בהמשך ישיר לקטגורית China בבלוג שלי, אשר שוטחת עבורכם את ההתפתחויות המעניינות שקורות ביבשת זו- התרחשויות שיכולות ללמד אותנו דבר אחד או שניים על האבולוציה של העולם הדיגיטלי ועל הקדמה שסין מביאה אל המערב, אני רוצה להתעכב הפעם במספרים ודטה מעניינת ששלפתי עבורכם ממספר מקורות שונים, דטה שחושפת את ההתנהגויות של הסינים בכל הקשור לקנייה דיגיטלית באתרים הגדולים ביותר בסין השייכים לעליבאבא.
כבר כתבתי לכם בעבר על עליבאבא– ועל ההשפעות של הפלטפורמה בכל הקשור לצרכן הדיגיטלי הסיני, ניתן היה להיווכח כי ישנו פער בין התנהגויות של צרכנים במערב ולסין בכל הקשור לרכישות איקומרסיות באמצעות המובייל, והנה המספרים החדשים מספרים סיפור סופר מעניין והוא- שצרכני מובייל כיום הם הצרכנים המובילים בקניה באתרי עליבאבא ובמרקט פלייס שלה.
תוכלו לראות בגרף הבא ששלפתי עבורכם מ-alizila אתר שעוסק בחדשות בכל הקשור לקבוצת עליבאבא- דטה שמשקפת את המקום בו סין נמצאת כיום, קניות באיקומרס במובייל מהוות כמעט חצי מכל הרכישה באון לין בסין !
כמעט חמישים אחוז מכל הרכישות און ליין בסין- GMV -Gross Merchandise Volume מגיעה באמצעות צרכנים שקונים ישירות ממכשירי המובייל שלהם ברבעון הראשון של 2015, את הנתונים המלאים תוכלו לראות במחקר שנערך באמצעות : iResearch.
הרבעון הראשון של עליבאבא מגלה שהמכירות העיקריות שמתקיימות במרקטפלייס שלה– באתרי עליבאבא מגיעות מקניה במובייל.
לקוחות הוציאו 97 מיליארד דולר– באתרי עליבאבא ברבעון הראשון, זו מגמה משמעותית שכן זו עליה של 41 אחוז באותו רבעון בשנה שעברה.
צרכני עליבאבא משתמשים בסמארטפונים וטאבלטים לטובת קניות– וכיום האחוז שקונים כך במרקטפלייס של עליבאבא עומד על כ-50 אחוז מכל הצריכה באתרי עליבאבא ברבעון הראשון של 2015. על מנת שתהיה לכם השוואה טובה לפני שנה הקניות במובייל עמדו על 27 אחוז מכל ההוצאה דרך אתרי האיקומרס של עליבאבא- זה כולל גם את האתרים המובילים של החברה בסין- Taobao ו-Tmall.
למרות הביצועים של עליבאבא ברבעון הראשון של השנה, היא צפויה לחזיתות משמעותיות בהמשך השנה. החברה עוברת “התקפה” בסין ובארה”ב בכל הקשור למכירות מזויפות של מוצרים באתרים שלה. על מנת שתוכל להתמודד עם הסוגיה הזו, עליבאבא והמרקט פליס שלה -Tmall (המקום בו מותגים יכולים למכור לצרכנים)- עברו למוד של : Invite-Only מה שאומר העמקת הפיקוח מצד עליבאבא על שחקניות שונות שמוכרות באתריה.
בנתיים, וואלמרט הופכת לאיום הגדול ביותר עבור עליבאבא, הקמעונאית האמריקאית מתכוונת לפתוח 115 חנויות בסין עד 2017, וזה אומר שהיא רוצה להגדיל בצורה משמעותית את הFoot Print הקמעונאי שלה בסדר גודל של שליש- וואלמרט גם מפתחת אפליקצית מובייל מיוחדת עבור הצרכנים הסינים, סין ללא ספק הופכת ליעד אפקטיבי מבחינה עסקית עבור מותגים בינלאומיים שמחפשים להגדיל את הרווחים שלהם ולייצר מרחבי פעילות חדשים.
הסיפורים המצטלבים ברשומה זו יכולים לספק לכם כמה תובנות חשובות :
עליבאבא היא שחקן איקומרס משמעותי שמכתיב ומעצב את השוק ואת הקווים לדמותו- העובדה שהיא בונה את הפתרונות שלה במבוסס על זירת המובייל- משפיעה ועושה טוויקינג על ההתנהגויות של האנשים ומכתיבה שבעתיד גם אתרים אחרים ילכו בעיקבותיה- כפי הנראה תרבות הצריכה במובייל רק תצמח ותגדל בצורה משמעותית בשנת הפעילות הנוכחית.
ניתן גם לראות כיצד קמעונאים מסורתיים גדולים כמו וואלמרט מזהים את האיום גם מצד סין וגם מצד הזירה הדיגיטלית– ולתוך האיום וואלמרט מגדירה את עצמה מחדש אל מרחבים חדשים- מדובר בקייס שניתן ללמוד ממנו ולאמץ ממנו כוחות מחודשים וחשיבה אמיצה שכן חוקי המשחק משתנים ויש צורך לנהל את ההחלטות בהתאם ובריספונסיביות.
מילת סיכום- אני מקווה שהמבט הגלובאלי עוזר לכם להבין את מרחב הפעולה ואת הפערים שלכם בסיפור המתפתח, בעיני משמעותי להזיז את זווית ההסתכלות ולהביט קדימה מתוך העמקת מקורות האינפורמציה אותם מקורות שעוזרים לנו לגלות הלכה למעשה את המחוזות החדשים אליהם אנחנו צריכים לשאוף ואת כלי ההחלטה שיהפכו לימים לכלים בארגז העבודה שלכם.