Tricks & Tips 4 Content & Apps

רציתי לרכז ברשומה אחת, כל מיני טריקים וטיפים לנגיעה חכמה במשתמשים בין אם באפליקציות או באתרים, זאת באמצעות תוכן או נגיעות קסומות קטנות אשר מייצרות ערך.

אכתוב על כל דוגמא כמה מילים, על מנת שהמידע יצית עבורכם את הדימיון ותבנו מהדוגמאות פתרונות ורעיונות משלכם לישומים שאתם מקדמים.

טיפ ראשון. “לימיטד אדישן” מהדורה מוגבלת. באפליקציית הספורט שלי של אפל יש “פרסים”- באדג’ים שמותנים בזמן קצוב,  אשד גורמים לי לרצות לרוץ יותר. התכונה הזו של אנשים שמרגישים שהם יכולים לפספס משהו, כי הוא זמני או במהדורה מוגבלת היא תכונה חזקה! בעיני, מותגים חכמים צריכים לייצר תכנים ממש כמו שהם חושבים על מוצרים, ולחשוף אותם מלכתחילה רק למספר קוראים מוגדר, או לתקופה שנגמרת ולאחר מכן התוכן נעלם. תחשבו שגם התוכן באינסטגרם בסטוריז, מתפקד על אותו עיקרון “מהדורה מוגבלת של פיד” ל24 שעות.

טיפ שני. נטפליקס- עשרת התכנים המובילים. אין ספק שנטפליקס זו פלטפורמת תוכן מובילה, ולפעמים הדברים הקטנים שהיא עושה בתוך הטכנלוגיה, ה”טוויקינג” לחשקים של האנשים עושים את כל ההבדל. תחשבו על עשרת התכנים המובילים, כפיצ’ר מוביל שגורם לנו לדיסקברביליות, להתמצאות בפלטפורמה וכמובן לגירויים שמובילים אל צפיית בינג’- וזה כל מה שנטפליקס בפועל רוצה שיקרה. בעיני, גם מותגים חכמים יכולים “לארוז” תכנים בצורה כזו שגורמת למשתמשים שלכם להבין בתוך עולם התוכן שאתם יוצרים- מה הם התכנים המובילים על פי סטטיסטיקה, או על פי שיתופים ותגובות.

טיפ שלישי.  קשה מאוד להביא משתמשים חדשים, הרבה יותר קל “לאבד” אותם, אבל קחו בחשבון שאם המשתמש מספר לכם שהוא עוזב- למעשה מספק לכם מתנה גדולה! בארה”ב יש הרבה יישומים, שמאפשרים דקה לפני נטישה הצעה אטרקטיבית אשר בפועל משאירה את המשתמש. אני למשל עשיתי מנוי ל”מחולל” PDF עבור הספר הדיגיטלי שלי. המנוי שלי הסתיים ועמדתי לעזוב, ואז- דקה לפני שעזבתי הציעו לי “דרופ” של התשלום החודשי בגין התחייבות לשלושה חודשים נוספים. העובדה שנשארתי במשך התקופה הזו, גרמה לי “להתאהב” במוצר ולא לרצות לעזוב בהמשך. תזכרו: הרכשת לקוח זה קשוח, השארת משתמש שמשתמש בפועל עוד יותר– תשקיעו במשתמשים שלכם, גם אם זה אומר לוותר מעט בדרך!

טיפ רביעי. להעביר הלאה שבעה לינקים, דוגמא שנחשפתי לה שבעיני מהווה מקפצה לאסטרטגיה של חבר מביא חבר, הינה חברת מחקרים שמאפשרת למשתמש להחשף למידע נוסף ללא תשלום בגין העברת הלינק של החברה לשבעה חברים נוספים-Link, אפשר לקרוא לזה בימי הקורונה “סופרספרדר” משתמשים חזקים שיודעים להביא אל הפלטפורמה עוד חברים ובכך הם הופכים לאין ערוך ליוזרים משמעותיים בעלי ערך כלכלי רב.

