אני רוצה לדבר איתכם הפעם על נושא השקות דיגיטליות ועל ה”בית- ספר” שעושה לנו Facebook יום יום, דקה דקה. ביום רביעי ה-6.7.2011, יצאה Facebook בהכרזה כלל-עולמית : מארק צוקברג הולך להשיק לנו את הליין של החידושים וההמצאות -כולל המוצרים והשירותים החדשים של שנת 2011. לינק . סוללה של סוכנויות עיתונות, בלוגרים, גולשים ברשת אשר מתעניינים בפיתוח של הזירה, ואף גופים מתחרים אשר אך לפני רגע יצאו בהכרזה משלהם, ורבים אחרים – כולם מחכים לבשורה ומזה למעלה משבוע נמצאים במתח. הרשת גועשת ורועשת ועשרות פוסטים מלאים בניחושים ומדברים על המהלך ועל הצפוי לקרות. לזאת אני קוראת יכולת, ואת הצעד הזה הייתי מגדירה כמהלך מופתי, שיוצר סיפור ברשת – מומחיות שלדעתי אנחנו צריכים ללמוד ממנה ובעיקר לאמץ אותה !
אני רוצה לעסוק בפוסט הזה פחות בהשקה עצמה ובתכולה הפרטנית שלהולהתמקד יותר בפריזמה של שיטות השיווק הנובעות מתוך החשיבה החדשה שסובבת על המושג “השקות דיגיטליות”. בעיני, המושג יתגבש לכדי תפקיד מוגדר אשר יתפוס מקום מרכזי בקרב חברות ויגרום ללא מעט ארגונים לייצר מהלכים יזומים ברתימת ההזדמנות האון ליינית כחלק מהתזמורת הפי ארית של הארגון. מרגע ש Facebook מלמדת אותנו מושגים חדשים ועושה לנו בית ספר הלכה למעשה, למה שלא נלמד מכך וגם ניישם את המודל לתועלתנו ?
רעש מתוזמן | מה עומד מאחורי השקה דיגיטלית ? אם למדתי דבר חדש בשבועיים האחרונים, הן מהכניסה של גוגל + והן מההשקה של Facebook הרי זו ההבנה שניתן לייצר מתח ברשת ולהקים רעש, הרבה רעש, המתפשט לכל הכיוונים. כמובן, כפי שאמרתי בכמה מקומות בימים האחרונים – רצוי שזה לא יהיה ה”רעש שמכסה את התחת של הכלום” במידה שהוא חסר תוכן מכל וכל. וחשוב לדייק שאם יש לנו משהו מיוחד להגיד – כדאי לתכנן זאת דרך חשיבה חכמה שכן בצורת שיווק מתוזמן של הסיפור ברשת ביכולתנו לייצר בילד אפ תקשורתי ברמה שלא זכינו לה בעבר. פעילות יזומה מסוג זה ממלאת אותנו בתחושת שליטה חדשה, ומתנהלת בדרך מקורית אשר נתמכת ביכולת היזמית של אנשי הארגון – מבלי להיות תלותיים ונתונים לחסדי עיתונאים.
בילד אפ תקשורתי | המתח הנבנה סביב השקה דיגיטלית חכמה כולל כמה מעגלי פעילות : שלב הבניה התקשורתית שקודם להשקה עצמה, שלב ההשקה ולבסוף השקידה על המשך המהלך. ממש כבשעת שיווק של כנס אוף לייני אבל בהבדל עצום לגבי ההתרחשות שאחרי, שכן באם ההשקה ממשיכה להתגלגל במימד הדיגיטלי היא למעשה מייצרת נפח משמעותי של שיחה וגורמת לקלימקס עוצמתי ביום הנדון.
השיחה באון לין שהופכת לשיחה באוף ליין ולהפך | זהו מעשה אמנות של בריאת היש מאין, להפוך מהלך תקשורתי ארוז דיגיטלית, שאינו מתקיים בסביבה אוף ליינית – לשיחה פיזית וטבעית לחלוטין. להמציא את המומנטום שיוכל לגרום לאנשים לייצר עבורנו את הבאז. אתם יכולים להפעיל כל רעיון שעולה בדעתכם, כל פתיחה, הצגת מוצר חדש או שירות מומלץ, כהזדמנות להשקה וליצירת באז ארוז למשעי ברשת. מרגע שקבעתם שיטת השקה דיגיטלית – אתם למעשה יוצרים מציאות עם דינאמיקה משלה, ומוצר דיגיטלי חדש שמעצים את הנוכחות שלכם ברשת ומניב פירות בהתאם.
