זהו עידן חדש של צרכנות – בו הממשק בין רצפת המכירה לבין הזירה הדיגיטלית הרועשת והגועשת בכל הקשור לסחר אלקטרוני משליט חוקי משחק חדשים. אנו עדים למהלכים נסייניים שמקורם (כן, כן…) בחשיבה “מחוץ לקופסא”. בתקופה האקטואלית אנו לומדים להכיר בעוצמה של נכסי הדיגיטל שבבעלותינו וחושבים איך נוכל להפיק מהם יותר. כמו כן, איך אנחנו יכולים להנכיח את עצמנו במדפים חדשים- וירטואליים, זמניים ובייחוד כאלו שמערבים. שטף ההזדמנויות צריך להיבדק בקפידה ואנחנו מחויבים ליברור מתוך המבחר איך לנצל את יתרונותיו בחוכמה וליצור מציאות חדשה עם הכלים החדישים. הפעם, אני רוצה למקד אתכם בקייס של לגו שלמעשה הפכה את חלון הראווה של המותג למיצג “דינאמי” שיוצר אינטראקציה עם העוברים והשבים ובפועל “קורא” להם ומאתגר אותם להיכנס פנימה- דוגמא מצויינת להסבת הפרונט של החנות שלנו למדיה פעילה שמניעה לקוחות מזדמנים.
בעידן כזה החנויות הפיזיות צפויות להיות יותר מעניינות מאי פעם – ולייצר עבור הלקוחות חווית קניה שמחזקת את המוטיבציה לרכוש בחנות על חשבון הנוחות שבקניה המקוונת. לפעול בצורה זו מול הלקוחות אומר שאנו מרחיבים את השימוש בחושים השונים בדרך “אימפולסיבית” ועל ידי כך מחקים למעשה את מה שקורה לצרכנים און ליינית. את זאת ניתן להשיג על ידי חלון ראווה שלוכד את עין הלקוחות- באופן מקורי. חלונות ראווה תמיד נתפשו כחלק מהסביבה הטבעית של הקמעונאים, וזו למעשה נקודת מפגש בה הקמעונאי יכול להציג ללקוחות מה הם יכולים למצוא בתוך החנות. אבל באמצעים חכמים ובטכנולוגיות המשוכללות- וכמובן בעידן בו הלקוחות מחוברים דיגיטלית יותר מאי פעם- אפשר להעצים את הדיספליי של החנות ולהגדילו בחוויה דינאמית עשרת מונים.
הדוגמה של לגו ממחישה איך מותג משתמש בחוכמה בטכנולוגיית קינקט- המאפשרת לכל מי שעובר בקרבת מקום לתפוש עמדה מחוץ לחנות ולהיכנס “וירטואלית” לתוך משחק וידאו כדמות שלוקחת בו חלק. הפיתוח הקינקטי מאפשר לעוברים ולשבים לשלוט בתנועות הגוף שלהם ובכך לקבוע איך הם בוחרים “לשוטט” על לוח המשחק.
לסיכום- על ידי חלון ראווה שמספק משחק חינמי, המותג לגו הופך את החלון ליותר מדיספליי פשוט, הוא מאפשר למותג להעביר את הערכים שלו ומזמין לקוחות פוטנציאליים להרגיש מעורבים במוצר- עוד לפני ההחלטה לקנות בפועל. כל המאמץ הזה נובע מהתובנה שמעורבות מסוג זה תגרה את חושי העוברים והשבים ותגרום להם בפועל להיכנס לחנות כשהם נימשכים אל המותג ואל המוצרים שלו ובכך להצית את החשק לבצע את הרכישה בפועל.