האם אתם יכולים לדמיין סיטואציה, שבה שורת האקסל שלכם לא כוללת נתונים של רווח- אלא ספירה של מספר של היוזרים שמשתמשים בשירותים שלכם ?
הפוסט הזה יעסוק ברעיון, בתפיסה שאני רוצה להניח על שולחן הדיונים שלכם והיא- כלכלה מבוססת יוזר בייס, ומוניטיזציה מבוססת סקייל. למי שלא קרא עד כה את GAFA אני ממליצה לכם על כך בחום –Link, מדובר במסמך מדהים אשר מציג את תפיסות העולם הכלכליות של חברות כמו אפל, גוגל, אמזון ופייסבוק ומדגיש את התנאים האמיתיים שגורמים לחברות הללו לנצח במגרש העסקי לאורך שנים.
אחד הדברים היפים ביותר במסמך– שוטח את תפיסת העולם של אמזון אשר מחשיבה לקוח מרגע שמישהו עושה סקרול באחד הנכסים שלה, הסיבה– מרגע שאנחנו מחפשים משהו באתר של אמזון אנחנו הופכים בפועל לטרקאבילים ואמזון יכולה להתחיל להשתמש במידע , בדטה ולזהות על פי את ההתנהגות שלנו את הצרכים והרצונות. כל אלו למעשה מאפשרים לה לייצר חידוד עסקי בהתאמה בין הדברים שאנחנו צריכים, לדברים שהיא מנכיחה- והפאנל שתיארתי משפיע בצורה משמעותית על השורה התחתונה של המכירה.ֿֿ
אבל הטיעון של הפוסט הזה מתחיל הרבה לפני שורת המכירה, או שלחילופין למען הדיוק- אני רוצה לאמר שהייתי מציעה לכם לחשוב בצורה אחרת על מהי למעשה שורת מכירה, מה צריך להיות בשורת האקסל שלכם ויחשב כהצלחה עסקית.
לטענתי, עסקים שרוצים להפוך לכאלו שיודעים לעצב שירות ברמה גבוהה, ערך וחווית לקוח- צריכים לשנות את המחויבות שלהם ולהתחיל להכניס ליעדים של החברה תפיסה של כלכלת יוזר בייס וזה אומר שמה שמגדיר את הההצלחה של החברה לא יהיה בהכרח הטרנזקציות אלא שהקרנסי החדש לפחות בלגים הראשונים יהיה בכלל מורכב ממספר היוזרים שאנחנו נמצאים איתם בקשר- כמות האנשים שהצלחנו להביא אל האקו סיסטם שלנו ולגרום להם להיות חלק מהעולם שלנו באופן תדיר.
כלכלה מבוססת הקשר עם האנשים, כלכלת יוזרים מבטיחה שאתם מתחייבים לבנות תשתית שתומכת את הרצון של האחרים להיות חלק מהסביבה שיצרתם וזה, מצריך מכם לחשוב- אחרת.