Back to the Creative Future- the Fight for Great Talent

מחקר מיוחד שנערך בשיתוף של לינקדאין והדטה של “קאן ליונס” ירכיב את הרשומה הזו, המנכ”ל של לינקדאין העביר את ההרצאה בפסטיבל ושיתף עם הנתונים החשובים. ממש בתחילת הסשן מנכ”ל לינקדאין הגלובאלי זרק עצם לקהל וסימן כיוון מעניין שאולי אתם לא מסתכלים עליו כאנשי שיווק, קריאטיב ואנשים שעובדים בסוכניות שבונות מותגים. הוא טוען שיש מותגי על שמסתובבים בעולם הטכנולוגיה שאף אחד לא מזהה אותם עדיין. במקום להרגיש שתעשיית הקריאטיב והפרסום מפסידה את הטאלנט והקריאטיב לטכנולוגיה- אפשר לחשוב בטוויסט בעלילה שכן זו התעשייה שיכולה לבנות את מותגי העל של העתיד.

בפלטפורמת לינקדאין יש נטוורק אקטיבי שבתוכו קיים המון מידע על התעשייה ועל כל התזוזות שבה, 830 מיליון חברים בלינקדאין ובכל דקה מצטרפים שלושה חדשים. גרף המידע של לינקדאין מתעדכן בכל חמש דקות וניתן לפלטר דרכו בעצם את כל התזוזות, הנקודותיות וארוכות הטווח כמו גם המשמעותיות בעולם התעסוקה.

לתעשיית הקריאטיב יש כוח, כי היא יודעת לסםר סיפורים ולעלות על תובנות עמוקות שמניעות אנשים ומבינות התנהגויות. זו תעשייה שעוזרת לאנשים להבין את ההבטחה שיש במוצר או בשירות. כך גם כל טכנולוגיה חדשה שכן היא צריכה לייצר הבטחה שאנשים מבינים, ועדיף שזה יהיה עם רגש. ההבטחה חייבת להיות מסופרת בפשטות לאנשים על מנת שהם יאמצו, יתנסו ויבטחו בה. אנשי קריאטיב הם בעסקי ההבטחות של מוצרים ועל מנת שגם מותגי העל החדשים (שיגיעו כפי הנראה מעולמות הטכנולוגיה) יוכלו למכור, הם חייבים את מספרי הסיפורים, הם חייבים את אלו שיודעים לזקק את ההבטחה.

הבטחות של מותגים קיימות מעל ל200 שנים, ויש המון מותגים שנהיו “סופר פאוור ברנדס” בשל היכולת הזו.

כיום, תעשיית הקריאטיב מאוד משתנה. השינוי קרה בעוצמה גדולה בשנות הקורונה, וניתן לראות בגרף שמתחת לפסקה זו שבזמנים נורמאלים שינויים קורים אבל הם די שטוחים ומתונים, אבל הקוביד עיקם את התמונה, וטרף את כל הקלפים הוא שינה את הפרדיגמה- ההפתעה הייתה שגם בתקופת הפוסט קורונה כשהוירוס נסוג בשל החיסונים- שוב היו שינויים משמעותיים של מעבר הטאלנטים מתעשיות לתעשיות אחרות לגמרי.

אין זו הפתעה שהדור המשמעותי ביותר לשינוי הוא דור הZ! דור הX, בומרז ואפילו מילניילז יותר נאמנים- אבל דור הZ עוד לפני הקורונה לא חשב שזו בעיה לעבור ממקום למקום בטווחים קצרים והקורונה רק החריפה את המגמה הזו. זה דור שמבחינתו זה ממש בסדר לעבור ממקום למקום בייחוד אם הוא מרגיש שאין לו השראה. מוטיבציה והשראה אלו שני הכלים החשובים ביותר עבור הדור הזה בסביבת העבודה.

