Cannes Lions 2015 | Re:Imagining Data & Platform

cannes 2015

הפוסט ההנוכחי מהווה חלק מפלייליסט של תכנים אותם אני מיבאת מקאן. רעיון הסדרה נסב על  קונספט, לדמיין מחדש- Re:Imagining, כיצד ניתן לעצב בצורה אחרת- עסקים, קריאטיב, חדשנות, דטה ועוד. למי שרוצה לקרוא את מכלול התכנים על הפסטיבל ניתן להכנס אל הלינק הבא- Cannes Lions 2015 תגית הכוללת את הפליליסט השלם והמתפתח תוך כדי תנועה.

הפעם, חשוב לי לקחת אתכם יחד יד ביד ולנסות לדמיין מחדש פלטפורמות, וכיצד אנחנו צריכים לחשוב על דטה ? אין ספק שהכוכב של הפסטיבל לכל אורך הדרך היה הבאאז המתעצם של הData כ-“דלק החדש של עולם הקריאטיב”, וחשוב מאוד לטעמי להבחין ולסנן- מה מוגדר כבאאז ? ומה באמת ישנה את העסק ויגרום לכך שיכולות של דטה ותפיסה של נכסים יעזרו לנו הלכה למעשה לבנות מחדש עסקים.

נסו לדמיין עולם בו דטה הופכת לכלי משמעותי ועוצמתי יותר ממה שהכרתם אי פעם, עכשיו כשדמיינתם קחו בחשבון שאנחנו ממש בפתח העידן ה-AI AGE, עידן הבינה המלאכותית (artificial intelligence).

משמעותי לדעת כי ישנם מומחים בעולם אשר חוזים כי זה יהיה האירוע הגדול ביותר שקרה לנו בשנים האחרונות, אותם מנהיגים גם מדגישים ומחדדים כי לצד ההזדמנות הגדולה ישנם סיכונים רבים, אנשים כמו- אלון מאסק וביל גייטס מתריעים על כך שבינה מלאכותית תהיה כל כך חזקה ומשמעותית שהשפעותיה יכולות להיות גם הרסניות.

DAPL1

Mike Cooper מנכ”ל PHD דיבר על המספרים וההשקעות סביב מגמת ה-AI  מייק טוען שההשקעות מוכיחות את הכוח של המגמה הזו, על פי ההערכות הושקעו יותר מ27 מיליארד דולר בבינה מלאכותית- זאת באמצעות חברות טכנולוגיה ענקיות כמו- IBM, Google, Facebook ועוד. ההשקעות לא מתחילות ונגמרות בכסף, זו תקופה שניתן לראות כי ישנו תהליך משמעותי של גיוס טאלנטים מובילים בתחום, אשר לוקחים חלק פעיל בפיצוח ופיתוח הרעיון והמשמעויות שלו- והמספר הזה של ההשקעות גדל בשישים אחוז בכל שנה.

אז למה כל זה קורה עכשיו ? ישנן שלוש סיבות עיקריות : Data לא מובנית שרק מתעצמת בקצב הרבה יותר מהיר מאי פעם, אלגורתמים חכמים ומתוחכמים שבמקרים מסויימים מתחילים לקבל יכולות שמתחקות אחר האדם, וההתפתחות של כוח מחשוב- המהירות והאחסון. כל שלושת הפרמטרים הללו מייצרים את הסביבה המושלמת לעידן הבינה המלאכותית- AI AGE.

DAPL2

אומרים שעידן הAI יהיה משמעותי יותר מההמצאה של החשמל, ולטעמי הציטוט הבא אומר הכל : Everything that We Formerly Electrified We Will Now Cognitize.

