Stop Being Afraid of Writing

Create Quality Content | There are two ways to do this. Create content that people can use, or create content that’s going to entertain them. @mashable

במסגרת סדרת פוסטים על מהות הבלוג בארגון, אני ממשיכה להעביר עוד כמה מהמסרים החשובים שינחו אתכם בבניית המהלך כמו שצריך. בכוונתי לשים דגש על חשיבותו של הבלוג למי שבוחר בשיטת השיווק המודרני, בליווית דוגמאות טובות מהן נוכל ללמוד ולהעמיק בנושא. אחד הצעדים המשמעותיים ביותר באיתחול מהלך זה הוא “היציאה מהקופסא” החוצה. מדובר  בהחלטה עקרונית לתכלל את קשת היכולות ומאגר הידע של האירגון ולספר עליהם לעולם הפתוח, באמצעות הבלוג. חשוב לי להדגיש שהמסר כאן הוא ביסודו אינדיווידואליסטי, שכן היכולת להרים מהלך מסוג זה קשורה מן הסתם לארגון אבל מימושה חל בעיקר על היחיד, המופקד על השקת המהלך.

זמן השקעה | ללא ספק זוהי אחת השאלות המרכזיות ביותר שעולות על פני השטח כשארגון גדול רוצה לצאת למהלך של בניית בלוג. אנשי הארגון אשר אמורים לקחת חלק בתהליך מרגישים כי הם צריכים לקבל תשובה ברורה לגבי כמות הזמן הנדרש להפעלה ועל גובה הווליום שהולם עשייה כזו מבחינת משאבי הזמן. אין לי דרך ליפות את האמת ולספר לכם סיפורים כי זו לא הדרך בה אני פועלת. החלטה על השתלבות בטיול כזה, בדרך זו מייצרת מן הסתם עבודה לא מועטה. אבל, הנחמה הגדולה נחלקת לשתיים – הראשונה , אתם לא היחידים בטיול ואי לכך המשימה היא לא רק שלכם. השנייה – ככל שתתיימנו ותיתמחו כך ילך ויצטמצם זמן ההשקעה. זאת ועוד: “על הדרך” אתם עשויים לגלות לא מעט דברים מפתיעים שיגרמו לכם לרצות לקחת חלק. אנסה בנקודות הבאות “לבָרֵא את השטח” מעשבים מזיקים, לתת את נקודת מבטי מתוך עמדה של כנות, כולל תיאור הקשיים אבל גם להצביע על העוגנים המשמעותיים אשר יכולים לקרב אתכם אל המהלך ולרצות לקחת חלק.

ביקורת | אחד הפחדים הגדולים שלנו – להיות חשופים לביקורת על התכנים שאנחנו מעלים. בהכרח עולים ספֵקות טבעיים כגון “אולי אני לא מספיק יפה”, “לא די חכם” , “מה יגידו עלי החברים בעבודה” ? “מה יגידו בבית”…הנקודה מאוד מובנת בעיני כמי שחוֹוָה אותה אישית בכל המהלך של בניית בלוג ואף עד לרגע זה. אבל חשוב להזכיר כי גיוס משאבים פנימיים כגון אומץ ועניין בעשייה שונה ומקורית, לרוב מזַמֵן לנו הפתעות לא צפויות – לא תמיד מחמיאות… אבל אלה מבינן שמפתיעות לטובה לא היו מתאפשרות ללא העשייה היזומה שלנו. החשש מהביקורת הוא טבעי ומובן אבל מתוך הפרספקטיבה הביקורתית מוטב לזכור שביקורת גם יכולה ללמד אותנו על עצמנו במישור האישי והמקצועי, משהו שלא היינו מודעים לו ועד כה לא קיבלנו עליו חיווי ממקומות אחרים בשיגרת האקו סיסטם בו אנחנו חיים – לכן, דווקא ההתמודדות עם הביקורת יכולה להעשיר את עולמנו, לעורר את הרצון ללמוד ולהתחדש בידע על עצמנו שמתוכו נוכל לפתח “אני” חכם ומדוייק יותר בעשיותיו.

מה אני יכול להרוויח מהכתיבה , ובמידה לא פחותה – גם מהתגובות | ראוי להדגיש את התועלת שתצא לכם מכך: כשאנחנו חשופים לתגובות על הפוסטים שכתבנו אנו מקבלים משוב מנקודות מבט חדשות ואף שונות זו מזו, ונוצר מעין ראשומון סביב התוכן שלנו תוך התייחסות לנושא הספציפי אותו הצפנו לרשת. הכוח של הכתיבה המתנהלת מעמדת הקשבה נותן לנו אפשרות לחוות את העולמות שלנו באופן רב מימדי – עצם העובדה שאחרים מרחיבים את השיחה שלנו מזמנת לנו רעיונות להמשך הדרך וקובעת מה ראוי לכתוב בפעם הבאה. החיווי החיצוני משפיע מיום ליום על עולם התוכן אותו אנחנו חווים בדלת אַמוֹתינו. אנחנו יכולים לקבל בעיקבות הכתיבה שפע של מקורות השראה, מלווה בפידבק של אחרים כך שלא נישאר מבוּדָדים בתוך בועת המחשבות שלנו. עצם השיתוף החברתי – מעצים את העולם התרבותי שלנו וגורם לנו להרגיש שמצידנו תרמנו לכלל את “ליטרת הבשר” מתוך הידע שצברנו. ולבסוף – מן ההיבט המעשי – בכך אנחנו מייצרים את דריסת הרגל הדיגיטלית שלנו ומאפשרים לאחרים להכיר אותנו.

מילת סיכום בתוספת המלצה היו זהירים שלא ליפול בפח כגון זה שאני טומנת לכם כאן… יש להישמר מהסיכוי שתאהבו את זה יותר מדי וכמוני תשקדו למלא את מיכסת הכתיבה ואף תשאפו לשישה שבעה פוסטים לשבוע. המימד היצירתי של הכתיבה הוא משכר, ואנחנו הופכים למעין מכורים לַדָבָר. התוצר מחייב אותנו לחפש מקורות מידע חדשים ומעניינים, לבדוק זוויות נוספות על תחום העיסוק שלנו שיספקו תוכן חדש לסיפורו של הבלוג. נטייה זו מיוחסת אמנם לכלל “המכורים לאינטרנט”, הנסחפים בחלומות על הרחבת אופקים אך כל עוד נוצרת החיבוריות בין אותו מידע חיצוני לבין הידע הפנימי ובמידה שהיא עומדת במינוני ההיגיון הבריא, זו התמכרות מבורכת

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

  • תודה.
    דווקא בעידן בו כל אחד מרשה לעצמו לכתוב כל מה שעולה על דעתו, בלי הרבה מחשבה מקדימה, דווקא בגלל הקלות המפתיעה שמאפשרת להעלות על הכתב/על הרשת כל אימרה או מחשבה, דווקא עכשיו פוסט שכזה חשוב בהחלט. להזכיר לכולם שרגע… הכתיבה היא יותר מפרסום אישי. יש בכתיבה גם מידה של אחריות.

  • sharonaNo Gravatar says:

    כמו תמיד זוהר! מעולה, פותח אופקים חדשים.
    ולדעתי פוסט חובה!!!
    והכי אהבתי “מלווה בפידבק של אחרים כך שלא נישאר מבוּדָדים בתוך בועת המחשבות שלנו” זה משפט גאוני.

    תודה רבה זוהר:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.