אריק שמידט, פסטיבל קאן לקריאטיב 2011. אם ארצה לדווח על התרשמותי מהפאנל הזה בכנס – אני לא בטוחה שאוכל לתאר לכם איזו הרגשה זו לראות איש בעל שיעור קומה כְּשֶלוֹ על הבמה, Live & Kicking. אמנם, אפשר לקרוא הרבה מאוד מאמרים, להתרשם ממה שגוגל עצמם כותבים ולהיחשף לשפע תכנים ברשת אבל אין מה שישווה להנאה לקבל את המידע ממקור ראשון – ואכן, אני מודה כי ב”לייב” הפיזי הרושם הרבה יותר חזק מכל פעולה שניחשף אליה ברשת. כששמידט מדבר על הנושא הכול נראה כל כך פשוט – הוא מספר את הסיפור מעמדה של בהירות ובעינַי הדבר נראה כמו פאזל שנמצא מתחת לרגלינו מוכן להרכבה ומחכה לאדם שיבוא ויחבר את כל החתיכות ויציג לנו את התמונה השלמה. מתקבל הרושם שהוא מעוניין להיות האיש. אז לאן בעצם הולך הארנק הדיגיטלי – הרשת הסמנטית באון ליין ובאוף ליין ?
הרציונל מאחורי דבריו הסתכם בשאלה איך למעשה תיראה הצרכנות שלנו בעוד כמה שנים : Google Wallet הוא מפתח מרכזי במאמציה של חברת גוגל לייצר לכולנו שיטת צרכנות איכותית יותר- נבונה יותר. לעזור לכולנו להיות הצרכן הנבון – ובה במידה גם לעזור לעסקים לנווט בשטח ולכוון את דרכם בצורה מיטבית כדי להצליב את מפות האינטרסים הן של הצרכן והן של הקמעונאי והיצרן. כתוצאה מאיחוד האינטרסים נגיע להשבחת עולם הקניות לעסקים ולצרכנים כאחד. התשתית החדישה אמורה לעשות לכולנו חיים יותר קלים בכל הנוגע להוצאה שלנו והחיסכון לדברים בהם אנחנו חושקים. בד בבד לתת לנקודות המכירה ועסקים עוד דרכים טובות להציע באופן מובחן ומדויק קופונים, תוכניות נאמנות לצרכנים. בכך למעשה Google Wallet מייצרת את הקשר האולטימטיבי בין העולם הווירטואלי של הפעילות בדיגיטל לבין העולם הפיזי ברמת העסקים.
מכיוון ש Google Wallet היא אפליקציה סלולרית, ביכולתה לעשות הרבה יותר ממה שהארנק שלנו יכול. אנחנו נוכל לשמור בארנק את כרטיס האשראי שלנו, הצעות שאנחנו מקבלים, מועדוני נאמנות, כרטיסי הנחה ועוד… בו בזמן שאנחנו נפעיל תנועות הסלולר שלנו ידע לזכור עבורנו את המהלכים שעשינו ולרשום לנו את מה שמגיע לנו – הוא יסכם את צבירת הנקודות וישקף את כלל הפעילויות שבאמצעותן אנחנו צורכים. מה שמתקבל למעשה הוא מערכת שלמה – אקו סיסטם – המחוברת לעסקים קמעונאיים, יצרניים, לחברות אשראי, מערכת אשר תהיה מחוברת לשותפים רבים,ועליה למעשה ינוח המידע הרחב על הצרכנות שלנו כולל ברמה האישית ובחיבור גיאוגרפי חכם לנקודות מכירה. החיבור בין כל מישורי המידע הללו הופך את השירות לשירות חכם שיודע להמליץ לנו על מהלכים מועדפים ולשכלל את הדרך בה אנחנו צורכים ולמעשה להתאים אותה על פי מידה.
שמידט מתאר זאת בפשטות – ומפרט בדוגמאות מוחשיות : בשהותכם בקאן, ובשעה שאתם צועדים ברחוב , הארנק הדיגיטלי שלכם מכיר אתכם, יודע מי אתם, מה אתם אוהבים ואיפה אתם צורכים. הוא יודע לזהות דרך גוגל מאפס או גוגל עולם שבחנות הזו והזו יש כרגע מבצע ויודע לכוון אתכם לרכוש את החולצה שתרצו בהנחה של כך וכך יורו. שמידט גם עונה בפשטות על השאלה – למה גוגל ? האם גוגל רוצה להפוך לחברת אשראי ? התשובה היא שלא זו מטרתה של גוגל. מעל לַכל – גוגל מעוניינת להתקבע כמרכז הפרסום הגדול ביותר בעולם, הודות למנגנון שיודע להתאים את הצורך אל הצרכן ולכוון את המהלך באופן הקולע והמדויק ביותר. על ידי המצאה כמו ה Google Wallet היא מחזקת את עמדתה בעולם הצריכה ומרחיבה את מיקומה בתודעה החברתית. היא מפגישה בין הצורך לבין היצרנים ומפנה את הצרכן לנקודות המכירה המתאימות לו. בכך היא מעודדת את כל פלחי השוק להשתמש בכלי הפרסומי שלה.
לכל משך הכנס אריק שמידט עדיין אינו חושף את השכבה החברתית עליה עובדים בגוגל – Google + והכוונה לדעתי, לשכבה החברתית בתוכנית אשר מכתיבה קידום בגוגל, מכתיבה קידום של אתרים , והכי חשוב מייצרת לגוגל מערכת חברתית שתסלול להם את הדרך לדעת עלינו הכול ובכך לממש את חזונם – הGoogle Wallet.
בעיני, התכלית של גוגל היא לחזק את האזור האישי – מבין מעגלי הפעילות שלנו בדיגיטל. הנופך האישי יתבלט בו ביום שהגוגל וולט יוקם. הכלי ידע להגדיר את האיפיונים שלנו בכל הקשור לצרכי המשתמש ברמת הפרסונליזציה. כמו כן ידע לשקף ולהסדיר עבורנו את דרכי השימוש ברמת הקסטומיזציה ולהציף לנו הצעות ערך עסקיות תפורות על פי מידה כדי להפוך אותנו דרך הכלים הגוגליים לצרכנים חכמים יותר. שימו לב לאפשרות הניתנת למשתמש להגיב באופן מבוסס מיקום ובכך להעצים את הדינאמיקה המקשרת בין הדיגיטל והפיזיקל. ללא ספק עולמנו נעשה מעניין מיום ליום, ויְתֵרָה מכך – הסושייל הופך מיום ליום יותר שימושי לביזנֶס.
צירפתי למי שרוצה את סרטון ההשקה המלאה של הGoogle Wallet. תהנו …