People first, Content Second

פעילות מדליקה וחכמה של מיקרוסופט ישראל עוררה אצלי את הטריגר לכתיבת הפוסט הנוכחי. העניין המרכזי של הפוסט  : כשאתם מקיימים פעילות במדיה החברתית – “תשימו אותי במרכז” (מנקודת מבטו של הצרכן). את החוכמה הזו לא אני המצאתי ומובן שאיני רוצה לקבל עליה קרדיט… זוהי למעשה האסטרטגיה השַׁלֶטֶת שFacebook  כפלטפורמה מובילה ביד רמה כבר לא מעט שנים : Social By Design . גישה אסטרטגית זו אומרת שאַל לנו להתמקד בנו – דהיינו במוצרים ובשירותים שלנו – אלא למצוא מה אנשים רוצים ומה דרוש להם, מה מעניין אותם, איך הם צורכים, איך הם יכולים להיות מחוברים ומשם לקבוע איך נכון יהיה לעצב את הפעילות על פי היגיון זה.

הרעיון בפעילות של מיקרוסופט היה להציג לאנשים בצורה מוחשית את תמונת העתיד – ואיך ניתן להכין את העתיד הָחֵל מהיום תחת העיקרון האסטרטגי – ”מוכן לעתיד, כבר היום“. התפישה מאחורי הפעילות גורסת שאנשים יפנימו את הכוונה בצורה יותר טובה אם הם יראו את עצמם “בעתיד”.  לאנשים קל יותר להתחבר לדברים שהם אישיים ורלוונטיים ספציפית אליהם. הפעילות התקיימה בFacebook והיא הייתה מאד פשוטה – לאחר שהגולשים עונים על שאלה הם בוחרים איך הם רוצים לראות את עצמם בעתיד (מבין מספר אופציות) ואז מאייר המופקד על כך מצייר אותם לפי הסביבה שבחרו. דרך מספר תיאורי סביבות עתידיות כמו לדוגמא – מנכ”ל החברה שאני עובד בה, איש IT מוביל, מבלה הרבה ועובד מעט, איש משפחה וכדומה.  מדובר בפעילות שהיא חלק מקמפיין גלובלי של הענן הפרטי של מיקרוסופט הפונה לקהל יעד של מומחי IT (ולכן מוצֶבֶת בתחילת הפעילות שאלה מקצועית – על מנת לסנן גולשים לא רלוונטיים). הקמפיין הגלובלי כולו כפוף לסיסמה : מוכן לעתיד.

למרות שמגיע למיקרוסופט קרדיט ענק על כך שהציתו בי את הרעיון לפוסט – הפוסט כשלעצמו לא נסב דווקא אך ורק על הפעילות הספציפית שלהם. רציתי למנף את הרעיון ולהצביע לכם על שלוש תובנות עיקריות שאיתן גם אתם תוכלו לעבוד בתחומכם. 

תובנה ראשונה – אנגייג’מנט כשאני במרכז. מיקרוסופט למעשה ניסו להגיד בדרך עקיפה שהעתיד בהליכה איתם יצבע אותנו בצבעים טובים יותר , אבל במקום לספר לנו על השירותים שמיקרוסופט מוכרת הם בחרו לשים אותי כצרכן במרכז ודרך כך להראות לי איך אוּכַל להרוויח אישית מפעילות שמתפתחת ביחד איתם. מידת המעורבות של גולשים כשהם מרגישים כמקורָבים ללב הפעילות הינה הרבה יותר גבוהה ולכן המסר השיווקי מעצים את הקשר בין המותג ללקוח שצורך אותו. 

תובנה שנייה – ויראליות – כל מה ש”מערבב” אותי כצרכן בתוך המהלך השיווקי גורם לי להרגיש חלק מהסיפור ומספק לי סיבה אמיתית וכנה להעביר את המסר הלאה ולספר עליו למעגלים שלי. בכך למעשה מיקרוסופט מרוויחה כפליים – היא גם מחברת אותי בקשר יותר עמוק עם המותג ובמקביל היא גם גורמת לי להשפיע על המעגלים שלי בצורה משמעותית.

תובנה שלישית – תרשו לעצמכם להצטמצם בהצגה החיצונית של העסק, כך שהפעילות לא תחוּל בִּלעָדית על המוצר שלכם אלא על החיבור של האנשים אל המוצרים שלכם – זו נקראת אסטרטגיה.  ובעיני זוהי התובנה המשמעותית ביותר. העובדה שאיננו מדברים על המוצרים והשירותים שלנו אלא נותנים לאחרים לספר על הקשר שלהם למוצרים ולהביע את המעורבות שלהם מייצרת למעשה סיפורים יותר מעניינים וגורמת לכך שהמוצר או השירות יהיו גדולים מסך חלקיו הבסיסיים של המוצר. עצם העובדה שאנחנו שמים במרכז את סיפוריהם של האנשים מאפשרת לנו להיות רבגוניים ולהופיע בצורה יותר מעניינת. זו אסטרטגיה שבה נדרשת התעוזה לדעת מתי לשים את עצמנו בצד ולהסתכל על הדברים דרך המצפן של האנשים – אבל אין לשכוח כי מה שחשוב להם הוא שנקלוט את המצפן המדויק – זה שיגרום לקשר אמיתי שבסופו נפיק תועלת עסקית מקסימאלית.

רצ”ב תְמוּנָתִי בעתיד, על פי מיקרוסופט נחמד לדעת שבעתיד אני נראית יותר צעירה מאשר היום – אין ספק שהמציאות בענן מושלמת מאי פעם.

קרדיט גם למשרד הפרסום ph על הרעיון והביצוע של המהלך עבור מיקרוסופט.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.