הגענו לרשומה האחרונה בפלייליסט התכנים מפסטיבל הקריאטיב בקאן 2017, הפעם, אתעכב על החיבור בין סושייל וקריאטיב, תוך מיקוד בסשן אחד מעולה מהפסטיבל של-Lego אשר הציגו בחוכמה רבה את האסטרטגיה והמסע של החברה במרחב הדיגיטלי. לסדרת הפוסטים הכוללת יש תגית מובילה, וניתן לעקוב ולהיחשף לתכנים בכללותם- Cannes Lions 2017.
כש-Lars Silberbauer התחיל לעבוד בלגו ב2011, לחברה אפילו לא היה עמוד בפייסבוק או ערוץ ביוטיוב- למותג לא הייתה נוכחות בסושייל מדיה, לארס הפך את הברנד בפועל למעורב ביותר ברשת החברתית, בטווח של שש שנים בלבד. חשוב להתעכב על הגדרת התפקיד של הבחור- Senior Global Director- Social Media & Video- שימו לב לדגש של הוידיאו כחלק הטיטאל.
לגו היא חברת משחקים מפלסטיק, בסופו של דבר מה שמוכרים בחברה זו חתיכת משחק בצבעים שונים- אבל הקסם מתחיל לקום לחיים ברגע שמוסיפים לכך דימיון, האנשת הדמויות שסובבות את המותג וסיפורים- אז, חתיכת הפלסטיק ממש מונפשת ןהןפכת לגוף חי. אמנם לגו כחברה מייצרת המון תוכן- סרטים, סדרות ועוד- אבל אחד הדברים המדהימים ביותר הוא התוכן שהגולשים עצמם מייצרים.
כשאנשים מוסיפים את הרעיונאות והקריאטיביות שלהם- זה הרגע שזה מתחיל להיות הרבה יותר מרגש, נכון שלגו עצמה מצליחה לייצר הרבה תוכן לערוץ שלה ליוטיוב למשל, אבל בפועל הגולשים מצליחים לייצר לפחות פי עשרים.
אם רוצים לפעול בעולם אשר משתנה כל כך, ומעוניינים להיות רלוונטים- חייבים להחזיק כמה שיותר דיעות מגוונות ופרספקטיביות של הסתכלות, אשר מבטיחות שלא נהיה תקועים בפרדיגמות. מי שלא עושה זאת מסתכן בכך שנהייה עיוורי צבעים לכל כך הרבה דברים שקורים סביבנו, וצריך להבין שחלק גדול מהגיוון מייצר בפועל הלכה למעשה את- הקסם.
כל האסטרטגיה של לגו בסושייל יושבת חזק על התובנה שצריך לעשות הכל סביב-Social Needs ומתוך הבנה עמוקה שמשמעותי לייצר את כל זאת בזמן אמת, כי זה הזמן שכולנו חיים בו, ומן הסתם אנחנו נרגיש הרבה יותר מעורבים בו.
חשוב לקחת בחשבון, שסושייל מדיה היא רק סט של טכנולוגיות, אשר יכולות להגביר את הטבע שלנו כאנשים לרצות להיות בעולם חברתי. למרות כל השינויים שקורים, אנחנו עדיין אנושיים ויש לנו צרכים והתנהגויות טבעיות שאם יודעים למצוא אותן ולהבין- אפשר למנף עליהן בסביבת סושייל כמו פייסבוק, טוויטר וכולי- דיאלוג דו כיווני מאוד מערב עם הגולשים. ישנן התנהגויות שלא משתנות למרות השינוים הגדולים וצריך למצוא אותן, כמו גם דברים דומים בגאוגרפיות שונות שיכולים להוות ככלי למינוף יחסים.
קיימים דברים שמחברים בין אנשים כמו אהבת הילדים שלנו- הרצון שלנו לחופש, הסקרנות שלנו, אלו אלמנטים שכולנו מתחברים אליהם ויכולים להיות נרטיבים אמיתיים ליצירת סיפורים וחיבור.
לגו זיהו שני אזורים בהם הם יכולים לשחק חכם בסושייל מדיה, הראשון– לבנות יחד, ההבנה שבונים עם המוצר של לגו דברים יחד היא תובנה שהחליטו למנף עליה את השיחה, והשני– הגאווה של יצירה שמחזיקה כדבק בין כל האנשים שקשורים בעולם של המותג.
לייצר מעורבות בסושייל מדיה זה חשוב– אבל משמעותי גם להסתכל כיצד מחברים את הכל לרמה העסקית, כיצד מגבירים מכירות, משביחים את יכולות השיווק, בונים את המותג ואת הנחשקות שלו במרחב, ויודעים למנף את הסושייל ככלי להערכת נזקים וניהול סיכונים. על מנת לעשות זאת, חשוב לבנות את הארגון מאחורי האמירות בכדי שיוכל באמת “להחזיק מים” – אבל נדרש להתחיל לעבוד תוך כדי בניה, שכן העבודה מהווה את ארגז החול שמאפשר לנו להבין מה נכון ומה לא.
זה מה שקורה כשנוגעים בילדים ומשתפים איתם פעולה, הם יוצרים מכלום, ממילים דמיוניות עולם שלם…. אם תשאלו מבוגר מה זה- Kronkiwongi ? הוא כפי הנראה לא ידע, אבל ילדים כמובן יודעים….
מילת סיכום, הפוסט הנוכחי מהווה את סיומה של סדרת הרשומות מפסטיבל הקריאטיב בקאן, לקחתי המון רעיונות, אינסיטים, תובנות ועוד- מקווה שהצלחתי להעביר את המסר ולגרום לכם לחשוב מחדש על הדרך שבה הקריאטיביות נכנסת לחיים שלנו ומשפיעה עליהם בכל מיני אספקטים. כמובן שאמשיך להביא לכם העמקה של חלק מהנושאים עליהם דיברתי ברשומות, על מנת שתוכלו לקחת את הדברים ולהפוך אותם לכלים אמיתיים בארגז כלי העבודה שלכם.