Apple Leverages AI & Machine Learning | User Experience

WWDC-2017-website

באירוע המפתחים של אפל WWDC, חשפה החברה פיצ’רים חדשים למערכת ההפעלה שלה, ושקפה את חזונה ועתידו של האיפון ביכולות מבוססות בינה מלאכותית, ו-Machine Learning, מתוך כוונה לעשות למשתמשים את החיים קלים יותר באינטראקציה עם המכשירים, הנה הדברים החשובים שחשוב להכיר בהקשר זה :

סירי הופכת להיות ליותר חכמה, העוזר הדיגיטלי מבוסס הקול, שהגיע ל-375 מיליון משתמשים קבועים חודשים בכל העולם, יהפוך להיות למערכת העוטפת אשר קושרת בין כל המערכות של אפל יחד- iOS, מערכת ההפעלה של המק, הOS של הטלוויזיה והשעון. סירי תקבל “הזרקה רצינית” של יכולות- Deep Learning, מה שאומר שתוכל להפוך את החוויה ליותר טבעית ואקספרסיבית, היא תהיה מסוגלת גם לתרגם מאנגלית לשפות שונות ובכך להפוך להיות ליותר רלוונטית ביבשות מגוונות.

ישנה סוגיה שאפל תצטרך להתמודד איתה, והיא היכולת של סירי להיות מדויקת, העוזר הדיגיטלי הקולי עונה רק על-22 אחוז מהשאלות בצורה ברורה, וזאת בהשוואה לעוזר של גוגל שעונה על- 68 אחוז מהתשובות נכון, או קורטונה של מיקרוסופט שעונה על-57 אחוז מהשאלות, זאת על פי מחקר שנערך באמצעות-Stone Temple. 

אפל רוצה שיהיה קל יותר לאנשים להשתמש באפליקצית ה-iMessage שלה, החברה חשפה יכולת של פיצ’ר בסוויפ אחד אשר מאפשר למשתמשים להגיע לאפליקציה ישירות מתוך הלאונצ’ר בקיצור דרך. מדובר בהשבחת החויה שדורשת כיום הרבה מאוד צעדים בתהליך- עד שאנחנו מגיעים למקום אליו אנחנו רוצים להגיע. באותה נשימה, אפל גם חשפה יכולת- P2P שתאפשר למשתמשים לשלם עם-Apple Pay באמצעות אפליקצית המסרים שלה, ובכך החא נכנסת למגרש שהופך להיות צפוף של פלטפורמות התשלומים אדם לאדם.

המהלכים הללו אמורים לשים את אפל בפוזישנינג שעוזר לה להתמודד עם הצמיחה והגדילה של אפליקציות המסרים המידיים, כמו פייסבוק מסנג’ר ו-WeChat. הרבה אפליקציות מסרים מידיים מתחילות לפזול לעולם ההאבים של האפליקציות ומוסיפות לתוך הפלטפורמה חוויות של- Mini Apps, למשל- משחקים מיידים, ופיצ’רים ספציפים של אפליקציות אשר יכולים להוות מקום שמעודד אנשים להפסיק להוריד Apps ולהתחיל להשתמש בפלטפורמות חלופיות המהוות קיצור דרך. אפל יכולה להיות מוטרדת מההצעות הללו שמהוות איום על היכולת של האפ סטור לייצר הכנסות צומחות- והעובדה שהיא מאבדץת חזקה על המשתמשים.

אפל גם הכריזה על כך שהיא תשנה את שיטת האישור של האפליקציות לאפ סטור, החברה אמרה כי רוב האפליקציות כיום עוברות ריוויו בפחות מ-24 שעות, דרופ גדול ומשמעותי מהעבר בו הממוצע עמד על 10 ימי עבודה (2015). החברה הוסיפה יכולת חדשה עבור מפתחים אשר מאפשרת להם לשחרר חידושים של האפליקציה ואפ דייט בחלקים ובכך להקל עליהם בתהליך ההתפתחות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.