הפוסט הזה מתבסס על הסרטון שאימבדתי לכם לרשומה, ומטרתו להראות לכם איך בטכנולוגיות ובגישה של Big Data אנחנו משיגים שתי מטרות : כלקוחות נוכל להרוויח יחס אישי, ומהצד השני איך מותגים מסחריים צריכים להשתמש בהזדמנות על מנת להשביח את מערכות היחסים שלהם עם לקוחותיהם. בסרט מובהר מה הם סוג הדברים שהם צריכים לבנות כתשתית בונת אמון, שתייצר אקו סיסטם שירותי ומותאם פרסונאלית לצרכיו של האדם. משכתי אותו מהאתר הבא- Link עליו אני ממליצה לכם בחום, אתם מוזמנים להיכנס ולהכיר עוד גישות נוספות שהן מֵעֵבר למה שרשום ברשומה. הרשומה מתארת יום בחייה של בחורה ומראה את תפישת הBig Data שזורה בתוכו- המחשה כזו לטעמי יכולה לעזור לכם לקחת את הרעיון הגדול של המגמה, ולהפוך אותה לנגישה וברורה יותר.
היום המוצג בסרט מתחיל עם מידע שוטף בסלולר – אינפורמציה על פגישות והודעות מיוחדות שמתייחסות ליום הנוכחי. מראת הטאץ’ שמגיבה לנגיעת היד מספרת מה חדש ומה ראוי לתשומת לב- פרטים פרסונאליים כמו ימי הולדת וגם אירועים מיוחדים שמתקיימים בעיר נכון להיום, זהו למעשה ערבוב של קונטקסטואליות ופרסונאליות ככלי שעומד לשירות האדם. המראה מאפשרת תקשורת ישירה בסקייפ עם חברה שחוגגת יום הולדת, ותוך כדי כך המראה גם מספרת על אירועים נוספים המתקיימים באותו יום וחושפת דילים ומבצעים מיוחדים לתקופה בחנויות ספציפיות על פי בחירה והתאמה אישית.
תיאור היום ממשיך אל הרחוב – ליד תחנת השכרת האופניים ממוקם מסך נגיע של חברת אשראי, המאפשר לשלם על השכירות של האופניים ולעשות סינק לסלולר ובו פרטים לגבי מקום ההחזרה של האופניים פלוס מסלול הנסיעה. תוך כדי תהליך הרכישה – מוצע לבחורה וואצ’ר של הקפה הקרוב למקום אליו היא נוסעת – המסך יודע לחשב את מיקום בית הקפה הקרוב ביותר למקום אליו היא תגיע בסוף הנסיעה.
היא ממשיכה לאזור של החנויות – על גבי החנות אליה היא הולכת- מותקן מסך נגיע בממדי ענק שמאפשר לראות נתונים על ענייני המכירה בחנות ועל פריטים במבצע. אבל המידע לא מצטמצם רק בגישה המכירתית והצעות הערך אלא מוסיף תוכן רלוונטי ויעיל ממש כמו יוטיליטי- מידע על מזג האוויר ומידע עירוני שיכול לתרום לרַוְוחַתו של הלקוח.
בתוך החנות יכולה “גיבורת הסיפור” לעבור על הפריטים, ובחיבור חכם בין הסלולר שלה למידע בחנות היא יכולה להמשיך ולבדוק את המלאי למשל, לדפדף ולהתעדכן על מידע נוסף לגבי הפריטים המוצעים למכירה- לראות גוונים, לקבל מחירים ונתונים על מידת הזמינות במלאי. הסלולר שלה כמובן משמש ככלי ניווט והתמצאות בתוך החנות עצמה ועוזר לה לכוון אל המקום ואל המעבר התואם בחנות, אשר יקל עליה למצוא את הפריט המבוקש. בזמן המדידה היא מפעילה טכנולוגיות של ג’סטר- שמאפשרות לה כתגובה לתנועת ידה להפעיל את המראה, לצלם את הבגד שלבשה ולשלוח את התמונה לאחת מהרשתות החברתיות אליהן היא מחוברת על מנת לקבל פידבק מחברותיה. כשהיא מגיעה לסוף המסלול ומוכנה לשלם כמובן שהתשלום נעשה על ידי טכנולוגית NFC שסוגרת את המעגל הדיגיטלי ומאפשרת לה לשלם ישירות מהסלולר.
כשהיא מתיישבת בבית הקפה – היא מתחברת אל חשבון הFoursquare שלה, מבצעת צ’ק אין ומיד מקבלת חיווי על כך שמגיעה לה הטבה מהמקום אשר זיהה אותה כלקוחה חוזרת ומגיש לה עוגה במתנה. היא מתקשרת אל חברתה הטובה בסקייפ מהסלולר שלה ומאחלת לה יומולדת שמח.
כך נראית התמונה של יום בחייה של בחורה, שמשתמשת בביג דטה לטובתה- מאפשרת למותגים ולעסקים הרלוונטיים גישה אל הפרטים האישיים שלה ובכך עוזרת להם להשביח את חווית הצריכה שלה ואת השירות אותו היא מקבלת. כך הלכה למעשה נראה הביג דטה העומד לשירותו של הלקוח !