Social Commerce Tips

 

מסמך מרתק ומשמעותי שמצאתי ברשת מובא לכם ברשומה זו. המסמך פורש שבעה טיפים מרכזיים לבניית אסטרטגיה של Social Commerce. המסמך המרתק הזה סוקר למעשה טיפים מועילים שאמורים להנחות עסקים כגון: עסקי סחר אלקטרוני – קמעונאים ועוד גופי מסחר – כיצד להבין את הפוטנציאל הטמון בשימוש בכלי הסושייל. מדובר על הבנת הדרך הטובה למנף את המידע הנצבר על הלקוחות דרך החיבור לרשתות חברתיות כדוגמת Facebook. כמו כן נמצא כאן הסבר על הדרך להפוך הצעות ערך ונקודות נגיעה בלקוח להתקשרות פרסונאלית ומותאמת צורך על פי הפרטים שאנו עצמנו מעדכנים ברשת החברתית. אסקור אתכם את שבעת הטיפים ואנסה לחלץ מתוכם את האמירות המשמעותיות ביותר עבורכם, מתוך התאמה למציאות הלוקאלית שלנו. בואו נתחיל.

טיפ ראשון – טיפ שאני אישית מאוד מאמינה בו |  דאגו להתווֹת יעדים ברורים של ROI – זה אגב טיפ שאני ממליצה לאמץ בכל שטח ושטח בעבודה שלכם. היעדים לאינטגרציה עם Facebook והאסטרטגיה הכללית במערך החיבוריות צריכים להיקבע על פי עקרונות הארגון. יותר מדי פעמים ארגונים נוטים לחשוב שהמדידה של הרשת החברתית והפעילות בה תלויים בכמות הלייקים שהמותג משיג. אבל הם לא מבחינים בצורך להסתכל קצת יותר רחב על התנועה ברשת. המבט צריך לכלול כמה וכמה נתונים: כמות האימפרשנים שהושגו לכל עמוד, לקוחות חדשים שהצלחנו לקבל בפועל דרך הפעילות בזירה, מידע חדש שהצלחנו לאסוף בעקבות הפעילות, גידול של תוכניות נאמנות, כניסות לאתר, אפשרות לקלוט את הסנטימנט של השיחה בקרב הלקוחות שלנו והגולשים הנוספים, המכירות שהצלחנו לממש דרך הפעילות שלנו בFacebook בפועל. חשוב מאוד להגדיר מטרות ויעדים על פי הקשת הרחבה של האפשרויות וזה מה שיהפוך את המהלך למוצלח לאורך זמן.

טיפ שני – תעשו אימפלמנטציה של אסטרטגיית נוכחות בFacebook והקפידו על הנכחת Facebook בנכסים שלכם |  על הנושא הזה אני מתכוונת לכתוב פוסט ייעודי שלם. השימוש במדיה החברתית נחלק לשניים : ראשית – פעילות ברשת החברתית עצמה, כאן נידרש שימוש יעיל באפשרות להיכנס לפיד של האוהדים איתם יצרתם קשר, עם הסתעפות אל המעגלים שלהם שנחשפים לשיחה שאתם יוצרים ולאינטראקציות שאתם מצליחים למנף עם בסיס האוהדים. האפשרות השנייה : הטמעת הרשת החברתית ובמיוחד Facebook בנכסים הדיגיטליים שלכם : אתר, ניוזלטר, מובייל. Facebook למעשה מספקת לנו את האפשרות הזו על ידי פלאגאינים שניתנים להטמעה בנכסים שלכם ובגישת ה.Open Graph זו מְזַמנת לכם אופציה נדירה שנועדה להנכיח את הרשת החברתית בזירות שלכם. היא מאפשרת לגולשים להרגיש בנוח ממש כפי שהם מרגישים ברשת החברתית ובמקביל, גם אתם כמותג זוכים בגישה נהדרת לפרטים הרלוונטיים על הגולשים שאותם הם ממילא מוסרים באופן טבעי ברשת החברתית.

