Open Letter on the Digital Economy

OLDE

בימים אלו מופץ ברשת- מכתב פתוח, ועצומה הקוראת לאנשים להשתתף בהצהרת כוונות שתפקידה לשרטט את משמעות הרשת עבורנו, ואת העתיד שמתאפשר באמצעות ההתעצמות וההתפתחות של הכלכלה הדיגיטלית.

המכתב- עובר ידיים רבות וזוכה לתמיכה ולחתימות, בין התומכים ניתן לפגוש את גדולי ומנהיגי העולם- ככאלו שמצהירים הלכה למעשה שהם מצדדים לתוכנה של העצומה, שילבתי עבורכם מתחת לטקסט זה צילום מסך של מספר תומכים שונים על מנת שתוכלו להבין את עוצמתו.

בפוסט זה, אני רוצה לשטח בפניכם את הנאמר במכתב ולספק לכם מעט (או הרבה) השראה לגבי עוצמתה של הכלכלה הדיגיטלית, והפוטנציאל של הדברים שהיא יכולה לעשות עבורנו בחיים האישיים והעסקיים. אוסיף על הנאמר תובנות והארות משלי, אך כמו תמיד אני מוסיפה לכם לכאן לינק למקור על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם- Link.

OLDE1

אנחנו נמצאים בשלבים הראשונים של עידן הכלכלה הדיגיטלית- בו ישנם שינויים מדהימים בעולם של הטכנולוגיה- חדשנות דיגיטלית למעשה מעצבת מחדש : תעשיות, כלכלות ואת החברה שלנו ממש כמו שהמהפכות התעשיתיות- תחבורתיות, אלקטרוניקה וקומבינציות בינהן עשו בעידנים הקודמים.

עולם המחשוב ושְׁאֵר הבָּשָׂר שלו- קרובי המשפחה לעולם המחשוב, מייצרים מנועים של Prosperity-פְּרוֹסְפֶּרִיטִי גדול מאוד- ההתקדמות בכל הקשור לתוכנה, ורשתות משביחה למעשה את החיים שלנו במדינות ויוצרת ערך מוסף בלתי נדלה.

רק על מנת שתהיה לנו תמונה ברורה בואו נסתכל על כמה דוגמאות :

– טכנולוגיות של בינה מאכותית מתקדמת עוזרת כיום לרופאים לעשות דיאגנוזה על מחלות ומגפות.

– סנסורים חדשים מאפשרים לרכבים להתנייד בבטיחות רבה יותר ומגנים על הנהגים.

– הדיגיטציה מדלוורת מידע וידע לעולם של בידור ועוד…

– יותר מאי פעם מובייל ורשתות מתחילים לחבר את האוכלוסיה הכללית של העולם- וזו הפעם הראשונה שמדינות שהיו מנותקות למעשה מקבלות ציר פעולה אל העולם המערבי- וזו עובדה קריטית.

הרבולוציה הדיגיטלית מהווה את החדשות הטובות ביותר לכלכלה בכל העולם– אבל ישנן עובדות ברורות על כך “שהקיפול” של הדיגיטל אל חיינו מייצר לא מעט אתגרים שצריך לבחון כיצד מכניסים אותם למסלול תהליכי ברור ופותרים שאלות שעדיין אינן פתורות.

מתעוררות בעיות לצד ההתפתחות הטכנולוגית שנדרש להישיר אליהן מבט ולהבין כיצד הדיגיטל עובד לטובת פתרון הבעיות ולא להפך- למשל, הרוב המכריע של בתי האב בארה”ב לא ראה עליה לחיוב אם בכלל של ההכנסה שלו ב20 שנים האחרונות, המשכורות רק יורדות משנת 2000, והמעמד הבינוני- שלמעשה מהווה את החגורה הגדולה ביותר לקיום והתפתחותה של המדינה מתעכב ביכולת האבולוציונית שלו מבחינה כלכלית, דבר שמשפיע על ההתפתחות באופן כללי.

