The New Foursquare.

אין ספק שאחת הדרכים הטובות ביותר לחדש את הצמיחה של עסקינו בזירה שלהמובייל היא לערוך שינוי טוטאלי – מעין “מייק אובר” של המיתחם, שיעניק לו לוק חדש. בעיקבות זאת נוכל להכניס אווירה מיוחדת לחווית הגלישה, על מנת שייווצר באז ברשת ויופיעו כניסות מחודשות – ובמקביל גם ימשכו כניסות חדשות. כבר תיארתי בעבר עד כמה אני אוהבת את פורסקאוור וכתבתי שלדעתי זה אחד המקומות הכייפים ביותר שקיימים בעולם המדיה החברתית – וודאי כשמדובר בחיבור המבוסס מיקום.

אבל, גם ציינתי שפורסקאוור הגיחה לעולם מעט מוקדם מדי . מכיוון שמדובר ביישום מאוד מוביילי שמתאים בעיקר לסלולר – ב2009 (שבה עולם הסמארטפונים והאפליקציות עדיין לא היה מפותח דיו) אולי לא הייתה השנה המתאימה ביותר לצאת החוצה עם יישום שכזה. כיום, כשברור לכולנו שהסמארטפונים עתידים לשלוט בעולם התקשורת, ואחוז החדירה שלהם עולה מיום ליום בצורה מדהימה – יישום כדוגמת פורסקאוור נעשה רלוונטי יותר מבעבר. יש לזכור עם זאת שסצנת הרשתות החברתיות, ובמובהק בהקשר שלה כמערכת המבוססת מיקום  (על עקרון הקשר בין הדיגיטל לפיזיקל) מתעשרת בנתונים שהתעוררו ועלו לאוויר רק בשנתיים האחרונות. מכאן ואילך הולכים ומתרבים האנשים הרואים את הבנפיט בחיבור בין הדיעות  או ההמלצות של מעגלי האנשים איתם אנחנו בקשר לבין המקום הפיזי בו אנחנו נמצאים. כשמחברים לכך את הביזנס נוצר ראציונל חדש וממודר, שגורם לכל הדבר להאיץ את מהלכו ולתפוס קצב חדש.

אני לא יושבת בישיבות עם דניס קראולי מנכ”ל ומייסד פורסקאוור –  אבל אני מניחה  כי ביכולתי לנחש שהוא לבטח הבין שהגיע הזמן לרענן ולמצב את עצמו מחדש על מנת שמעט “אופי צעיר” משהו ידבק בזירה הזו. ואכן, אין ספק שנעשה פה שינוי מרענן שגורם בראש ובראשונה הנאה צרופה, למשל למשתמשת כמוני – שנמצאת בזירה רק כדי לשמוח – ואפקט כזה לא ברור מאליו. בשלב הזה אעיר כי יש לנו נטייה לחדש ולהכניס שינויים הרבה פעמים מבלי שנתחשב במה שהלקוחות שלנו רוצים , ובמה שהגולשים מעוניינים יותר מכל. בשינוי הנוכחי של הזירה אני יכולה לומר בוודאות כי נעשתה ללא ספק חשיבה מאוד מעמיקה וגלוי לעין שנערכה מראש בחינה משמעותית של המסע של הלקוח והקשבה לרצונותיו, כדי ללמוד על הדרך בה גולשים חווים את הזירה הזו ולמה הם מצפים. כל אלו ניכרים למעשה באופן מובהק בתוצאה הסופית שהיא חוויה שלמה – נקודה !

האפליקציה שודרגה בסלולרים של iOS ואנדרואיד : והיא עכשיו מתמקדת בכל הקשור להמלצות – זאת לאור בדיקה מתמשכת של סוג הדברים שהגולשים צורכים והשימוש שהם עושים ביישום. היא גם הרבה יותר מחוברת סושיאל ומציגה בצורה מזמינה יותר את המעגלים שלנו ואת הקשר בין המלצות לאנשים. 

 

שפת הטיימליין שולטת גם כאן : בחיבוריות לFacebook שלמעשה מגדירה אינטגרציה ישירה בין הפעילויות – זו הייתה קיימת גם לפני כן אבל בגרסה החדשה יש קשר שיווקי ישיר בין שתי הזירות.

העמוד האישי : גם העמוד האישי שלנו עבר שינוי ונראה עכשיו יותר צבעוני ורענן. הפרופיל מאגד את סך הפעילויות שעשינו ומספר עלינו למעשה את הסיפור הפורסקווארי שלנו. 

הצק אין השתנה ! שימו לב לב שהחידוש של פורסקאוור נסב על עקרון הקשר הישיר בין הצ’ק אינים שאתם עושים להצעות ערך לבין המקומות שמעגלים שלכם ושל האחרים ממליצים עליהם. זהו למעשה הדגש העיקרי בשינוי. הקשר בין הדיגיטל לפיזיקל בתוספת החיבור של הביזנס – מגלם את האפשרות שלנו למצוא דרך היישום הצעות אטרקטיביות ולממש אותן בזמן הנכון ובמקום הנכון. 

החיפוש : כל החיפוש מעכשיו נוטה להרחיב את מודעותנו לנושא ולהראות לנו חוויות וגילויים שאנחנו עלולים להחמיץ אילולֵא היינו משתמשים ביישום. כשהכל שוב ושוב מחובר אל הצעות ערך רלוונטיות, שיהיו טובות לאזור ולזמן שבהם אנו נמצאים ברגע נתון.

יותר סושייל :  אנחנו למעשה יכולים מהיום לראות יותר בבהירות את סך כל הפעילות של המעגלים שאנחנו מחוברים אליהם, להכיר את נוהגיהם כפי שהם משתקפים ברשת – הצ’ק אינים שלהם ועוד. המפגש שלנו עם מעגל החברים שלנו משפיע גם עלינו ומגרה אותנו לעשות פעולות דומות, ולכן האפליקציה כעת היא הרבה יותר מחוברת לצד “האנושי” של הרשת. כמו כן, שיטות החיבור והאינטגרציה המובהקים לFacebook (כבר בכניסה ליישום) מייצרים חיבוריות אינטגרטיבית לזירות סושייל משלימות שיכולות לעזור לנו כגולשים לחבר בין הפעילויות. כל האפליקציה מעוצבת בגישת הטיימליין של Facebook ואנחנו למעשה יכולים לגלול היסטורית ולגלות מה אנחנו עשינו ומה עשו אחרים.

לסיכום – אני מאוד אוהבת את השינוי הזה בפררסקאוור ואני לוקחת ממנו ארבעה דברים משמעותיים שאינם קשורים בהכרח לזירה זו :

1. תשנו – השינוי מרענן , מצעיר וגורם לאנשים להסתקרן ולהתעניין בכם  מחדש.

2. החיבור בין הדיגיטל אל הפיזיקל שיכלול הצעות ערך רלוונטיות – כנראה יהיה זה שיעבוד על הצד הטוב ביותר

3. המלצות הן קטע קריטי בחיים הדיגיטליים שלנו ואנחנו חייבים ללמוד להשתמש בכוח של ההמלצה !

4. החיים הם משחק – ופורסקאוור הייתה משחק כייפי! עכשיו היא מדגישה אותו עיקרון משחקי על ידי UI חכם. שלבו גם אתם פעילות משחקית במבחר הפעילויות שלכם כי אנשים אוהבים לחייך וזה בדיוק מה שגורם לנו המשחק !

בהצלחה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.