KPCB & Internet of Things

664557

השקף הזה- מתוך מצגת המגמות של- KPCB הוא מעניין במיוחד, כי הוא עורך ניתוח מבריק בנושא הפוטנציאל הממשי שגלום בעולם הביג דטה. באותה נשימה הוא גם מחדד היבט נוסף שמבהיר עד כמה חשובה מגמת “האינטרנט של הדברים” לטובת השבחת הדטה שנאגרת בעולם, דטהשניתן להפיק ממנה ערך אמיתי.הדגש בשקף מושם על העובדה שלמרות שניכרת צמיחה מרשימה של הצטברות הדטה בכל רחבי העולם- רק 7 אחוז מהאינפורמציה ומהחומר מאורגנים כדטה מתויגת, ורק אחוז קטן מכלל הדטה המתויגת גם עובר אנליזה. זה אומר שבפועל כל הדטה שאינה מתויגת, היא אינה מובנת ובכך הופכת ל-מסורבלת מכדי לתרום לניהול או לחילוץ תובנות מעשיות מתוכה.

המרחב הדיגיטלי עם הפוטנציאל הגדול ביותר לייצר דטה איכותית מגיע מ-”האינטרנט של הדברים”, שכן דטה שמגיעה מסנסורים היא מלכתחילה מעוצבת כדטה מתויגת, ואת האינפורמציה הזו ניתן לקלוט, לנתח ולהפוך אותה לכלי מעשי שפותר מצד אחד בעיות חיוניות, ומצד שני יוצר הזדמנויות חדשות. ניתן לראות למשל במצגת את הדוגמא של נטפליקס, שמשתמשת בטריליוני פעולות בדטה של הזירה, ועל ידי מדידת תכיפות השימוש של הגולשים- יכולה להפוך את המלצות התוכן לחוויה פרסונאלית. זוהי דוגמא נהדרת לאפקטיביות של הדטה כשהיא הופכת לכלי אמיתי שמיצר ערך גם בצד העסק וגם בצד המשתמש.

7766554433

צירפתי לכם גם את שקף הניתוח, ומתחתיו שקף נוסף שמדגים את התפיסה על קייסים שונים, בינהם גם הדוגמא אותה ציינתי של נטפליקס.

66455

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.