Oculus & Facebook | Connected World

6655443322

אין זו הפעם הראשונה וכפי הנראה גם לא האחרונה– שפייסבוק מְכַכֶבֶת בקטגורית “העולם המחובר” בבלוג שלי. אין ספק שחברות כדוגמת פייסבוק וגוגל מסוגלות להפיק דברים משמעותיים בכיוון הזה ושתיהן פועלות בכך במרץ רב. הפעם, אני רוצה להקדיש את הפוסט הנוכחי לרכישה האחרונה של פייסבוק, של הסטארטאפ “Oculus”. זאת כחלק מסדרת Connected World בה אני מנכיחה לכם בעזרת מחקרים ומבחר דוגמאות למהלכים הגדולים- כיצד העולם שלנו נעשה מחובר יותר ויותר מיום ליום. Oculus הינה חברת סטארטאפ שעוסקת באוגמנטד ריאליטי, ובהעצמת המציאות שלנו הודות לשכלולי העזרים הטכנולוגיים.

פייסבוק רכשה את החברה לפני כחודשיים, בעד הסכום ה“צנוע” שעומד על שני מיליארד דולר. אני מניחה שזה עלול להיראות לכם קטן ולא משמעותי לעומת סכום הרכישה של וואצאפ שעמד על 19 מיליארד. אך בכל זאת, אם נחזור לפרופורציות, כדאי לזכור שWaze נמכרה בעד למעלה ממיליארד דולרים וזה ניראה לנו לפני כשנה סכום מטורף. אין ספק שפייסבוק לא רכשה סתם את Oculus שכן הסטארטאפ הזה שמתרכז באוגמנטד ריאליטי עוסק לעומק במגמה שעשויה לשנות את העולם, החיבור האולטימטיבי בין העולם הפיזי לדיגיטלי וההעצמה שלו באמצעות הטכנולוגיה. הפיתוח של החברה כולל משקפת שמאפשרת לראות מציאות מדומה שמעצימה כול אלמנט שמופיע בתוך המסך, אזור עצום של הממד הדמיוני כביכול, שהופך באמצעות המשקפיים הללו למציאות, ומתפקד כזרוע נוספת של הסביבה שלנו. זוהי למעשה אחת המגמות המדוברות ביותר בתחום הדיגיטלי במטרה לשכלל באמצעות הטכנולוגיה את תפישת המציאות בדרך רבודה שמזכה את הגולשים במידע עשיר, ומגוון יותר.

77665544

בעוד שהמשקפיים עם האוזניות המחוברת אליהן– נראות כמו הדבר הבא (וגם הבא אחריו) בתחום הגיימינג, המכשור יכול להיות אולי : The Next Big Thing in Everything, הרעיון שעומד מאחורי- Oculus לא מתחיל ונגמר במשחקים. היזמים של הפרויקט רוצים להפוך את הרעיון לפלטפורמה שיכולה לספק הרבה מאוד חוויות נוספות.

מארק צוקרברג כתב בפוסט שפרסם בפייסבוק ביום הרכישהLink : נסו לדמיין שאתם יושבים במשחק אמיתי בעוד אתם יושבים פיזית בבית, או שאתם לומדים בכיתה עם סטודנטים והמורה מתיעצת עם דוקטורים אחרים פנים אל פנים, דמינו שאתם משתפים את אותם רגעים עם החברים שלכם און ליין, אבל החוויה של השיתוף תהפוך לאחרת לחלוטין הרבה יותר מתקדמת והרבה יותר מועצמת- וכל זאת יקרה רק על ידי שאתם תשימו את המשקפיים בבית שלכם על העיניים. חשוב לאמר שפייסבוק ו- Oculus הן לא היחידות שמחזיקות בחזון הזה- של עולם שמשותף באופן וירטואלי בכל רחבי האינטרנט. Sony למשל עובדת על פיתוח דסקטופי במשך שנים שאמור לספק חוויה דומה של מציאות מדומה- Linkלאחרונה היא הכריזה על משקפי הVR שלה, פרויקט בשם- Morpheus, שאמור להיות בשימוש בקונסולות של פליסטישן 4. אין ספק שהולכת להיות כאן “מלחמת” כוחות שתתקיים בכל מיני מרחבים ווירטואליים- והיא לא תהיה ממוקדת מסך ספציפי אחד, היא תהיה רלוונטית לכל חווית המציאות שאנחנו יכולים לחוות דרך המסכים השונים באמצעות המציאות המדומה. 

22334455

עבור אנשי שיווק, הפוטנציאל של הפלטפורמה הזו הינו עצום ! מותגים יכולים להשתמש בסביבת VR לצורך הבאת יוטילטי עם ריגוש עבור הלקוחות שלהם בדרכים חדשות ורעננות. אנשי שיווק צריכים להסתכל על ההזדמנות הזו בשני אופנים : פעם אחת ביכולת להמציא מציאות מדומה עם הוספת רבדים חדשים על גבי המציאות הקיימת, ושנית– ביכולת להציע דרכים חדשות וחוויות חדשות שלא היו בהישג יד לפני הפעלת המציאות המדומה. וכשם שאנחנו יכולים לייצר חווית משחק מועצמת בין שני אנשים במסגרת האוגמנטד ריאליטי.

היכולת הזו בפוטנציאל מסוגלת להיות מתורגמת לסוג חדש של שירותים. הדבר מתבטא בשיפור התקשורת וכמובן בהעצמת עולמות האיקומרס עד לדרגה חדשה בה הלקוחות יכולים להרגיש את המוצרים בתלת מימד מבלי שיראו אותם פיזית בחנות. החשיבה על הנושא, כלומר על הפלטפורמה, צריכה להיות קריאטיבית ועליה לחצות את גבולות הדמיון ביחס למה שאנחנו מכירים כיום. ואולי אף ראוי להפסיק לקרוא לכך מציאות מדומה, אלא להגדיר זאת במפורש כמציאות נוספת שמתאפשרת באמצעות הטכנולוגיה. צירפתי לכאן את סרטון המכירה של- Oculus ישירות מהעמוד המקורי שלהם בקיקסטארטר על מנת שתוכלו להעמיק ולראות מה החברה יודעת לעשות וזאת, עוד לפני שהיא בכלל פגשה את פייסבוק.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.