ביום חמישי ה28.7 עשיתי אירוע במשרדי רייזאפ תל אביב, הרעיון היה לדבר על מה שיובל סמט מנכ”ל ומיסד רייזאפ ואני קוראים לו-Brand at Work, מותג בעבודה! מה זה אומר? כיצד נראה מותג ש”עובד בזה”? ואילו מקורות השראה אנחנו יכולים לקבל על מנת ללמוד מכך. ההרצאה שלי התבססה על הקונספט הזה, והביאה את הקולות החדשים מפסטיבל הקריאטיב בקאן שנערך השנה ביוני. ברשומה הנוכחית, אביא היילייטים מההרצאה ולמי שרוצה ללמוד יותר ולהבין לעומק אתם בהחלט יכולים לפנות אלי ונדבר על האפשרויות 🙂
מעל הכל, קיפסלתי את הדברים לשמונה מצפנים: מותגים מודרנים, מותגים שעושים טוב (שחלק מהטוב הוא ירוק ירוק ואמיתי), עולם הגיימינג ודור הטוויץ (מה שאתם קוראים לו דור הZ), שיווק אורגני, מה המשמעות של הטאלנט, המשמעות של ההקשבה, ואיך כל זה מתחבר יחד לקונספט העל החשוב ביותר של המאה 21 והוא- חיבורים!
במעלה החשיבויות, צריך לשים את המצפן והאזור של הטאלנט. אבל לטאלנטים כיום יש “גוונים” שונים ואחרים ממה שידענו שנים אחורה, העובדה שארגונים מבינים את זה משנה את כל כללי המשחק. הדיעה שלי היא שלא צריך לחשוב על כך שאתם מכניסים קולות מגוונים לתוך המותג, אלא! שאתם מקבלים את הזכות להכנס לעולמות של אנשים שחושבים אחרת. מדור הZ שיש לו השקפות אחרות על החיים ועד לקהילות מגוונות כמו אוטיזם וטראנסג’נדרים- כל אלו יכולים להפוך למרכז שמכתיב את הדרך שבה בוחרים להרים או להוריד את המותג שלכם.
בפסטיבל ציידו אותי עם מספרים ונתונים על תעשיית הקריאטיב וכיצד היא השתנתה ויש כמה דברים מעניינים שכדאי לדעת בנושא! כמו שאמרתי בתחילת הפוסט, מי שרוצה להעמיק מוזמן לפנות אלי ולקבל תמונה יותר מעמיקה.
מצפן חשוב, שמוביל את המסרים בשנתיים האחרונות הרבה בגלל הקורונה הינו נושא האחריות התאגידית, היכולת של חברה של מותג להחזיר לסביבה, כלכלה, חברה. הרעיון בכך הוא יותר עמוק ממה שהיה בעבר, כבר לא מדובר על “ווש” של הדברים- ובקאן אומרים שלהיות ירוק, להיות טוב גם משתלם מבחינה עסקית. ישנן חברות כיום שלוקחות את הרעיון לכל הפנל, מהמוצר ועד התקשורת השיווקית ובוחנות דרכים לשבש את המודל העסקי שלהן עצמן על מנת להיות רלוונטיות בעולם משתנה.
בתפיסה שלי, חיבורים, שיתופי פעולה– הם הם הנרטיב החשוב שבו מותגים צריכים להתפס ועליו הם צריכים להמר. בדרך שבה אני רואה את הדברים 1+1=3! ישנם היום הרבה מאוד חיבורים נקודתיים, וחיבורי עומק לאורך זמן בין פלטפורמות, יכולות ואנשים. להיות קונקטד זו תפיסת עולם פילוסופית שהולכת הרבה יותר מעבר לשת”פ כזה או אחר, זו היכולת להבין את הדברים מתוך השקפת עולם מחברת. זה גם אומר לחבר גישות של טכנולוגיה למשל יחד עם רגש על מנת שהעוצמה של הפתרונות שלכם תהיה הרבה יותר גדולה עם נראות והכוח של המותג בחיים של האנשים, אחרת ישנו סיכון שנהפוך לבלתי נראים ולרגש כמו שאנחנו יודעים יש משמעות מאוד גדולה ביכולת של מותג לייצר LTV, לייצר נאמנות לאורך זמן.