טיפיפ קטנים שכפי הנראה יקפיצו לכם בכמה רמות את ההשקה הדיגיטלית —————->
האריזה של המהלך |
לתכנן סיפור מסגרת ולהגיע לכלל החלטה על הFlow – איך להערכתנו אנשים יֵחָשפו להשקה, מה יוביל את המסר שלב אחר שלב – לפני, תוך כדי ואחרי.
לקרוא לאירוע בשם קליט שימשוך אנשים לחזור ולדבר עליו.
לארוז מבחינה עיצובית את המתחם בו יתקיים האירוע ולייצר במסגרת המארז סביבה נוחה של כפתורי שיתוף.
שיווק |
לייצר מערכת הפעלה שתתן לאחרים אפשרות להגיב, לשתף, להיות ה-enabler, המוליך את רעיון הלאה, למעגלים נוספים.
להשתמש בכוח של המדיה החברתית. כדוגמת Facebook גם אתם יכולים למעשה למנף את המהלך ממש באותו המתחם, דהיינו במתחם שלכם במדיה החברתית – Facebook, בלוג.
להתחיל לפעול כשבוע לפני ההשקה, וביום ההשקה עצמו לבנות את גְרָף המתח ממש כשם שמכינים כנס – תחילה הצגת התוכן המרכזי, לאחריו שלב פיתוח הרעיון והתוכן ההמשכי ובסוף האירוע – “שורת המחץ”, הקילר אפליקישן. בכך נשמור על המתח לאורך כל המהלך.
“לערבב” את אנשי הארגון עוד בשלב המוקדם, ולהיעזר בהם לפני כולם כאחראים להתפשטות השמועה.
מנגנון הנעה |
לייצר מתח פנימי נוסף, אם אפשרי – סביב סוד קטן.
לחלק את המסר לעלילות מישנֶה, בבחינת מסרים קטנים שצוברים יחד את הסיפור הגדול.
להשאיר את התוכן באוויר גם לאחר ההשקה – שכן מרגע זה ואילך אתם מתחילים להרוויח את הROI של הזנב הארוך וכך מאפשרים גם למי שלא היה נוכח בזמן אמת – להיחשף ולגלות מעורבות.
לסיכום |
שימו לב לכך המשותף לכל הטיפים הקטנים שפיזרתי כאן לעיניכם – הן ברמת הרעיון הכללי והגדול, והן ברמת הנקודות הפרטניות שדרכן ניתן לנהל אותו – רובן ככולן מתאפיינות כצעדים אקטיביים ופרואקטיביים. הסוד האמיתי טמון ביזמות – דהיינו ביצירתיות ובחשיבה מקורית אשר יוצאת מתחומי הקופסא ונכנסת לאזור חדש של התנסות. מדובר באזור חדשני שמייצר מבלי לדעת מראש איך תיראה התפוקה. לכך דרושה תעוזה מסויימת, אך בכל מקרה מוצלח פחות או מוּרוָוח יותר – מה שבטוח הוא שההתנסות משתלמת: האזור החדשני מאפשר לנו לבנות ולהיבנות מתוקף יכולות חדשות – היכולת לנוע ולהניע. למי שלא ראה את ההשקה של Facebook אני מצרפת לכם את הסרטון מאומבד מהזירה שלהם. תהנו !
http://lnkd.in/tVQg3S | Digital Launching | New Blog Post | in hebrew
http://lnkd.in/tVQg3S | Digital Launching | New Blog Post | in hebrew
זוהר פוסט מעולה!
גזרתי ושמרתי אני חושבת שזה הסביר לי באופן אישי לפחות, איך להפוך משהו לסימפוניה כי לי לפעמים יש קצת בעיה עם רעש ריק מתוכן, והרבה מהרעשים שאני מכירה, חוץ מפייסבוק שיודעת לעשות זאת בצורה גאונית למידי בעיניי, הם רעשים ריקים מתוכן.
תודה רבה
Digital Launching http://t.co/P6vSn28 בית ספר "פייסבוק" פתוח יום יום וממציא לנו פטנטים