DAPL3

וכיצד מתפתחות הפלטפורמות ? המנכ”ל והבעלים של טינדר Sean Rad- חילק בצורה חכמה את ארבעת המרכיבים שתורמים להצלחתה של פלטפורמה, אלו יכולים להיות כלים שמכוונים אתכם לקומפוננטים שיוצרים הצלחה כשרוצים לבנות קהילה של אנשים ש”תתמגנט” אל הפלטפורמה שלכם. שימו לב שיש לכך חשיבות גדולה- שכן הסברה היא שאין יותר נאמנות למותגים, הנאמנות “עברה דירה”- וכיום ישנה נאמנות מתגברת אל פלטפורמות. המרכיבים ש-Sean מנה הם : Social Discovery, גימיפיקישן (ובכלל אלמנט של פאן), Massaging ו-Location Base.

אלו למעשה “התבלינים” שמאפשרים ליצור אווירה של Stickiness, וגורמים באמת ובתמים לצרכנים להיות אדבוקטס של הפלטפורמה- תחשבו על כך שלמשל  ב-Gett יש את האלמנטים הללו בדיוק וזו לדעתי אחת הסיבות שהפלטפורמה מצליחה, את אותם איפיונים אפשר לנטר בזירות כמו- Kickstarter או Airbnb כמו כן ממקום אחר לחלוטין בקהילה כמו- EatWith.

DAPL4

מארק בניוף המנכ”ל של- Salesforceדיבר הרבה על כך שצרכנים לא רוצים לקבל מסר אחוד, התפיסה השיווקית חייבת להשתנות ולהיות הרבה יותר אינדוודואלית, את החזון הזה אפשר להשיג רק על ידי תפיסה הוליסטית של דטה (אשר מספקת מידע על הלקוחות, וקושרת את הID של האדם והפעולות שלו לרצונות) ובאמצעות פלטפורמה (כמו סיילסופרס) שיודעת לחבר בין המידע הפנימי העסקי-BI לבין המידע של האנשים שנמצא שם בחוץ : סושייל, מובייל, LBS ועוד, החיבור בין שתי הזהויות הללו מאפשר למעשה לשנות את השיווק, מתפיסה אחודה לסגמנט ליחיד.

DAPL10

סמנכ”ל הדטה והאסטרטגיה של טוויטרChris Moody זרק מספרים מדהימים לאוויר, הוא טוען שבחודש אחד ישנן 48 מיליון פניות למותגים בטוויטר ורק 2 אחוז מתוכן נענות, תחשבו על כך שזו לבד תפיסה של פלטפורמה בה הלקוחות שלכם נמצאים -ובתוך הפלטפורמה החינמית אשר עומדת לרשותכם קיימת דטה נוכחת בפרונט אשר מספרת לכם בצורה ברורה- על צרכים והתנהגויות, ואם אתם לא משתמשים בכך זה פשוט פשע. חשוב לקחת זאת כתובנה משמעותית- כי לא תמיד צריך לחשוב על הטמעות של מערכות דטה מורכבות, לפעמים אפשר לעשות ניסיונות קטנים וחכמים בשימוש בדטה הקיימת כתפיסת עולם.

החשיבות של העידן הנוכחי נסבה על כך שארגונים חיביים להיות בעלי יכולת לחשוב באופן חדש מונע מפילוסופיית- Data Driven Business ומשם לבנות את הפתרונות הכוללים, באופן שמבוסס תשתיות קניות ומוטמעות לעסק- אבל על מנת שעסקים יוכלו לייצר הוכחת יכולת לערך שמגיע מהדטה הם בהחלט יכולים להשתמש בתשתיות זמינות וחינמיות ברשת כמו Twitter ולהפיק מהן- המון !

DAPL5

אז כיצד דטה ובמיוחד Artificial Intelligence– תשנה את החיים שלנו ? איך הרעיון הזה יגע בכולנו ? בתור התחלה החיים שלנו יתמלאו בהרבה מאוד עוזרים דיגיטליים וויזואלים- שיעשו עבורנו דברים, יבצעו במקומנו פעולות באופן שמבוסס על ההרגלים שלנו ועל מה שמתרחש סביבנו. למשל : אם פיספסתם את הטיסה שלכם הVPA- יבצע עבורכם את כל הפעולות באופן אוטומאטי : יזמין טיסה, ישנה את מועד המונית ויאריך את השהייה במלון- כל זאת מבלי שתצטרכו לפעול ולעשות כלום.