טיפ שלישי – תשתמשו במסדי הנתונים מFacebook | בכדֵי שארגונים יוכלו להציב לעצמם יעדים ומטרות וגם לעמוד בהם – צריך לדעת להשתמש בהזדמנות בצורה נכונה. יש בFacebook המון מידע – דטה – וארגונים שעובדים נכון צריכים להתייחס לכך ולתכנן נכון את השימוש שלהם במסדים הללו. הדטה הראשון – אינסייט : הוא קיים גם בעמודי האוהדים שאנחנו מפעילים, גם במידע שאנחנו יכולים לקחת מהאינסייט של העמודים האחרים. על אלה נוסף לנו המידע החשוב לא פחות, שמספקות מערכות הפרסום של Facebook. השני – Open Graph – האפשרות שFacebook מסַפקת לכולנו לקחת את הAPI שלה ולהטמיע אותו באתרים ובנכסים דיגיטליים ברשת. קיים מאגר מידע מדהים באינסייט של Facebook גם בזירה וגם בOpen Graph אבל נושא זה מתחיל להיות מעניין וערכי רק כשמתחילים להשתמש בסגולותיו. חשוב להשקיע במערכות תומכות טכנולוגיות שיודעות לקחת את המידע ולנתח אותו בזמן אמת על מנת שתצטייר לעיניכם תמונה ברורה. עם הגישה הזו ארגונים יכולים להפוך את חווית הגלישה בFacebook או באתרים שלהם לחוויה פרסונאלית וזאת בו בזמן שהלקוחות והגולשים כבר נמצאים בפוזיציה של חיפוש ורצון לבצע קניה.

טיפ רביעי – אל תייצרו עוד סילו – תחשבו אינטגרציה | כשאתם בונים אזור של סחר אלקטרוני תנהגו בגישה שמוצאת נקודות מגע שחופפות לְמה שהלקוח שלכם חושב. הלקוחות מצפים שלא תהיינה גילדות בין שלוחות האתר – האפליקציה במובייל והנוכחות שלכם במדיה החברתית – הם רוצים חוויה קונסיסטנטית. במקום שתייצרו סילו חדש של סושייל קומרס תחשבו באופן אינטגרטיבי על כך שהחנות הפייסבוקית שלכם תיטָמַע בכל הטאץ’ פוינטס הקיימים ברשותכם בדיגיטל. הדבר המשמעותי ביותר באינטגרציה הזו ובחיבור לFacebook יושב על המידע הרלוונטי שאתם יכולים להשיג על הגולש. – לכן, חשוב לחבר למהלכים הללו טכנולוגיות חכמות שתומכות בניהול המידע הנצבר.

טיפ חמישי – תשתמשו במה שיש לכם | תשתית של סושייל עם מסד נתונים חדש, פלואו חדש למכירות, פלואו חדש של טרפיק – לא יחליפו את הקיים. חשוב לנהוג בגישה הוליסטית שלוקחת את הכוח הטמון במסד הנתונים החדש שהשגתם מהרשת החברתית ובעזרתו מעצימה את מה שקיים ביסוד מפעלכם. 

טיפ שישי – תהיו Social By Design | האסטרטגיה של Facebook לא נבנתה בכדִי, וחשוב שתסתכלו על ההזדמנות מהזווית הזאת על מנת שתתחברו בדרך הטובה ביותר. האסטרטגיה אומרת בבירור שקודם כל ולפני הכול – האנשים במרכז. יש להציב את האנשים במרכז העשייה ולפני הפירוט הקשור לחוויה שלנו. עליכם לכייל את החוויה על פי הדברים שהתבררו כרלוונטיים עבורם – ורק אחר כך לעבור אל התוכן ואל המוצרים שאתם רוצים להציף מולם. הדגש השני – תעשו את חווית השיתוף לקלה ומהירה. הֱיוֹת שמספר גולשים מבין אלה שמשתמשים בכפתורי השיתוף שלכו באתרים השונים ובFacebook עשויים להשפיע משמעותית על המעגלים שלהם – רצוי שתאפשרו ללקוחות לשתף בכלי שיתוף פשוטים ובכך תרוויחו גם את המעגלים שלהם. תשתמשו בכוח התיעול של Facebook ובכך תהפכו את הלקוחות הנאמנים שלכם ל”משווקי מִשְׁנֶה” שמוסיפים את השפעתם לכוח המכירות של המותג.

טיפ שביעי – תהיו בקונטרול | ככל שעולם הסושייל קומרס ממשיך להתפתח, אתם כמותג וכעסק צריכים להבטיח שבידכם נמצאים הכלים שנועדו לייצר את חווית האי קומרס החדשה. ישנם כיום מספר כלים בשוק שמאפשרים לכם שליטה על הפעילות מבית. הכלים הללו יכולים לעזור למחלקת השיווק, כמו גם למחלקת המכירות לקלוט היטב את מאפייני קהל הלקוחות שלכם ולכייל מהלכים על פי צרכים פרטיים וסגמנטאליים. 

מילת סיכום. צירפתי לכם את המסמך המקורי, ואני ממליצה לכם בחום לשבת ולחַשֵׁב היטב איך אתם יכולים לייצר אסטרטגית קומרס חכמה שמשתמשת בכלי המדיה החברתית למינוף העסק שלכם. זו הזדמנות שפשוט חבל לוותר עליה, ובהחלט ראוי לשקול איך ומה אנחנו כעסק יכולים לעשות ולקדם אותה בתחומנו.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.