כיצד יוצרים הצלחה באיקומרס? פאנל מעניין בפסטיבל הקריאטיב בקאן מהווה את המהות של הרשומה הזו. הפאנל, עסק בשאלה כיצד קריאטיביות יכולה לעזור לצמיחה במאמצי האיקומרס שלכם? שאלת הפאנל המדויקת הייתה: “כיצד קריאטיביות אוכלת את האלגוריתם של האיקומרס”? כשזה בא להגיד כיצד חשיבה יצירתית מונעת מחווית לקוח נכונה משפיעה על התוצאות בפועל.
מהו התפקיד של קריאטיביות באיקומרס? החשיבות של הקריאטיב באיקומרס היא לטובת הגברת הדיסקברי באתר, והשארת אנשים בתוך הנכס- כשאנשים נשארים יותר אפשר לעשות עליהם מוניטיזציה יותר מדויקת ולהוביל בפועל להגדלת הסלים. חשוב גם כמובן להוסיף שזה קורה בגלל שאיכות החוויה משתנה ונהיית יותר טובה בצד של המשתמש. כשחושבים בקריאטיביות על החוויה הזו זה מגביר מעורבות ומגדיל את המגוון אליו הצרכן נחשף ובכך אפשר גם למתוח את זמן השהייה ולהגדיל סלים בצורה משמעותית (יעד קריטי לאתרי און ליין).
תוכלו לראות בשקף מתחת לפסקה זו, אין ספק שיש הרבה פקטורים שמובילים באחוזים גבוהים למכירה מהפקטור של התוכן ושל הקריאטיביות- אבל, יש משהו חשוב להגיד על תוכן! זו השקעה בתוך האתר, ואם עושים אותה נכון לא צריך להשקיע בה שוב ושוב ולמעשה היא לא עולה כסף! מה שאומר שהיא חלק אינטגרלי סופר משמעותי ביצירת הערך המוסף והחוויה שאתם יוצרים בתוך הנכס.
אבל נדרש לחשוב מהו תוכן, ואיך קריאטיביות יכולה לעזור לנו לנסח מחדש את המשקפת על השאלה הזו. תוכן חכם באתרים כולל פיצ’ר כמו שקיים באמזון Amazon Choice Flag סימן שמגדיר האתר כדרך לציין את המוצרים הטובים ביותר. לאחר מכן מגיע נושא הרייטינג Star Rating- כל עולם הכיכובים הוא קריטי בהובלת שימת הלב בתהליך החוויה והרכישה. תמונות משמעותיות מאוד כי ויז’ואל מהווה כוח אדיר בתהליך קבלת ההחלטות, וכמובן תוכן על מוצרים או תוכן ערך מוסף באתר שעוזר לגילוי של מוצרים נוספים.
המציאות שאנחנו חיים בה היום היא של “בלנדד קומרס”, מערבבת בין העולם הפיזי והוירטואלי- קמעונאים חכמים מבינים את זה ומשתמשים בכל הפאנל בשביל לבחון התנהגות של אנשים באון ליין ולהקיש מכך על הפעילות שלהם באוף ליין. הסתכלות שכוללת את כל קשת הנכסים הפיזים והוירטואלים שמהווים חלק מהמסע של הלקוח. בוואלמרט למשל, 80 אחוז מהרכישות עדיין קורות בחנות עצמה, אבל הנכסים הדיגיטליים עוזרים ללקוח בקבלת ההחלטות לפני ותוך כדי. החתיכה הדיגיטלית חשובה עבור הקמעונאי יותר מאי פעם, כי היא מאפשרת ללקוחות לגלות יותר ולקמעונאית לסגור יותר.
זה כבר לא עולם לינארי, הלקוח נמצא במיקס של מקומות בבת אחת כי יש לו את הכוח לעשות זאת במכשיר המובייל, ולקריאטיביות יש כוח מאוד גדול גם בחיפוש וגם בגילוי. מה שמעניין הוא שבתקופה הזו שאנחנו חיים יש הרבה חוסרים, והאילוץ הופך להזדמנות כי תחשבו על כך שלקוחות יותר פתוחים לקנות משהו אחר בגלל שמה שהם רגילים אליו חסר. בוואלמרט ראו ש90 אחוז מהלקוחות היו יותר פתוחים לקנות מוצר או מותג חדש כי הם נתקלו בחוסר ופיתחו תיאבון לגלות דברים חדשים. בפועל כ50 אחוז מהלקוחות בוולמארט ממש הלכו ורכשו מוצרים של מותגים חדשים.
התשובה הקריאטיבית צריכה להיות חיבור של כל נקודות המגע מול הלקוח, גם בנקודות הפיזיות, וגם בנקודות הדיגיטליות ולא רק לנסות למכור ללקוח אלא לנסות להבין איך אנשים קונים בפועל, ככל שיש בהירות גדולה יותר לגבי תהליך הרכישה, וככל שאפשר לנתח יותר את הסיגנלים שאנשים משאירים בכל נקודה- כך יותר קל להבין איפה קיימות ההזדמנויות.
שווה לראות את השקף הזה של וואלמארט (מתחת לפסקה זו) שמציג את הפנל שלהם, ומראה כיצד בוואלמרט מתייחסים אל עצמם כמו גוף מדיה ובונים את הפלואו יחד עם מותגים מחשיפה ועד לסגירה. הם הולכים אפילו יותר רחוק ויוצרים מהלכים משותפים עם יצרנים שבכלל לא מתמקדים במכירה אלא במהלכי Purpose למשל- תדמית לכל דבר ועניין.
החשיבה כשעובדים באיקומרס, לא צריכה להיות על תוכן בודד אלא על בניית סיסטם של קריאטיביות- זה לא רק סושייל, או לייב סטרים, או חיפוש, או מגוון- אלא זו הדרך לשים את כל אלו יחד ולייצר Connected Ecosystem of Creativity.
וכשחושבים על קריאטיביות לא מדובר רק בנכסים שאנחנו בונים, אלו מהווים רק עשרה אחוז, 90 אחוז צריכים להיות מושקעים במחשבות שלנו ובחתירה להבין מה חשוב- איזה בעיות אנחנו פותרים, למי? מהרגע שפגשנו את הצרכן, היינו איתו במעורבות ועד שהוא יוצא. יש חשיבות גדולה להשקיע בכך מחשבות מעמיקות ולנסות להבין למה אנשים בוחרים בכם- ולמה אנשים קונים מותג ספציפי או אחר. אם אתם מבינים את הWHY אם אתם מבינים את התנאים של האנשים והסיבות זה מה שיעשה ועושה את כל ההבדל.
חדש! קורס דיגיטלי לחדשנות חדש- Minnovation– קורס במתכונת של “ספיד” כיצד מצטרפים למובמנט של החדשנות בעולם- וכיצד עושים את זה “על סטרואידים”? חמישה שיעורים, תבלינים בצורת תרגילים, מהלכים, שיטות ומקורות חשובים. הקורס יעזור לכם לצאת לדרך במהירות, לבחון על קטן ואז להגדיל גם את הקצב וגם את הכוח והגודל של החדשנות שיצרתם –Link.