זה נשמע נהדר אבל צריך לקחת בחשבון שכל התהליך -מוביל לכך שהכלים הללו השיטות החדשות תעצבנה מחדש לגמרי את הדרך בה מתנהל עולם השיווק- זו פשוט תהיה מכונה שונה.

DAPL6

הרעיון משנה באופן ראדיקלי את השיווק– מכזה שפועל בפרונט לכזה שפועל מאחורי הקלעים ! והתהליך של בחירת המסרים למי, מתי- ואיך… עובר מבחירה של אנשים לבחירה של אלגוריתם שלמעשה מנהל את כל סט ההחלטות עבורנו.

בפועל ההחלטה- מי תהיה חברת ההשכרה שממנה האלגוריתם יבחר להזמין את הרכב, מי תהיה חברת התעופה, איזה מלון- הכל יהיה תלוי ביכולת שלכם (אנשי השיווק) להכנס לעולם של אלגוריתמים ולייצר שם נוכחות על מנת שבכלל תהיו בתמונה- המכונה שדרכה אנחנו עושים ומפעילים את השיווק תהיה פשוט אחרת.

DAPL7

בחמש השנים הקרובות אזורים כמו – סושייל, Web, ווב אנליטיקס- דינמיק קריאטיב, אופטימיזציה וכל המודלים של הAttribution מ- DMP, DMV ועוד- כולם יתמזגו יחד ! ומי רואה מה, באיזה סדר, באיזה מסר- יוחלט על ידי אלגוריתם.

DAPL8

האִימְפְּלִיקַצְיות לכך על העסקים שלנו תהיינה עצומות : 

CRM ומדיה יתמזגו ומערכות הCRM תהפוכנה להיות ל”מערכות ההפעלה”- של המותג ולמעשה תהינה המדיה החשובה ביותר בחברה.

מתוך המעבר הזה לפלטפורמה ולחשיבה מונחית דטה- יצוצו שורשים חדשים לגמרי של קריאטיב, הקריאטיב החדש יהיה מבוסס דלקים ושמנים שונים מבעבר.

התוצאה של כך היא שברמת האקסקיושן- המסרים והמידע וההחלטות של האנשים תהינה הרבה יותר מדויקות ו”טהורות” לצרכים אמיתיים- זה יגרום לכך שחברות תהינה חייבות להכניס לתוכן ארכיטקטים של טכנולוגיה אשר יודעים לקחת את כל המורכבות הזו ולהפוך אותה לInfrastructure חכם עבור המותג.

DAPL11

David Shing מ-AOL  אמר כי אנחנו חייבים לחשוב על יוטיליטי כנכסים משמעותיים של המותג, כי הם קושרים קשר חזק עם לקוחות- זו לטעמו המדיה החדשה, ו-Advocacy חשוב הרבה יותר מAwareness. זו כמובן שיטה שונה ושינוי של צורת החשיבה אשר החזקנועד כה בסט הכלים- אבל כפי שאמרתי בתחילת הרשומה אנחנו נמצאים בתקופה בה צריך וחשוב לדמיין ולעצב את הכל מחדש.

DAPL9

מילת סיכום. אני מקווה שהסחרור הזה של דטה ופלטפורמות שליהקתי עבורכם ברשומה הנוכחית- גרם לכם להזזת המטח ולחשוב קצת יותר לעומק על השינויים. לא פחות מכך כולי תקווה  שיצרתי אצלכם גירוי ומוטיב של דחיפות אשר יוביל אתכם לחקור ולחפש את אסטרטגית הפלטפורמות שלכם, ואת ההסתכלות על ההזדמנות של הדטה. מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם בפוסטים נוספים עם תובנות משמעותיות אותן לקחתי מהפסטיבל בימים הקרובים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.