טיפ חמישי. הרשמה בשלבים. אחד הדברים החשובים להבין במרחב הדיגיטלי, הוא העובדה שאנשים לא אוהבים לעבוד מאוד קשה! אם אתם רוצים שירשמו לשירותים שלכם, אל תגרמו להם לעשות הכל בבת אחת. אפשר לבנות מערכת יחסים בשלבים, החוכמה היא לקחת מהיוזר בתחילת הדרך מספיק נתונים, ובכל פעימה בהמשך לגרום לו להוסיף מידע חיוני על פי פעולות שהוא עושה. תחשבו למשל על ביט של בנק הפועלים, בתחילת הדרך אתם נרשמים- ורק כמישהו שולח לכם כסף נדרשים להשלים את הפרטים של חשבון הבנק וכולי. הגירוי הגדול לפלטפורמה, אינו הישום עצמו אלא הכסף שמחכה לכם בתוך האפליקציה. כדאי לכם לעקוב אחרי מעצב הUI/UX הזה- Link, שמשלב הרבה דוגמאות חכמות שלו בסגנון הזה, לעיצוב חוויות משתמש.

טיפ שישי.  אנחנו מתחילים לחיות בתוך מרחב דיגיטלי שחלקו פתוח, וחלקו בתשלום– זה עולם של תוכן בחינם, מול תוכן פרימיום. החוכמה היא להבין כיצד אפשר לייצר מידע שאנשים כל כך יאהבו שאפילו ירצו לשלם עבורו. בעיני, מותגים של המאה 21, יצטרכו להתחיל להיות כמו פאבלישרז- ולייצר תוכן כל כך טוב שאנשים ממש ירצו לרכוש את זה מהם. תחשבו על זה כאתגר, איזו פיסת תוכן בעולם המומחיות שלכם תהיה מספיק טובה? ממש כמו מוצר שמישהו ירצה לפתוח את הארנק ולשלם עליה בפועל???

טיפ שביעי. אחת התכונות האנושיות החזקות ביותר שיש לאנשים, שרק התגברה בעידן הדיגיטלי הינה הFOMO! הפחד שלנו להפסיד משהו טוב. כשאתם מייצרים תוכן, ורוצים לשמור את המתח תגרמו לאנשים לרצות ממש את המידע. תדעו לעשות בילד אפ, עם טיזינג ונחשקות שמכניסים את האנשים לדריכות וגורם להם לחכות למה שאתם מפרסמים. שימו לב! יש חשיבות על שהטכניקה הזו לא תהיה בתפיסה של “קליק בייט” פתיון קליקים… ההבטחה שלכם חייבת להיות כזו שתעמדו מאחוריה, ואם גרמתם לאנשים לרצות את המידע שלכם, גם תדאגו שמה שתגישו אכן יהיה ראוי!

טיפ שמיני. “אני אעשה עבורך משהו– אנשים סאקרים של זה! במשך חצי שנה, אני מנסה “טריק” קטן באינסטגרם, בסטוריז שלי אני מציעה לאנשים ש”אעבוד” עבורם, אם הם רוצים להיות חשופים למידע אשלח להם את התוכן אישית בפרטי. זה פשוט מדהים כמה אנשים אוהבים את זה… תחשבו על המקומות בהם אתם מציעים מידע, אבל גורמים לאנשים להרגיש שתעבדו במיוחד עבורם בלהנגיש להם אותו. הינה לכם דוגמא קלאסית שבה שירות לקוחות הופך להיות לערוץ תוכן בפני עצמו.

טיפ תשיעי. אני מאוד אוהבת את הגישה הזו של מותגים שמאפשרים כניסה רק בהזמנה מיוחדת. הבנק הדיגיטלי האנגלי מונזו עבדו בתחילת דרכם על רשימת המתנה, מה שיפה הוא שהם אפשרו למי שנרשם להעביר הלאה את ההרשמה לאנשים שמחכים ובכך “לדלג” על התור, באמצעות “גולדן טיקט”- כרטיס זהב ייחודי שמשאיר למשתמש הרגשה של “מיוחד”, VIP  ובעיקר גורם לכך שאנשים ירגישו שאין לכך משהו דומה, אין לכך תחרות בשוק.

טיפ עשירי. משפיענים כשעובדים איתם נכון יכולים להפוך ל”סופרספרדורים”, מותגים חכמים שיודעים להשתמש בכוח ההשפעה של האחר, יכולים להפוך את המגנט הזה למדיה מאוד עוצמתית. אני יכולה לתת לכם דוגמא שלי, בשבועות האחרונים הפצתי פעמיים שתי מצגות גדולות שעסקו ב”טרנדים אנושיים” ובסקירת קהילות שמחוברות לביזניס. יכולתי לבנות את התוכן הזה לבד, אבל בחרתי לעשות זאת עם שותפות מהממות שתרמו משלהן, כל אחת הפכה להיות למגה משפיענית להפצת המידע ובכך יצרנו יחד מכפילי כוח שלבד – לא הייתי מגיעה אליהם לעולם.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.