הפוסט הנוכחי יעסוק בנושא חשוב-כיצד עסקים הופכים לדיגיטלים, הרשומה מתבססת על מסמך מדהים שמצאתי באתר של גרטנר, אשר שוטח את הכוחות אשר מקנים פלטפורמה לבניית Digital Business.
כבר ב2012 זיהו בגרטנר את הכוחות של הנקסוס ככאלו שייצרו התכנסות של כל המגמות שנמצאות סביבנו : מובייל, סושייל, ענן ואינפורמציה- כמו כן גרטנר הגדירו כי המהפך הגדול שעובר העולם שלנו באמצעות הטכנלוגיה הינו מהפך של Consumerization – התקרבות הטכנולוגיה לצרכנים ודמוקרטיזציה של IT- וחידדו את העובדה שכל אלו למעשה יובילו וישליכו על השינוי שהעולם שלנו עובר.
גרטנר ניהלה לאורך השנים אינטראקציה עם ארגונים בכל העולם, אשר אימצו תהליכים ודפוסים שיכולים להוביל אותם לפתרונות שמיושרים לשלב הנקסוס, הדפוסים הללו כיום מייצבים את הפלטפורמה שיוצרת עסקים דיגיטליים.
לפני שאמשיך אני צריכה לספק לכם הסבר קצר– על מהותו של שלב הפוסט נקסוס, מדובר בשלב שמוגדר באמצעות גרטנר ככזה בו הכל יהיה מחובר, המשמעות של נקסוס הינה : מערכת של דברים הקשורים אלה לאלה ; סִדְרָה, קְבוּצָה, פרטים שיש קשר ביניהם. למעשה, ההיפותזה של גרטנר מדברת על כך שבשלב הזה כשכל הטכנולוגיות תהיינה בקשר אחת עם השנייה- הקונקטיביות תהווה פלטפורמה ליצירת עסקים דיגיטליים אמיתיים בהם אין משמעות למימד הפיזי או הדיגיטלי שכן הם יהפכו לאחד.
עסקים שרוצים להפוך לDigital Business– משרטטים סנריוס בהם הם מצליחים להכניס ערך אל רשת שבנויה מ : אנשים, עסקים ודברים והם מסתמכים על קונפיגורציות של כוחות הנקסוס על מנת שיוכלו לעשות ניסיונות מוצלחים.
האינטרנט של הדברים-IoT מכיל בתוכו הרבה מאוד אפשרויות של הבאת העסק לאזורים שמגדירים אותו כעסק דיגיטלי- וזאת בעיקר בשל העובדה שדברים “חפצים” הוךכים להיות ליותר חכמים, המידע שהם מכילים הופך ליציב והם נהיים אוטונומיים.
היעדים של עסקים דיגיטלים הם לשנות את הטבע של הפתרונות שהעסק רגיל לדלוור : זו יכולות לייצר יחסים בין מערכות מונוליטיות לונדורים שמאפשרת לבנות איקו סיסטם חדש, מדובר על שיפט מהדרך בה עסקים מסורתיים רגילים לפעול.
תוכלו לראות בגרף שצירפתי עבורכם מתחת לפסקה זו– את הקשר שמצאו בגרטנר בין הרצון של עסקים להפוך לדיגיטלים והאזורים בהם הם צריכים להשקיע על מנת שיוכלו לעשות אקסלרציה ולהשתמש בנקסוס של הכוחות : Nexus of Forces, שימוש בכוחות אלו יהפכו את הגופים שמעוניינים בכך מ- e-Business ל-Digital Business, יש בכך אבחנה חשובה מאוד שכן כפי שתארתי לכם מקודם עסקים דיגיטלים זו הגדרה שמכילה את כל שרשרת הערך של המותג ולמעשה מחברת בין העולם הדיגיטלי והפיזי.
על מנת שתרגישו דחיפות בהבנת הרעיון אתם צריכים לזכור שצרכנים עושים שיפט אל מכשירי המובייל, והם למעשה משתמשים במכשיר כמקום בו הם מבצעים אינטגרציה לכל אינטראקציות הסושייל שלהם, בו בזמן הם מייצרים סביבה של יחסים מבוססת מידע ומונעת מדטה ובכך למעשה יכולים להיות בנגישות לכל דבר ודבר בעולם.
המעבר משיווק דיגיטלי לחשיבה של עסקים דיגיטלים קורת ככל שדברים הופכים להיות לשחקנים מרכזים בשינוי-כפי שאמרתי הגרף שמוצג לכם כאן מציג את הדרך וההתפתחות אל עבר עסקים דיגיטליים :
Source: Gartner (December 2014)
בפוסט קודם שפרסמתי המבוסס על התחזיות של גרטנר ל2015 והלאה– היה ברור שעסקים דיגיטליים יובילו לשינוי גדול-‘Big Change’, בגרטנר בחנו איך הProliferation ההתרבות המהירה של טכנולוגיות מתפתחות אשר משנה את היחסים בין מכונות לאנשים.
