבל משמעותי לחדד כי בסופו של דבר 67 אחוז מהם רוכשים ברצפת הקמעונאות הפיזית.

דור ה-Z ממש מתכוננים לעתיד– 83 אחוז אומרים כי זה חשוב לחסוך כסף עבור העתיד שלהם כבר עכשיו, אבל מודאגים מהשאלה- מה תהיה מידת ההצלחה שלהם בעתיד וכיצד יעצבו את מפת הדרכים העסקית שלהם.

GZ1

מה הם אם כך המפתחות העיקרים עבור מותגים שרוצים להיות ריספונסיבים לשינוי הבין דורי- ולעבוד עם התובנות הללו כארגז הכלים ?

מותגים צריכים לחשוב על הקול שלהם במרחב הדיגיטלי, במרחב האינטרנטי- חובה להבין כי מרחב זה הוא לא עוד יעד עבור דור ה-Z זה מקום בו הם נמצאים כחלק אינהרנטי מהחיים שלהם, היוטיליטי שמשפיע על ההחלטות שלהם ומעצב אותן. מבחינתם אין מינוח כזה און ליין או אוף ליין- הם פשוט מחוברים והקונקטיביות הזו מתרחשת בשני המימדים סימלסלית.

אל תמעיטו בערכם הם לא Teenagers– הם לקוחות, אקטיביסטים ויצרני תוכן מה שאומר שבסקייל ההשפעות של המרחב הדיגיטלי הקול שלהם נשמע לא פחות אם לא יותר מהקול של המותגים.

אל תכניסו אותם ותמסגרו תחת סטריאוטיפים, למרות שאנחנו כאנשי שיווק מאוד רגילים לעבור כך כי זה עושה את החיים קלים- דור הZ באופן כללי לא אוהבים סטריאוטיפים כמו : סטרייטים, גייז, נשים וגברים- נקודת המבט החברתית שלהם שונה והם מסתכלים על האינדיבידואל הרבה יותר לעומק מבלי כותרות שמכווצות אותו לריבוע כזה או אחר.

תדאגו להיות מותג עם אימפקט חיובי על העולם– דור ה-Z רוצה לשנות את העולם, ומותגים שיצטרפו אליהם יעשו טוב לעצמם באופן כללי- וגם יתכתבו טוב יותר עם הסיפור של דור זה.

אל תחשבו שאתם מדברים את שפתם– צריך להתאמץ הרבה יותר מול דור זה מרק להיות בסלנג שלהם- ההכרות עם העָגָה בלבד היא שטחית ומכיון שזה דור בוגר, עמוק עם נקודת מבט ביקורתית והחלטית לא תשבו אותם בגימיקים.

דור ה-Z מקשיבים למעגלים הקרובים להם– חברים ואנשים שנמצאים סביבם, וחשוב להבין שהרבה פעמים הם יחשפו לדברים שנאמרים ממעגלים אלו ב- יוטיוב.

אל תגרמו להם לחכות– הם לא דור שמורגל לחכות לדברים, יש להם אי נוחות מדברים שנמשכים יותר מדי זמן.

תזהרו מלהכיות רק במיינסטרים– חפשו נישות וטרנדים שנראים כיום קטנים ולא משמעותיים- אם תדעו למפות נכון יש מצב שתעצבו את עצמכם בתוך הסיפור של המגמות המשמעותיות ביותר עבורם בעתיד הקרוב.

אל תהיו פרובינציאלים– דור ה-Z שואבים את ההשראה שלהם, מדברים שקורים בכל העולם מאופנה ועד מזון.

תנו להם לבחור– תאפשרו להם את האופציה של הבחירה הם דור שלא מעריך- One Size Fits All חשוב להם להיות חשופים לאלטרנטיביות כחלק ממסע הבחירות שלהם.

GZ2

מילת סיכום. אני מקווה שלקחתם מהסקירה הזו את הנקודות החשובות שיכולות לעזור לכם לשרטט בצורה חכמה את מפת הדרכים העסקית שיווקית שלכם, הוספתי לתחתית הרשומה את המחקר המקורי והמלא- ואני מעודדת אתכם להכנס אליו ולחלץ ממנו תובנות עצמאיות. מצידי, כמו תמיד אני מבטיחה להמשיך ולחקור את השינוי הבין דורי ואת ההשלכות של השינוי בזווית של בניית עסקים ופיתוח יכולות בעידן שהופך לדיגיטלי.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.