כתבתי בעבר פוסטים שקשורים ל : Sharing Economy אבל אני רואה שהמגמה הזו מתפתחת כל הזמן, והופכת לחלק אינטגראלי מחיינו השוטפים. לכן החלטתי שזהו זמן נכון להעמיק שוב בנושא. הצמיחה של הSharing Economy מביאה איתה סדרת שירותים שמעולם לא היו אפשריים בעבר. ככל שאנשים מכל עולם שוחרים למצוא דרכים חדשות, ולהשתמש בשירותים חדשים כדוגמת- Uber או Airbnb ולחילופין תוכניות עירוניות של שיתוף אופניים בעיר ועוד- כך נוצרים יותר ויותר מוצרים ברוח השינוי. כל השיח על הפתרונות הללו גורם לתפנית בתרבות הצריכה. מחקר שנערך לאחרונה על ידי חברת המחקר המוערכת נילסן ממחיש עד כמה הטרנד רק גדל, ומראה כיצד המגמה אף מתפשטת למקומות חדשים שבהם לא הייתה מוּכֶּרֶת באופן משמעותי לפני כן.
בגרף שנמצא בראש הרשומה תוכלו לראות כיצד עולה היקף ההתקבלות של המגמה בכל מיני אזורים ברחבי העולם. בראייה גלובאלית, אנשים מוכנים יותר מאי פעם לשתף במגוון תחומים- מכשירים אלקטרוניים (28 אחוז) שירותים (26 אחוז) ואף מוכנים יותר מאי פעם לשתף את הבתים שלהם (15 אחוז) או את הרהיטים שלהם (17 אחוז). חשוב להדגיש כי מי שהמגמה הזאת מקובלת עליו נמנה בדרך כלל על חוג גילאים מסוים: אם מסתכלים על המספרים הגלובאליים- 35 אחוז מהאנשים שמצטרפים למגמה ולוקחים בה חלק פעיל הינם ה- Millennial או בשמם השני, דור הY, כלומר אלה שנולדו בין שנת 1980 לראשית שנות ה-2000 המוקדמות. ושבעה אחוז נוספים נמנים על הדור שמגיע מיד לאחר ה”מילנייֶלס” שהוא דור הZ. אבל נכון יהיה לשים לב שזה לא מוציא מהמשוואה אנשים מבוגרים יותר: 17 אחוז מדור ה-X ו7 אחוז מהבייבי בומרס גם הם שותפים נאמנים למגמה.
חשוב מאוד לשים לב למגמות כאלו- שכן הן מכתיבות את השיטות ואיך האנשים מקבלים על עצמם לשנות את האופן שבו הם צורכים, סוחרים, מתקשרים עם אחרים. האמון הגדל והולך בין זרים (המוכנים לעשות עסקים עם זרים) כדי לחפש יחד אחר פתרונות במקומות שאינם מקובלים בהכרח- מקדם את דרך החיים החדשה. כל הנתונים האלו עתידים להכתיב לנו את צורת החשיבה במאה הנוכחית לגבי הדרך המומלצת לפתח רעיונות, מוצרים ושירותים. הזווית המודרנית של השינוי מגיעה לרוב לאו דווקא מכיוון התחרות הרגילה שעל ריקעה אנחנו מגיבים עשרות בשנים, אלא מוארת פתאום מהיבט חדש לגמרי, וכך צפוי בהחלט שמחר בבוקר הלקוח שלכם יהפוך לפתע למתחרה הכי גדול במגרש שבו הייתם השחקנים המובהקים.