Ways Brands Can Go Mobile

מאמר מרתק שקראתי ברשת הביא אותי לכתיבת הרשומה הזו לינק. המאמר עוסק בשאלה איך ארגונים ועסקים יכולים להטמיע מהלכי סלולר חכמים. החלטתי לתרגם את המאמר ולחלץ ממנו את התובנות החשובות על מנת לספק לכם מעין ארגז כלים לחשיבה בזמן קבלת החלטות של מותג לגבי הדרך שלו להשתלב בְּעולם השיווק החדשני. ולפני שנצלול למאמר, חשוב לי להכניס לרשומה קטע מפוסט אחר שלי לינק – המדבר על חשיבותה של תשתית הסלולר ככלי שיווקי, ולעתיד בעל ערך מכירתי. הקטע מצורף לכם בתמונה הבאה : לינק. הדגש מנקודת מבטי הוא על כך שגם אם כיום קהל היעד שלנו העיקרי אינו נמצא שם כרגע, הרי בטווח של שנתיים הוא עתיד להגיע לכך. ומאחר שלחברות לוקח זמן ניכר להסתגל להטמעת מהלכים ותהליכי חשיבה חדשים שווה להתחיל את ה”טיול” הזה כבר היום.

במהלך השנה האחרונה מובייל וסושייל היו שני האזורים הבולטים ביותר בהם מותגים מתעניינים ואשר במסגרתם הם מעוניינים לגדול ולהתרחב. נתון זה לא צריך להפתיע לאור העובדה ששני התחומים הללו סימנו עלייה וגדילה מהירה משנת 2007 (השנה בה הושק האיפון – וכמו כן, השנה שהשימוש בסושייל עבר את תכיפות השימוש באימייל). נוכחות של אתר במובייל יכולה להפוך לאפליקציה ייעודית עם ערך מוסף שהוא ייחודי לסלולר בתוספת עלויות קטנה יחסית – אם כי חשוב להדגיש כי יתרונו של צעד זה יכול להסתכם בשוני משמעותי בחוויית הצריכה והרגלי הגלישה עבור הלקוח. ומבחינה מעשית : אפליקציות סלולריות יכולות להפוך למנוע עבור הארגון, כגורם משפיע על גידול הפעילות בסושייל ועל אסטרטגיית השיווק במייל של החברה. שפות הפיתוח במהלך ה”התכתבות” בין עולם האינטרנט לעולם המובייל מיישרות קו ויכולות להקרין מבחינת האימפלמנטציה על הסוגים השונים של הסמארטפונים – בלאקברי, איפון, מערכת הפעלה של אנדרואיד ועוד.

לא להסתמך על הודעות טקסט | הודעות טקסט – אכן קמפייני SMS יכולים להיות בעלי השפעה חזקה, ולייצר יחס המרה גבוה מאוד נקודתי – וכמו כן להגיע לכמות רבה מאוד של משתמשים. אך מצד שני – קמפיינים מסוג זה מסתכמים בהוצאה לא מבוטלת בעוד שהם מייצרים חווית לקוח דלה ורזה לְמָדַי ברמת המעורבות והקשר. צעדים אלה דורשים מאמצים גדולים מאוד על מנת שיהיו יעילים במלוא מובן המילה, והשקעה לא מבוטלת בהצעת ערך משמעותית. בו בזמן שהכלי הזה נחשב לכלי שצריך להיסָפֵר בתוך מכלול השיקולים שלכם ביציאה לדרך, מוטב לזכור שהוא כלי שיכול להיכלל כאחת הטקטיקות בסל כלי השיווק שלכם  אך לא כדאי להפוך אותו למרכיב מרכזי בבחינת קומפוננט מוביל בבניית האסטרטגיה השיווקית שלכם בסלולר.

צריך לחשוב בצורה יצירתית ולהעמיק את הקשר בין שימוש באימייל לבין החוויה של הסושייל מדיה בכל הקשור למובייל | רוב המותגים עוסקים בזמן האקטואלי ביישום סוג כזה או אחר של אסטרטגיית שיווק באימייל במשולב עם שיווק בסושייל. אלו כמובן שתי ההתנהגויות אשר משקפות את השימוש ההולך וגובר בסלולר בקֶרֶב משתמשי הסמארטפונים. מדובר רק בשינוי פרספקטיבה: על פי מחקרים מסוף 2010 היקף משתמשי הסלולר אשר בודקים את האיימילים שלהם בכלי זה עומד על 34 אחוז. מותגים צריכים להכיר בכך ולמצוא את הדרך לייצר קונקשן דהיינו לאתר זיקות הגיוניות בין הפעילויות. יש לשער שהתכונה הזו רק תלך ותגדל ותתפוס חלק משמעותי בעולם הסלולר, ולאור זאת צריך לוודא כי לשם תמיכה בשיטות התקשורת הללו יש לדאוג לכך שתתקיימנה על הצד הטוב ביותר.