אאוטסורסינג ו-Offshoring, סורסינג למדינות רחוקות- הן שתי מגמות שגורמות לצמיחתה של הבעיה,  אבל צריך לקחת בחשבון שהגל האחרון של הגלובליזציה בעצמו תלוי בהתקדמות של האינפורמציה ובכלי התקשורת הטכנולוגים- העובדות המדהימות הן שאנחנו חיים במציאות הרבה יותר דיגיטלית מאי פעם שהופכת את כל העולם שלנו למחובר- והבנפיט מהנַחְשׁוֹל והיכולות הטכנולוגיות המדהימות הללו עדיין לא קיבל ביטוי בשיא עוצמתו.

הקדמה גורמת לאנשים לחששות כבדים מאוד, הם חושבים שאולי רובוטים “יאכלו” את מקום העבודה שלנו, בעצומה עליה מתבסס הפוסט מצהירים בצורה ברורה שזו פשוט השאלה הלא נכונה !

למעשה, בעצם השאלה אנחנו מניחים שאנחנו חסרי כוח להשפיע ולעצב את האפקט של השינויים הטכנולוגים שנכנסים אל חיינו ומקרינים כמובן גם על שוק העבודה. במניפסט דוחים את הרעיון הזה- ובמקומו מניחים היפותזה שאומרת שכדאי להאמין שיש אפשרות גדולה להשביח את התהליכים ואת החיים של כולנו ועל מנת שזה יקרה נדרשת הסתכלות משלושה מימדים :

בראש ובראשונה נדרשת הנחת יסוד ופוליסות שנוגעות בשינוי הכוללות : חינוך, Infrastructure- תשתיות, יזמות, טרייד, ומחקר.

ישנו קוֹנְצֶנְזוּס חזק על כך שהדברים הללו יחד יכולים להשביח את הכלכלה ואת ה-Well-being של כוח העבודה, זה גם הזמן להתחיל שיחה על שינויים יותר עמוקים שצריך לקחת אותם בחשבון לטווחים רחוקים שינויים כגון- כיצד בנויות מערכות המיסוי, מערכות העברות הכספים והקיום הטבעי של השקעות פומביות- ההסתכלות הזו דורשת מכל הארגונים לבנות מודלים חדשים וגישות שלא מסתכלות רק על הצד הפרודוקטיבי של והכלכלי העסק אלא גם על הצד של העסק שיוצר- הזדמנויות רחבות יותר, כאלו שמגיבות להתפתחויות- המטרה של ההסתכלות הזו היא להיות בתפיסה של שגשוג אינקסלוסיבי- Inclusive Prosperity.

ארגונים בעצמם הם גוף גדול של חדשנות שיכול לעשות הרבה יותר מרק ליצר הכנסות ולבנות מערכת החזר השקעה לאלו ששמו את ההון שלהם בסיכון על העסק- ארגון מהווה גם כלי שמאפשר לעשות טרנספורציה של רעיונות אל מוצרים ושירותים- כזה שאמור להיות מגיב לאתגרים של החברה שלנו, ולענות על צרכים של הרבה אנשים שעובדים, מרווחים וחיים.

יחד עם התקופה הנוכחית והגל של חדשנות בעולם של טכנולוגיה– יש לנו את ההזדמנות להמציא מחדש את הדרך שפועל עולם העבודה ואת הסיסטם של העסקים, לא בטוח שישנה תשובה ברורה לאיך עושים זאת, ולכן המניפסט הזה קורא בקול קורא לאנשים מהעולם הזה לבוא ולקחת חלק להתאמץ יחד בבנית ופיתוח פתרונות ארוכי טווח שיהיו הרבה יותר מאוצרות של רעיונות- אלא יהוו את הבסיס לפתרונות שמעצבים את העתיד.

לסיכום, הרבולוציה הדיגיטלית מאפשרת הזדמנות חסרת תקדים וסט של כלים שיכולים לחזק ולהגביה את הצמיחה ואת הפרודוקטיביות, על ידי יצירת עולם משובח יותר, בריא ואיכותי לכולם. אבל ניתן לבנות כזו תפיסה רק אם הפוליסות והמדיניות תהינה ברורות יותר- רק כך ארגונים ידעו לתפוס את ההזדמנות ולגשת אל האתגר עם כלים רחבים ומעמיקים יותר.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.