במהלך השנים הקרובות, מכונות חכמות תהפוכנה להיות ליותר מאומבדות בתוך חיינו ובאינטראקציות השונות שאנחנו עושים במהלך היום, והמכונות הללו תהפכונה להרבה יותר אוטונומיות. ההתפתחות הזו מכילה בתוכה אימפקט ישיר על חווית הלקוח, על הפרודקטיביות במקום העבודה ועל ה-well-being של כולנו.
גרטנר מנתחים כיצד השינויים הללו ישפיעו- מנקודת המבט של הלקוחות וצד העסקים, אחד הדברים המרכזיים שיוצא מהסקירה הינו כי מערכות הCRM תהפוכנה למעשה לתשתית שיכולה למנף את הטכנולוגיות ולייצר הלכה למעשה ארגונים שמנהלים מערכת יחסים מבוססת לקוח-או כפי שגרטנר אומרים במינוח המקצועי- Customer-Centric Enterprise.
הציפיות של הלקוחות מובילות את תעשיית הקמעונאות אל עבר דיגטציה של העסק, הודיגיטציה הזו נשענת על טכנולוגיות נקסוס טכנולוגיות מחוברות- ואף יותר מכך, ההמשכיות בהתפתחות של האינטראקציות בין האדם לטכנולוגיה- למכונה מחייב התפתחות של טכנולוגיות אשר מעוצבות לטובת השבחת הקומוניקציה בין לקוחות, ובנוסף השבחת החוויה בין לקוחות למוכרים.
על מנת שבאמת תתאפשר הארכיטקטורה של : The Nexus of Forces, הכוחות של הנקסוס, שהיא תוכל להרקיע שחקים- הארכיטקטורה צריכה להיות מורכבת ממרקמים שיוצרים יחד את הפתרונות- מדטה סנטרים ועד למכשירי המובייל, ומכאן ישירות אל הסביבה הפיזית, זו תהיה למעשה גישה חדשה של הסקיילבליות של הרשת. בדרך הרבה מאוד עסקים שעובדים בשיטה מונוליטית ישברו ויבנו מחדש.
כשזה מגיע לאריטקטורה של אינפורמציה, הרבה מאוד ארגונים מאמצים גישות אינובטיביות וטכנולוגיות שמאפשרות להם לגשת אל אינפורמציה של העסק שמיועדת לטובת מכירות והזדמנויות שיווקיות, ולטובת השבחת התפעול של העסק שגוזר על התוצאות והפרפורמנס העסקי- אינפורמציה אפקטיבית וניהול שלה הינה חיונית על מנת לתמוך בטרנספורמציה לעסקים דיגיטלים ולטובת הפקת תועלת מהכוחות של הנקסוס.
חשוב להבין שהצורך של העסק לייצר תוצאות עסקיות מידיות גורמות לכך שארגונים לא משקיעים בתפיסת האינפורמצהי במבט טווח רחוק עם ערך ססטינבילי ורחב.
התשתיות, היכולות ומקום העבודה– הופכים להיות למאוד חשובים לטובת קידום ובניית עסקים דיגיטלים- ישנו אימפקט גדול שמגיע מה-CIO לטובת יצירת כוח עבודה ריספונסיבי לטובת השינויים, סמנכ”ל מערכות המידע אמור להיות מנהיג של טכנולוגיות, והוא צריך לעזור להגדיר מי הם הטאלנטים שהחברה צריכה על מנת שתוכל לצמוח.
כוח העבודה הדיגיטלי מהווה את הכלי שמפעיל את הכוחות של הנקסוס בתוך הארגון, יש צורך משמעותי לחשב מסלול מחדש ולבנות את השינוי באופן אִימְפֶּרָטִיבי- כוח העבודה הדיגיטלי הינו כוח שנמצא בOn Going, הוא זה שיכול להכניס ולתשתת גישה גמישה שמאפשרת לעסק להגיד לשינויים הגדולים.
מילת סיכום– אני מקווה שלקחתם מהסקירה המקצועית הזו תובנות משמעותיות להמשך הדרך ולעיצוב העסקים הדיגיטלים שלכם. בעיני, גרטנר זו חברה מופלאה שתורמת הרבה דרך שיתוף הידע שלה להבנת האתגר ולמיסודו הלכה למעשה.מצידי, אני מבטיחה להמשיך לחקור ולחפור בנושא ולהביא לכם לכאן : Best Practice, תובנות ותחזיות נוספות על מנת שתוכלו לבנות את עצמכם בצורה חכמה בבניית העסקים שלכם בעידן הדיגיטלי.