חשוב בעיני לבחון את השינוי בהתנהגות של הדורות, ולהפוך את הציפיות של דורות שונים כחלק מהתפריט שמגדיר מחדש את מקום העבודה. הפוסט הזה יעסוק בדיוק בכך- במבט ממוקד על דור ה-Millennials והציפיות שלהם מהחיים , אותן ציפיות אשר משליכות באופן ישיר על הדרך שבה צריך לבחון את התעסוקה שלהם והדרך שנבנת סביבם.
הרשומה תתבסס על גרף ששלפתי לכם מאתר– Statista, מקור מידע מצויין אשר מנכיח לכם דטאות בינלאומיות חשובות בתחומים שונים.
על פי- Deloitte, דור ה-Millennials בכל העולם מצפים לדברים ולתנאים די דומים מהמעסיקים שלהם.
תוכלו לראות בגרף את החלוקה לחשיבויות השונות עבור דור זה כשהם נגישים למקום עבודה חדש, או לחילופין ממקום העבודה בו הם מועסקים- ההעדפות שלהם הן יותר גדולות מרק להרוויח טוב ולהחזיק מקום עבודה מתפתח לאורך שנים.
– הם למשל שמים במקום הראשון את כל נושא איזון מקום העבודה מול החיים הפרטיים- Work Life Balance.
– במקום השני הם מעמידים את היכולת וההזדמנות להיות חשופים לקידום ולעמדות של הנהגה- חשוב להם להיות מובילים, להתקדם ולהנהיג.
– אבל הם חושבים שאפשר לעשות זאת תוך פלקסביליות בשיטות העבודה, שעות גמישות ואפשרות לעבודה מרחוק.
– הם מרגישים בצורה מובהקת שצריכה להיות משמעות לעבודה שלהם במקום בו הם עובדים- וחשוב להגיד שהם גם חושבים שמקום העבודה חייב להיות כזה שיש לו ערך וחזון.
– חשוב להם מאוד נושא של הדרכות, לימודים והיכולת להתקדם ולהתפתח ולהגדיל את הידע שלהם.
מילת סיכום, כל אלו ועוד מגדירים את התנאים להצלחה של העובד הצעיר בעידן הנוכחי, אני מבינה ומניחה שהשינוי קשה שכן בעסקים מסורתיים ישנו שילוב בין הישן לחדש וזו יכולה להיות תקרית של התנגשות חזיתית בין תפיסות עולם, אבל העובדה היא שהעולם משתנה והדרך חייבת להתעצב אחרת על מנת שתוכלו למקסמם בפועל את התוצאה, קחו את הגרף ואת הדברים האמורים לעיל ותכללו את התובנות בדרך בה אתם מעצבים את מגרש המשחקים העכשיוי של סביבת העבודה.