The Future of Technology

משמח אותי שכיום הסטנדרטים המקובלים בכנסים כמו דאבוס- קובעים שהתוכן שהוצג בכנס גם עולה און ליינית וניתן להיחשף אליו גם בלי להשתתף פיזית בועידה עצמה. אני לוקחת את הרשומה הזו צעד אחד קדימה ומנגישה לכם את התוכן המרכזי מהועידה שהתקיימה השנה. הנושא המשמעותי ביותר מבחינתי היה הראיון עם מאריסה מאייר- מנכ”לית Yahoo היחסית חדשה- זהו הראיון הראשון שלה מאז שנכנסה לתפקיד והיא חושפת בו דברים חשובים שכדאי לכם להכיר. יש לה חזון לאישה הזאת, היא יודעת להסתכל נכון על ההתרחשויות ברשת וההשפעות של הדיגיטל על העולם שלנו. שווה לעקוב אחר חוט המחשבה היצירתי שלה, ולנסות להתחקות אחר החוכמה שלה. איני מתכוונת לתמלל לכם את הראיון הזה, אלא להוציא ממנו מבחר רעיונות ותובנות מעניינות ששמתי עליהן את האצבע כמשנים גורל עסקי- ואת השאר אתן לכם לשמוע בעצמכם בסרטון המצורף לפוסט זה.

מאריסה לוקחת אותנו “לטיול מעניין”- בעומקי המחשבות שלה ובדרך בה היא מתכננת את האסטרטגיה של יאהו. אחת הנקודות שהיא מדגישה בראיון שלה הוא העובדה שהיא בוחרת להסתכל על כל מה שהגולשים עושים באמצעים הדיגיטליים ובטכנולוגיה שברשותם ועל פי כך היא למעשה בונה את ההיגיון של ההשקעות והפיתוחים שהיא מטמיעה באסטרטגיה של החברה. מה עושים אנשים בטלפון שלהם- חוץ מפעולות שיגרתיות במכשיר, סמס ושיחות טלפון וכמו כן חיפוש לוקאלי במפות. מה שאנשים עושים בנוסף : מסתכלים על תחזיות מזג האוויר, מחפשים ומשתפים תמונות, מיילים, מחפשים מידע פיננסי, כמו גם מידע על ספורט וכן- משחקים משחקים. היא נוהגת לבדוק במיוחד את הדברים שהופכים להרגלים יומיומיים. המסקנה העיקרית מבחינתה היא שבעל עסק שמתחבר לאותם ההרגלים היומיומיים המשתקפים ברשת, ומצליח להוסיף ערך ייחודי לקונטקסט שלהם, לבטח יאתר את הצורך של הגולשים ובכך גם יהיה רלוונטי.

היא לוקחת את רעיון החיפוש למקום חדש בתפישה העסקית – החיפוש הפרסונאלי הוא ההזדמנות האמיתית מבחינתה. עולם החיפוש עבר תהליך וכיום בעקבות עושר המידע שכולנו משתפים ובעובדה שככל גולש אינדיוידואלי אנו מאפשרים לפלטפורמות השונות לדעת עלינו יותר מאי פעם- זה עוזר לנו למצוא מהר יותר את המידע הרלוונטי הנידרש לנו, באופן מדויק והרבה יותר פרסונאלי. איך נעבד את מסד הנתונים שנלקחו מהאינטרנט ונארגן אותו עבורך על פי ההעדפות שלך ? היא זורקת לאוויר רעיון מעניין מאוד שנובע מתפישה חדשנית: עד היום אנו נוהגים לחפש בתא חיפוש את מה שאנחנו צריכים ואִילו בעתיד אנו עצמנו נוכל להפוך לתא החיפוש, הנה מי שאנחנו, הַכִּירו מה הן ההעדפות שלנו ואיפה עברנו. כצרכנים המיוצגים בתא החיפוש הפרטי – נוכל למעשה לשרת את הפלטפורמות ולעזור להו למצוא לנו בדיוק את מה שאנחנו צריכים.

האבולוציה של הסושייל גרף מבחינתה היא האינטרסט גרףהתשתית של הרעיון בנויה על בסיס תחומי העניין שלי, באופן שמקל על התאמת הצרכים שלנו אל מול חברים או מעגלים איתם אנו בקשר ברשת. מבחינתה יש חשיבות גדולה לפרטיות מידע- אבל מצד שני יש פה טרייד אוף, כלומר שאם אנחנו משתפים מידע מסויים נוכל למעשה להרוויח הזדמנויות שבהן לא היינו זוכים בדרך אחרת.

מצורף לכאן הסרטון שמציג את הראיון, ואני מאוד ממליצה לכם לצלול לתוכו –תפגשו דמות מרשימה, שמסבירה בפשטות את הדרך שלה להתבונן על הדברים, ובעיני ניתן לקחת רבים מרעיונותיה- אז למה לא לנסות ?

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.