הדורות הצעירים עייפים ממודעות שמטרגטות אותם. בעוד שהרבה מאוד מותגים רוצים לעשות בוסט לConversion של ההשקעות שלהם בדיגיטל ובפרסום זאת באמצעות הגשת מודעות מטורגטות אשר מחברות תוכן יותר רלוונטי לקהל היעד, מחקר שמהווה את מהותה של רשומה זו מציף תיזה אשר מחדדת שהגישה הזו אינה עומדת בקנה אחד עם הדרך שבה תופסים הצרכנים הצעירים את הרעיון.
על פי המחקר שנערך באמצעות-Lithium Technologies דור ה-Millennial ודור ה-Z (גילאים 16-39) מעידים כי מודעות ממומנות בפיד שלהם גורמות להם לרצות להתרחק מהפידים הפרסומיים בסושייל מדיה.
74 אחוז משני הדורות אשר השתתפו במחקר– דור ה-Millennial ודור ה-Z ענו כי הם לא אוהבים בכלל להיות מטורגטים על ידי מותגים בסושייל מדיה (חשוב רק לציין כי הדורות המבוגרים יותר לא נשאלו את השאלה-ויכול להיות שהבעיה פוגשת גם את הקהל המבוגר יותר).
57 אחוז מהדור הצעיר עונים כי הם מפסיקים או מפחיתים את השימוש שלהם ברשתות חברתיות מסויימות- בשל בעיית הטירגוט של המודעות הממומנות בפיד שלהם, ניתן אם כך להבין בצורה קצת יותר ברורה את השינוי האחרון באלגוריתם של פייסבוק שמכוון לכך שנראה פחות פרסומות ויותר תכנים של חברים ומשפחה.
למרות זאת– רשתות חברתיות הן ללא ספק כר- פּוֹרֶה, ושׁוֹפֵעַ עבור מותגים ! 53 אחוז מהצרכנים הצעירים אומרים כי הם סומכים על רשתות חברתיות כשהם רוצים לברר אילו מוצרים כדאי להם לרכוש On Line, ואם המודעות תהינה רלוונטיות לצורך שלהם- הדבר יתקבל בחיוב, כקונטרס חשוב לציין כי רק 29 אחוז מדור הX וביבי בומרס מגיבים בצורה דומה.
צרכנים צעירים מושפעים הרבה יותר מביקורות און ליין– 85 אחוז מהעונים למחקר בגילאי 39 ומטה עונים כי הם מאמינים ובוטחים בפלטפורמות שיש בהן ביקורות על מוצרים כמו אמזון או Yelp, זאת בניגוד לקהלים מבוגרים יותר שם האחוז עומד על 66 אחוז (לכל הדיעות גם זה אחוז גבוה למדי אשר משקף את הנחיצות של הביקורות באתרי קומרס וצרכנות).
אין ספק שיש כאן אתגר לא קטן עבור מותגים– שצריכים לדעת לנתב בחוכמה בין מה שהוא Cool לבין מה שהוא- “Creepy” כשמדובר במודעות פרסונאליות. הגשה של מודעות שהן טיילור מייד עבור צרכנים במבוסס על ההתנהגות שלהם ועל מפת הדברים שמעניינים אותם- יכולה בפועל להשאיר טעם רע בקרב צרכנים שמבינים איזו חברה בדיוק עושה עליהם מוניטורינג בפעילות שלהם באון ליין על מנת שתוכל ליצור את המודעות הפרסונאליות.
דרך אחת להתמודד עם הבעיה– הינה באמצעות שקיפות ואינסנטיב ברור, הגשת המודעות עם הסבר שמעיד על הדרך שבה הן למעשה יוצרו והצעה לאינסנטיב עבור צרכנים שמבינים שהשתמשו להם בדטה. צרכנים באופן כללי יכולים להפוך לכאלו שמבינים את הרעיון של- Data Tracking, וזאת באם הם יבינו שהדטה שמשמשת את המותגים לניטור ההרגלים שלהם יכולה להפוך לערך עסקי עבורם. למעשה, על פי מחקר שנעשה באמצעות- Pew Research Center, ארבעים ושבעה אחוז מהצרכנים שהשתתפו במחקר אמרו כי הם ירגישו נוח עם כך שקמעונאי עושה טרקינג על הרגלי הצריכה שלהם באמצעות כרטיסי נאמנות שונים, ומכירת הדטה לצדים שלישים- אם זה אומר בפועל שהם יוכלו לחסוך כסף ולקבל מבצעים יחודיים זמן רכישה.
מילת סיכום, הכלים הדיגיטלים מהווים הזדמנות גדולה לבניית שכל שיווקי חדש שמאפשר מצד אחד למקסם את התוצאה ומצד שני ליעל את ההוצאה. אבל ! על מנת לעשות זאת נדרשת חשיבה חכמה וארכיטקטונית של חוקי הנגיעה בצרכן מתוך הבנה שעם הזכויות מגיעות גם החובות- ויש לנהוג ביכולות החדשות והמתחדשות בחוכמה. בומברדינג של מסרים מבלי לקחת אחריות יכול בפועל להביא לכך שפשוט יחסמו אתכם בAD-Blocking ומכאן תאבדו בפועל את היכולת של הנגיעה שלכם בצרכנים משמעותיים.