מותגים חכמים, ופלטפורמות מבינים ומבינות שנדרש להקשיב– הקשבה מחזירה בהיזון חוזר הרבה מאוד מידע שתורם לטובת בניית מוצרים, שירותים, תקשורת ומהלכים קמפיינייאלים בצורה נכונה. יש חברות כמו גוגל שממש מבססות את המוצרים של ההיום והמחר על הקשבה.
לדורות החדשים של הצרכנים, כמו דור הZ ודור הY הצעירים- יש הרגלים שונים ממה שאנחנו מכירים! ונדרש לעשות “עיצוב מחדש למסלול” בשביל שתוכלו להיות איתם בקשר ולבנות איתם יחסים. מדובר בדור שצורך את המדיה בצורה שונה, שתופס את מהות החיים אחרת, השינוי כל כך עמוק שהוא ממש מתכתב עם שאלות כמו מהו מגדר, מהו מקום עבודה, ואיך אני בתוך כל האקו סיסטם מסתכל על איכות החיים שלי? על מהות החיים.
זה דור שנמצא כולו בעולם של גיימינג, אבל כאן יש טעות נפוצה שכן העולם של הגיימינג הוא לא צידי, הוא לא רק לקהילה מסויימת- ישנם כיום יותר משלושה מיליארד אנשים שמשחקים במשחקי וידיאו בכל העולם! וחשוב להגיד זה נכון שמותגים נוהרים בהמוניהם לתוך עולם הגיימינג, זה פחות נכון שלמי שמשחק המותגים בכלל מעניינים! על מנת להצליח לעבוד בפלטפורמה צריך לעשות חשיבה הרבה יותר מעמיקה מסתם לתקוע את עצמכם כמו טפט במרכז המגרש- למצוא את הדרך להיות סיפוריים ולייצר אינטגרציה (אמרנו הכל חיבורים?) אל תוך החיים של השחקנים.
כל אלו מובילים לחשיבה מחדש על מותג, וכיצד נבנה מותג מודרני– כזה שחושב על מהות המותג בחיים של האנשים בצורה שונה ונשען בצורה מעמיקה ביכולות קריאטיב שמבדלות אותו ומייצרות בסופו של דבר צמיחה. זה אומר- להתחבר לתרבות ויותר מכך ליצור אותה באמצעות מהלכים- לשלב בין: קריאטיב, דטה, וטכנולוגיה בכל צעד שיווקי- זה קריאטיב מודרני, זה מותג מודרני.
מותגים שיודעים לעשות זאת, יכולים להעיז לגדל ולהצמיח את הברנד בתפיסה אורגנית, שלא נתלת על קליקים ולידים אלא על שיווק אורגני שמסתמך בעובדה שהמותג “יודע לעבוד בזה” להטמיע את עצמו לחיים של האנשים, להעיר את עצמו ולהיות רלוונטי כל הזמן.
אלו שמונת המצפנים והאזורים להסתכל עליהם לדעתי, כי בכל אחד לבד ובשמונת האזורים יחד יש את היכולת לעשות את ההבדל, מותג שעובד בזה, צריך לפלטר את עצמו בעיני דרך שמונת המיקודים הללו. ולמי שרוצה ללמוד יותר ולהבין לעומק אתם בהחלט יכולים לפנות אלי ונדבר על האפשרויות 🙂
הכל, בעיני זה חיבורים נכונים. וחיבורים זה הרבה דברים. אבל המשפט הזה שמסכם את ההרצאה שלי אומר את הכל! אם אתם רוצים לזוז מהר- זוזו לבד, אם אתם רוצים לזוז רחוק, זוזו ביחד.
חדש! קורס דיגיטלי לחדשנות חדש- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם –Link.
ממש מרתק. את אלופה.
תודה על הנדיבות בשיתוף ההרצאה