Minimalist Marketing | Cookbook

מרגיש לי כבר הרבה זמן שחשוב לדבר על הנושא של הפוסט הזה- שיווק מינימליסטי כשיטת עבודה. מסרים רכים, חכמים, מצחיקים עם קריצה 🙂 שיוצרים מעורבות וכפועל יוצא Retention, כפועל יוצא שיחה על המותג ועל הפעילות שלו. אם תרצו אפשר לקרוא לזה: Brand at Work, כי זו צורה שבה המותג בונה את עצמו מעשייה, שיחה, התחברות למה שקורה סביב- לתרבות ולחברה.

יש לא מעט מותגים שעושים עבודה חזקה וחכמה בשיווק מינימליסטי: אוראו, מקדונלד’ס, קיט קט, אדידס, איקאה, לגו- ואלו מותגים בעיני  שממש הפכו את זה לסיסטם של עבודה, לשיטה. מה זה אומר שיטה? זה אומר שהם נמצאים כל הזמן עם מסרים כאלה בחוץ, בנכסים שלהם, בנכסי הסושייל מדיה, בשיתופים שאנשים יוצרים ומהדהדים את הרעיון.

שני מותגים שממש עושים זאת על בסיס קבוע הם אוראו (עוגיה) ומקדונלדס (המבורגר)- ולמרות שעולמות התוכן שלהם יכלו להיות מצומצמים או מצד שני מאוד מאוד עמוסים (כי קטגוריית האוכל עמוסה מאוד במרחב הכללי ובמיוחד בדיגיטלי), בזכות העובדה שהם מייצרים פיסות תוכן חכמות כאלה על בסיס קבוע, אפשר לראות אותם אחרת, מבודל, שונה במרחב.

מאסטרקארד למשל הציגו לאחרונה את השיווק המינימליסטי שלהם, שסובב סביב כל החושים שיש למועדון הPriceless שלהם להציע. מאסטרקארד כגישה שיווקית מנסים “לתקוף” את כל החושים, והנה באמצעות שורה של מסרים ויזואלים חזקים הם מצליחים להעביר את הערך של ה”פרייסלס”.

לגו ממש מייצרים על בסיס קבוע עולמות ויזואלים שלמים עם המותג והמוצרים, באמצעות גישת מספר הסיפורים- הפיד שלהם תמיד מלא ורבוד בעניין.

מקדונלד’ס כמו שאמרתי מייצרים מכך שיטה, קונסיסטנטיות של מסרים שמשולבים בכל האירועים שקורים סביבנו כל הזמן.

אוראו, העוגיה- שמצליחה לעניין כל השנה. זה לא בכדי, לאוראו יש אסטרטגיה של תוכן שקוראים לה 365, מה שאומר שכל יום בשנה הם יוצרים פיסת תוכן כזו שמתכתבת עם מה שקורה בחוץ ובכך הם משמרים את השיחה על המותג והמוצר- העוגיה.

אדידס מנהלים תקשורת שיווקית מלאה במסרים ויזואלים, פשוטים עם מעט מאוד טקסט ולפעמים בלי- ואם תחפשו את אדידס בחיפוש התמונות בגוגל תגלו הרבה מאוד תוצאות מרהיבות של המותג.

הכל מתחיל בלוח שנה. בשביל לעבוד ברעיון בשיטתיות צריך לחשוב על כך כאתגר שנתי, לפרוס את השנה ולחפש מועדים, חגים, ימים מיוחדים-Link, ולייצר תשתית של מסרים קצרים וחכמים שמאפשרים לכם להיות מעניינים, מחוברים ורלוונטים לחיים של האנשים.

מה נדרש בשביל שתוכלו לעבוד במודל הזה?

תצטרכו לייצר מערכת ניהול תוכן שמאפשרת הכנסת תכנים משתנים כל יום, וחשוב להגיד שכמה שפחות תהיו תלויים בגורמים חיצוניים כך תצליחו יותר.

תצטרכו לייצר גוף קריאטיב- ארט וקופי שמסוגלים לקחת על עצמו מהלך של מסרים רבים במהלך השנה, אולי אפילו 365.

תצטרכו לחשוב על יצירת מערכת אוטומציה שיכולה להעלות תכנים בסופ”ש באופן אוטומטי.

תצטרכו לחשוב על הקהילה שאתם נוגעים בה, להיות קשובים למה שהיא אומרת ולהגיב למסרים עם מסרים חדשים ויזואלים.

עקרונות מנחים

החשיבה שלכם צריכה להיות מאוד ויזואלית, כמה שפחות טקסט.

אם אתם משתמשים בטקסט זה חייב להיות- שימוש בקופי מדליק לכל פלייסמנט.

רמה מאוד גבוהה של ארט.

תצטרכו להערך בהכנת גאנט תכנים חודשי, אבל תצטרכו גם להיות מספיק גמישים ולהיות יצרני RTM לאירועים ומקרים לא מתוכננים.

בהצלחה! מחכה לכם במרחב עם מסרים חכמים שבמקום שיעצבנו אנשים, יגרמו להם לרצות אתכם ויגרמו להם לשתף אתכם- תזכרו, אין שיווק חזק יותר מWOM.


חדש! הקורס דיגיטלי לחדשנות! מוצר עליו עבדתי בחודשים האחרונים מובא לכם בפורמאט דיגיטלי של קורס On Demand שמאפשר לכם ללמוד כיצד עושים חדשנות, כיצד בונים תהליכים חכמים ומה הם הכלים והתרגילים המשמעותיים אותם נדרש להכיר. המדריך לטרנספורמציה בפורמט של קורס דיגיטלי- לחברות גדולות ואנשים פרטיים, כלי עוצמתי לעיצוב ובניית תהליכי חדשנות Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.