אין לחשוש מפיתוחים של סלולרים עתידיים | ההיסטוריה של התקשורת המודרנית מראה לנו כי תחום השיווק בסלולר היה מוגבל מאז ומתמיד בשל הרצון לתמוך בכל הסלולרים הקיימים. מבחינה אסטרטגית עובדה זו מתגלה כטעות ובסופו של דבר כהחמצה – צריך להתקדם בבניית אסטרטגיות ולא לחכות לשכלולים של “המילה האחרונה”. כמו כן יש לקחת בחשבון שהמשתמשים הראשונים – Early adopters – הם המשתמשים היחצנים, ובהיותם מחזיקים ראשונים בסמארטפונים הריהם עתידים להשתמש בכל הפיצ’רים שלהם לטובת הנסיינות. בנוסף יש להתחשב בתחזיות אשר משתקפות במחקרים עדכניים של חברת המחקר נילסן בהן מראים גידול של חמישים אחוזים בתכיפות השימוש בגירסה המוקדמת רק בשנה הנוכחית (המחקר נערך על אוכלוסיית ארה”ב ).

צריך לאמץ אסטרטגית תמיכה בכל הקשור לטאבלטים | חוק האצבע הטוב ביותר של תעשיית הטכנולוגיה הוא למכור 10 מיליון חתיכות לפני שבכלל דואגים לעִנְיָין התמיכה ולפני שמוטרדים בשאלה האם היא מגובה. אחרי מכירת יותר מ15 מיליון יחידות מסוג הiPad בלבד שוק הטאבלטים אכן הגיע והוא כאן ! מתוך הבנה של שוק הטכנולוגיה ולאן מועדות פניו, נעשה די ברור כי Google תמשיך לפתח את שוק הטאבלטים ותוסיף להשקיע בו – על כן צריך לקחת בחשבון שתמיכה בשוק הטאבלטים אינה חלה רק על שוק הiPad – צריך להסתכל על כך במבט יותר רחב ולהשקיע במהלכים מורכבים כדי להשביח את בניית האסטרטגיה שלנו ולאשש את המשכיותה.

צריך לפתח ווידג’טים | ווידג’טים הם דרך נהדרת להרוויח נראות מוגברת בעולם הסלולר של הלקוחות הפוטנציאלים שלכם. פיתוח הכיוון הזה הוא רצוי גם אם הוא משמש רק לצורך אסתטיקה ולהרחבת הנוכחות של המותג שלכם. מה שכן (כתוספת שלי לעניין) – קחו בחשבון שככל שתשקיעו מחשבה ותנהגו בחוכמה בהפעלת השימושיות של הכלי כך למעשה תרחיבו את הויראליות של הפיתוח שלכם ותרגילו את הגולשים להמשיך ולהשאיר את היישום ולהשתמש בו על בסיס קבוע. כל אלו מייצרים בונדינג אל המותג וגורמים לו למעשה “להיכנס אל בית הלקוח”.

 צריך לעבוד בשיטת אינטגרציה בין לוקיישנים נפרדים | קחו בחשבון שאחד הפספוסים הגדולים ביותר של מותגים הינו חוסר שימוש בנושא זיהוי מקום. הכנסת היגיון אינטגרטיבי בין הפעילויות – זיהוי ברור של המיקום ויצירת קשר בין הפעילות שלכם לבין מיקומו של הלקוח מהווה את הצד המנצח של הסיפור ויכול לקשור היטב בין הפעילויות המיתוגיות שלכם לבין צרכיו של הלקוח בזיקה ישירה למיקומו הריאלי.

תייצרו אסטרטגיה של תלת מימד | הרעיון הגדול בסלולר הוא ליצור את התחושה שישנו קשר מובהק בין פעילויות המסך השונות – טלוויזיה, מחשב, סלולר – הקומבינציה והשימוש בקרוס פלטפורמס מהווה את הטריו שיקבע את נוכחותו המרבית והחכמה של המותג – תחשבו אסטרטגית מנקודת מוצא זו ותבטיחו לעצמכם חוויית לקוח משמעותית ואיכותית אשר תעשה את כל ההבדל.

לסיכום | הדרך הטובה ביותר לייצר חדשנות באסטרטגיית הסלולר שלכם היא – להפסיק לחשוב על הסלולר כישות בפני עצמה. היוזרים , הגולשים – הלקוחות שלכם – לא רואים את הדברים כך. כיום הרחבת השימושיות של הסלולר על ידי הגולשים מכתיבה לכם את הלך הרוח: הם רואים טלוויזיה דרך הווב הסלולרי, משתפים את החברים שלהם ברשתות החברתיות ומדווחים על הפעילות שלהם מבוססת המיקום באותה צורה. יותר ויותר מכשירים מהווים למעשה מקור קצה לשימוש במולטי פלטפורמס ומייצרים הלכה למעשה מרכז תקשורת עבור הלקוח. – כמובן שישנן נישות מגוונות לכל מתודולוגיית פעילות אבל התוכן למעשה נשאר זהה! מבלי להסס בנושא קחו אפוא בחשבון שהסלולר יהפוך למעשה לאב-טיפוס תקשורתי אשר יאגד בתוכו את כל עולם המדיה הדיגיטלית ! יחד עם זאת אין צורך בקפיצה פזיזה אל מים לא מוכָּרים ובשחייה הרפתקנית במקומות קשים – הנכון ביותר הוא לנסות ולחזות את הצרכים של הלקוחות על פי הרגלי צריכה מתפתחים ולממש קשרים אשר יפגשו את הצרכים הללו ואת ההרגלים העתידיים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.