Soul Storytelling & Pixar

כמה כייף שחזרנו לסוג של שגרה ושהקולנוע חזר!  זו בטח אחת הפעילויות שאני הכי הכי הכי אוהבת בעולם. אז, לאור האהבה האדירה שלי, יצאתי לחרוש כל סרט, וכל הזדמנות שיש על האקרנים. אחד הסרטים המעולים שראיתי היה: נשמה, Soul מבית דיסני ופיקסר, סרט מצויר שמספר סיפור מדהים ברמה הגבוהה ביותר- האנשים בפיקסר הם פשוט גאונים!!! החלטתי להקדיש את הרשומה הזו, ולקחת כמה עוגנים משמעותיים מהסרט ומפיקסר בכלל על איך מספרים סיפור טוב, וכיצד פיסת תוכן מדהימה כזו יכולה להפוך עבורכם למצפן וסוג של תוכנית עבודה לסיפור שלכם. 

מעבר בין שפות. יש משהו מדהים בעיני בתעוזה של פיקסר לעבור בין שפות עיצוביות מבלי להתבלבל. זה יוצר אלמנט מאוד חזק בסרט, הם לא מפחדים לעבור מסביבה עיצובית אחת לשפה אחרת לגמרי שמגדירה שכרגע אתם בסיפור מתגלגל וזה החלק של הסיפור. אני חושבת שזו דוגמא נהדרת עבור מותגים לחשוב בצורה כזו, אנשים לא רוצים את הלוגו ואת הצבע של המותג שלכם בפרצוף כל הזמן, הם מחפשים עניין, מקור השראה, ריגוש. מותגים חכמים שיקחו את התובנה הזו מעולם של יצירה כמו פיקסר ויאמבדו בתוך השפה שלהם, עם דילוג בין שפות בשביל להיות נגישים, מעניינים וברורים יהפכו בפועל לסטוריטלרים אמיתיים.

יצירת מתח. לדעת לספר סיפור אומר לדעת לייצר דרמה! צריך את המתח שנוצר בהתחלה, אמצע וסוף – ואת ההרגשה שכדאי להשאר לאורך כל פיסת התוכן- ארוכה, קצרה או בינונית. המנכ”ל והמייסד של פיקסר (לא, זה לא סטיב ג’ובס, למרות שיש לאנשים נטייה לחשוב כך)… אמר בסיפרו המופלא- Link שאמנות הסיפור היא היכולת לבנות את אותו מתח, ולגלות בצורה חכמה בהמשך הדרך את הסוף הלא בהכרח צפוי. זה מדגיש בעיני את האמירה שלי למותגים שלא כדאי להיות צפוי, הצפוי הופך לטריוויאלי, והטריויאלי מקרב אותנו ל………..כלום, לבאנליות, למשהו שכולם יכולים להשוות לאחרים. יצירת מתח בסיפור והבאת פאנץ לא צפוי היא אמנות הסיפור שממגנטת את האנשים.

הזדהות. חשוב ביותר בסיפור ליצור דמויות שנרצה להזדהות איתן, ופיקסר מוכיחה שוב ושוב שזו לא בהכרח הזדהות עם הדמות הכי חזקה- כשאתם יוצרים סיפור למותג שלכם נדרש לחשוב על הקהל, מי יהיה האדם, הדמות, הנרטיב האנושי שנרצה להיות מחוברים אליו ונרגיש שהוא מדבר אלינו. זו אמנות אמיתית ליצור דמויות שאליהן אנשים רוצים להתחבר ובעיקר אסור ליפול לקלישאות של פרסונות כלליות מדי שלא בטוח מדברות אל אותו קהל אליו אתם מכוונים!

עומק בתובנות. למרות שנשמה זה סרט מצויר, הוא מקפל בתוכו תובנות עמוקות על החיים, הוא מספק לנו הצצה לחלון לנשמה שלנו ושל האחרים. בעיני, גם מותגים צריכים להוביל סיגנלים מהותיים כאלה ולא סתם להרעיש בשביל להיות נוכחים. סיפור טוב שגורם לאנשים לעצור ולהקשיב לו חייב בעיני להחזיק “קולבי” תובנות עליהם נרצה להתלות. יש בנשמה בסרט לא מעט כאלה, ואם תלכו לראות בקולנוע זה יגרום לכם הלכה למעשה לצאת עם מחשבות שתלכנה אתכם גם אחרי. מותגים חכמים צריכים גם ליצור אינסייטים כאלה, כשהמסר בעצמו הופך לסוג של יוטיליטי ועוזר לאנשים בחיים עצמם.

————————————————————————————————-

הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.