בשנים האחרונות תעשיית הפרסום והקריאטיב הצטיידה ביכולות של עולם הטכנולוגיה, 47 אחוז יותר בתחומים שונים, וחשוב להגיד שכל חברה בעולם לא רק תעשיית הפרסום והקריאטיב מצטיידת ביכולות טכנולוגיות בממוצע של 55 אחוז יותר בחמש השנים האחרונות- המשמעות היא שללא ספק יכולות טכנולוגיות הופכות להיות לקריטיות עבור כל תעשייה ותעשייה.

לפני חמש שנים, היחס בין קריאטיב לטכנולוגיה בסוכניות הפרסום עמד על 1:1, במהלך חמש השנים האחרונות נפתח פער והיחס הוא 1: 1.25 כלומר גידול של 25 אחוז!  זו מראה וברומטר למה שחשוב כיום בסטאפ של העסק.

ומשמעותי גם לראות דרך המספרים מהו האחוז של האנשים שעוזבים את משרות הקריאטיב שלהם ממשרדי פרסום, וכמה תעשיית הטכנולוגיה הרוויחה באחוזים אנשי קריאטיב ממקומות שונים (אגב לא רק מתעשיית הפרסום).

אני חוזרת לתחילת הפוסט, יש משהו שהתעשייה הזו מפספסת, ולאוו דווקא סוכניות הפרסום אלא אנשי קריאטיב באופן כללי, אנשים שמחזיקים את היכולת להיות יצירתיים וחדשניים ולספר סיפור. כי מה שמנכ”ל לינקדאין אומר הוא שמסתובבים באקו סיסטם שלנו סביבנו מותגי העל של המחר- הלגו, פפסיקו, פרוקטר, מקדונלדס ועוד… הדור הבא של המוצרים שאנשים לא מבינים, והתעשייה הזו יכולה לייצר את הסיפור- את ההבטחה ואת ההנגשה של הסיבות ללמה להשתמש באותם מוצרים בפשטות ובחוכמה שיושבת על אמפתיה והבנה עמוקה של אנשים וצרכים.

המותגים הללו מסתובבים כיום בחברות הטכנולוגיה- ויש איזה פרדוקס שצריך לנפץ, כי גם המותגים הגדולים שאנחנו מכירים כיום- בתחילת  הדרך לא נראו סקסיים, מותגי העל הללו נבנו דרך ובאמצעות האנשים שיודעים לפצח את ההבטחה ואת הדרך להעביר את המסר ובפשטות.

יש כיום מותגים כאלה שאנחנו אולי לא מכירים בכלל והם ממציאים את העולם מחדש. החברות הללו מחווטות מחדש את הדרך שבה אנחנו- חיים, אוכלים, קונים, צורכים, עובדים- בעצם כמעט כל מה שאנחנו עושים. יש חברות כמו Servicenow שרובכם בטוח לא מכירים, אבל חשוב להגיד ששווי השוק של החברה הזו גדול יותר משל פורד ופררי גם יחד!

ואם אתם צריכים ביסוס לטענה שזה חשוב להסתכל לשם, אחד הדברים המשמעותיים ביותר הוא להסתכל לאן הטאלנט הולך, תעקבו אחרי הטאנלנט, ותדעו ששם צומחים הדברים המשמעותיים ביותר- אלו החברות שמושכות את כל הטאלנט המשמעותי כיום.


חדש! הקורס דיגיטלי לחדשנות! מוצר עליו עבדתי בחודשים האחרונים מובא לכם בפורמאט דיגיטלי של קורס On Demand שמאפשר לכם ללמוד כיצד עושים חדשנות, כיצד בונים תהליכים חכמים ומה הם הכלים והתרגילים המשמעותיים אותם נדרש להכיר. המדריך לטרנספורמציה בפורמט של קורס דיגיטלי- לחברות גדולות ואנשים פרטיים, כלי עוצמתי לעיצוב ובניית תהליכי חדשנות Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.