Be a part of the feed

חלק מההבנה של השינוי שהעולם שלנו עובר, חייבת להתמקד בנתונים הללו שמראים כי כששואלים אנשים במחקרים הם עונים שלא אכפת להם אם 77 אחוז מהמותגים שהם מכירים בעולם, פשוט- יעלמו. העובדה הזו צריכה לחדד לנו שמשהו ביחסי הכוחות השתנה. אם בעבר הכוח היה בידיים של המותגים, הרי שכיום מדברים על כך ש85 אחוז מהשיח נעשה על ידי האנשים (אנחנו) ורק 15 אחוז באמצעות המותגים. המגפון אם כך השתנה לחלוטין.

זה אומר שאנחנו צריכים ללכת ולחפש, מה מעניין אנשים, איפה ואיך. זו תקופה מדהימה בה ניתן לעשות ססמוגרף אדיר באמצעות הדטה שנמצאת במרחב הפתוח ולראות באמת איך אנשים מדברים, מה הם הטרנדים החמים, וכיצד הם מתפתחים ממשהו קטן לענק. כשנמצאים ביוטיוב, או כשסורקים את מנוע החיפוש של גוגל מגלים הרבה מאוד מובמנטים שלא ידענו בכלל שמעניינים אנשים. יכול להיות אגב שתמיד הם היו בפורמאט כזה או אחר אבל כיום המידע במרחב הקיברנטי מאפשר לנו לדעת זאת.

מותגים חכמים מחזיקים ערכים ברורים, והם מחפשים לראות איפה הם יוכלו “לקפוץ לפיד של הגולשים” ולהשתלב עם הערכים שבחרו בתוך השיחה. לקחת חלק. את הרעיון של “לקפוץ לפיד של הגולשים” אני המצאתי, זאת על בסיס דברים שראיתי שמותגים שיודעים לעבוד חזק בסטוריטלינג עושים.

למשל, הדוגמא הנהדרת הזו של וונדיס, מותג של “פאסט פוד” בארה”ב שאחד הערכים המובילים שלו הינו- אוכל טרי ולא קפוא. וונדיס מחזיקים באסטרטגיה הזו בצורה ברורה, אבל באמת של החיים קצת קשה לעורר שיחה וסיפור סביב- טריות. נכון, אוכל טרי מן הסתם יותר טעים, אבל אין ממש דרך פשוטה לספר זאת ולהמשיך להיות מעניינים, זה פרט טכני שלא מעורר את ההשראה.

האנשים במשרד הפרסום של וונדיס בWPP מחפשים כל היום את הדרכים “לקפוץ אל הפיד של הגולשים”, להתערבב בשיחה ולגרום לכך שיהיה ברור הבידול של המותג והחברה.

צוות הקריאטיב של וונדיס, זיהה שבפורטנייט הולך להיות משחק של Food Fight בין המבורגר לפיצה, אבל לצד האזור במשחק שבו השחקנים נמצאים זיהו הצוות כי יש גם פריזרים פזורים בתוך הסט אפ. אז, הם החליטו לבנות לדמות של וונדיס “סקין” דמות אווטרית בתוך פורטנייט שתכנס לתוך המשחק ובמקום שהיא תיקח את הצד של ההמבורגרים ותהרוג פיצות- היא דווקא תלך ותהרוג- פריזרים.

כשהדמות של Wendy’s נכנסה למשחק ועשתה זאת, היא עוררה שיחה, הגיימרים בפורטנייט לא הצליחו להבין על שום מה ולמה? מדוע היא הורגת פריזרים, ולמה היא סָטְתָה מהמשחק. ואז- הם קיבלו את התשובה שכמובן עוררה שיח עולמי, ובפועל עודדה את השחקנים בתוך המשחק להתחיל להרוג פריזרים בעצמם.

זו דוגמא מדהימה לכך שמותג בוחר בערך, טריות– ומוצא את הדרך לקפוץ אל הפיד של הגולשים ובכך, בהשתלבות שלו להיות חלק מהשיח. וונדיס וWPP זכו על כך בפרס הנכסף ביותר בקאן, הגרנד פרי.

תהיו חלק מהפיד. תבחרו ערכים מובילים. תדאגו להיות נאמנים להם בכל השרשרת.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.