בכל פעם שאני נוסעת לפסטיבל הקריאטיב בקאן. אני מעבירה חלקים מהכנס בפיד סטוריז שלי באינסטגרם. שלפתי מהדברים שהעלתי כמה פיסות תוכן והפכתי אותן לשתי רשומות, בכל אחת אחשוף: תובנות, רעיונות, אמירות משמעותיות ועוד. אדאג להעשיר את התוכן של הסטורי המקורי על מנת שיהפוך להיות לכלי ומצפן עבורכם. בואו נתחיל???
בהרצאה שפתחה את היום הראשון של הכנס, AB InBev חברת הבירות הגדולה בעולם הציגו את תפיסת העסק, ולמה כחברה הם משקיעים כל כך הרבה בקריאטיביות כמקור לצמיחה. הטענה של סמנכ”ל השיווק היא שב”איבי” עובדים תחת ארבע הנחות עבודה: להשתמש בקריאטיביות להובלת הצמיחה של החברה (ולא לא מדובר רק בתוכן של התקשורת השיווקית והפרסים- אלא בכל דבר שעושים!). לפתור דרך ובאמצעות קריאטיביות בעיות של לקוחות ובעיות של העסק. לבנות סיסטם של עבודה שעוזר לאנשים להבין לעומק את התהליכים ולהבנות מהם. ולהיות אַמְבִּיצְיוֹזִים מאוד! אבל מצד שני, להיות מאוד צנועים. וכאקסטרא, ישנה תובנה נוספת- חמישית, תמיד תמיד להאמין, לא לפחד לעשות ולנסות!
Accenture Song, דיברו בסשן על עולם הבינה המלאכותית הג’נרטיבית- והכריזו שהחברה הולכת להשקיע 3 מיליארד דולר בשנים הקרובות בתחום, ולא פחות חשוב, המיקוד של החברה הוא בהכנסת טאלנט רלוונטי לחברה לכל שלוחותיה- הרעיון הוא להעסיק יותר מ80,000 אנשים בתחום.
Accenture, מגדירים את ההבדל בין הבינה המלאכותית שהיתה איתנו ברמה כזו או אחרת משנות החמישים, ובין הבינה המלאכותית הגנרטיבית- כיום, זה בידיים של כולם ולא בשליטה של כמה מהנדסים בודדים!
הCOO של OpenAI היה בכנס ודיבר על הרבה דברים שקשורים לחברה. כשהמראיינת אמרה שיש מחקר של פורסטר אשר מציף שעד 2030 יאבדו יותר משלושים אלף משרות בגלל הבינה המלאכותית הגנרטיבית- הוא הסביר לה שיקרה בדיוק הפוך, הטכנולוגיה תגרום לכך שתהיינה יותר עבודות בשל הנגישות שלה והעובדה שהיא הופכת את כולנו ליותר משוכללים באמצעותה.
אחת התובנות שאני הבנתי בתחילת הדרך, כשלמדתי את העולם הזה של GAI הוא שהשאלות יותר חשובות מהתשובות- והינה, גם הCOO של OpenAI מדבר על כך שבהתכתבות בין הטכנולוגיה ליוצרים, היוצרים הם הרבה יותר חשובים, כותבי הבקשה הוא קורא להם.
גנרטיב AI, זה למעשה “סופר פאוור” שעוזר לנו ליצור יותר, לחשוב על עוד כיוונים, לייצר מלא אופציות ולבחון מה עובד ומה לא- ממש חבר למחשבות.
בסשן מופלא של Gary Vee, הוא דיבר על כך שכל התעשייה של הקריאטיב עסוקה מדי בלחשוב ברומנטיקה על העבר, ומצד שני כל הזמן בקדחת כלשהי על העתיד- בעוד שהדבר החשוב ביותר הוא בכלל לחשוב על ההווה! משמעותי לבחון מה עובד ומה לא- היום! ולהבנות על כך, ואין דבר חשוב יותר מלייצר מעורבות.
סקוט גלאווי, דיבר על כך שהוא אוהב להעסיק אנשים “ווכחנים” סביבו, שנותנים לו קונטרה, שמעצבנים אותו, גורמים לו לחשוב אחרת ונותנים זוויות של מבט שהוא לא עסוק בהן. רק כך עסק באמת יכול להתפתח מלהכניס את נקודת הגיוון לכל דבר ולראות כמה זוויות.
דיוויד שינג המופלא, עשה סשן של מינגלינג בין הרצאה להפעלה, ולמשל נתן תרגיל חמוד למחשבה, תשימו שני פריטים ביחד על אותו שקף ותבקשו מאנשים לעשות בינהם חיבורים מחשבתיים יצאו דברים ממש מדליקים- תנסו!
שינג גם דיבר על היכולת שלנו לזרוק רעיונות, ומשם להכין טבלת הסתברות (אני עובדת עם זה המון) וכשמניחים את הדברים על טבלת ההסתברות אפשר לראות בוודאות במה צריך להשקיע (מבטיחה על כך פוסט יעודי).
יוניליוור הציגו את תפיסת העולם שלהם, לאיך יוצרים עולם של טיפוח ששריד לאורך זמן. השקף הזה שנמצא מתחת לפסקה הזו, יהווה פוסט בפני עצמו שבו אקדיש באריכות להרצאה הנהדרת שלהם, בנתיים תסתכלו על הדברים התוכן עושה כל כך הרבה שכל, מה צריך להיות מנגנון העבודה האסטרטגי שלכם!
בסשן של אקסל שפרינגר, הבעלים של החברה דיבר על הכניסה של עולם הבינה המלאכותית הגנרטיבית, וכיצד “מכונות עם תשובות” יוצרות המון סיכונים מצד אחד (בטח לעולם הפאבלישר) אבל מצד שני יוצרות המון הזדמנויות מדהימות- הוא מצידו החליט להסתכל על הדברים רק בצד ההזדמנות!
בפאנל של אדלמן, דיברו הרבה על נושא הטראסט- ועל כך שצרכנים משתנים ומחפשים אחר דברים מאוד ספציפים אצל מותגים- הם תמיד רוצים שתהיה (ברלוונטיות המתבקשת) התייחסות לבריאות (זה מה שקורה אחרי קורונה), הם רוצים להבין “מה יוצא לי מזה”- מחיר טוב או הצעה שמיטבה איתי, וצרכנים רוצים מאוד שייתיחסו לעולם התוכן הפרטי שלי, שידברו אלי בהקשרים שחשובים לי.
***לכל מי שרוצה להבין טוב יותר איך לעשות את קפיצת המדרגה הבאה בעסק***
סדנת חדשנות “תפורה על פי מידה” לארגון- המוצר החשוב והמשמעותי אותו אני משווקת בחודשים האחרונים. אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר! Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.
בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond. למידע נוסף על המוצר-Link.
לפרטים נוספים ושיחה מולי: