להלן בפירוט החלק השני של המסמך העוסק בשימוש בכלי המדיה החברתית כחלק מאסטרטגיה כוללת. לקריאת הפוסט הראשון – לינק | לקריאת המסמך המקורי – לינק | בחלק הראשון דובר על המהלך ממעוף הציפור, ואילו חלק ההמשך מתאפיין בירידה לשטח Drill Down אל העשייה בפועל : טיפים ורעיונות לגבי הדרך בה עליכם לנהל מהלכים השזורים זה בזה כאמצעים לעשייה נכונה.
שימוש בסושייל מדיה עבור העובדים לשם התמחות בתחום : ארגונים חדשניים אינם זקוקים לשכנוע רב ולהסברים על משמעות השימוש בכלי המדיה החברתית לשם השגת מודעות למותג שלהם וליצירת פוזישנינג חדש בקֶרֶב מחזיקי עניין שונים. אך המשימה קצת שונה בנוגע להבנה שכדאי להשתמש באותם כלים גם ברמה הפנים ארגונית. אמנם טבעי שהמעביד יעריך את העובדים שלו כמשווקים הטובים ביותר עבור הארגון, ומבחינה תאורטית הם אכן אלו שישווקו את הארגון על הדרך הטובה ביותר. אבל מובילי ארגונים נתפשים לדאגות שונות כגון: החשש לאיבוד האחיזה על אופן השימוש של העובדים בכלים השונים הקיימים ברשת; חוסר ביטחון לגבי מה שהעובדים יאמרו או עלולים להגיד על המותג אשר אינו עומד בהלימה מלאה לצרכי הארגון. זהירות יתר ביחס להשקעה בזמן כמו גם במשאבים כספיים ובאנרגיה . ברם ככל תכנית אחרת של תקשורת שנועדה לשתף, כך גם בתוכנית זו – הגישה הנכונה ביותר תהיה לערוך בדיקה יסודית כדי להיווכח למה המערכת של הסושייל מדיה יכולה להיות ערכית, איך היא יכולה לשמש לשיפור מעמדו ומיקומו של המותג, וכן לקיים ולמצֵב את הישגיו גם בהמשך. יש להכיר בכוחן של הרשתות הללו לשמש ככלי תקשורת פנים ארגוני ממש כשם שאנחנו נעזרים בו ליצירת קשר עם לקוחות וקהל רחב. ראוי לזכור נקודות אלה בעת יצירת תוכנית תקשורת בכלי המדיה החברתית ברמה הפנים ארגונית :
A——-> צרו תוכנית למיפוי דו כיווני של תקשורת הן מהקרקע למעלה והן מלמעלה למטה.
B——-> שאלו את העובדים באלו כלים הם משתמשים.
C——-> התחילו לאט ובהדרגה והגדילו את פעילותכם באופן יחסי לאזור הנוחות של הארגון שלכם והDNA שלו.
D——-> עודדו עובדים להשתמש בשפת הארגון, בחרו מילות מפתח אשר מגדירות את הערכים של החברה. קודים מוגדרים אלו הם כלים משמעותיים וקריטיים להובלת קהלי יעד מדויקים אל האתר של החברה.
E——-> הקפידו למדוד את ההתקדמות שלכם, ובמידה שהטקטיקות שניסיתם לא מובילות לתוצאות יקל עליכם לשנות על פי נסיונכם את התכנון האסטרטגי שלכם ומכאן ואילך להתפתח בכיוון הנכון.
יצירת אתר חברה שיהיה “מיודד” עם כלי הסושייל מדיה : גם במציאות של Web 2.0 האתר עדיין משמש כמקור החשוב ביותר ובבחינת חלון הראווה שלנו בהצגת הארגון לקהל. זה המקום בו אנחנו מתקשרים עם הקהל הרחב, עם מחזיקי העניין השונים, עם המדיה ושאר הגולשים. אם עדיין לא פיתחתם שיטה מגובשת לגבי הפיכת האתר ל”סושייל פרנדלי” – אתר חברתי-ידידותי, זה הזמן לעבוד על כך. להלן שלושה טיפים שיבהירו לכם איך להפוך את האתר שלכם ליותר ידידותי ותואם לקווי הסושייל – שימו לב לכך שקהל הגולשים שלכם יכול להתלנקק לכל עמוד באתר שלכם. שלבו כלי תגובה בחלקים השונים של השירות והצגת המוצרים, והטוב ביותר יהיה לספק כלים של שיתוף אשר באמצעותם יכולים הגולשים להעביר הלאה את התרשמותם לאחר שקיבלו את השירות. כדאי שתבנו דף מדיה חברתית שבו מרוכזים חומרי המדיה החברתית שלכם – בלוג, Facebook, Twitter וכן ערוצי היוטיוב שברובם מושגים בקלות.
ניטור ומדידה – ושוב ניטור ומדידה : אם הדבר אינו ברור עד כה, ראוי לחזור ולהדגיש כי טקטיקות בסושייל מדיה ורשתות חברתיות המוקמות עבור מקצוענים תעבודנה רק אם הן תילקחנה בחשבון מתוך מכלול של עשייה הוליסטית. הרשתות הן חלק מתוכנית פעולה מלאה. שיווק, יחסים עם משקיעים או עם רשויות מעמדה של מעורבות ואינגייג’מנט חייבים להיות מנוטרים ומדידים. אם אין לכם מנגנון במקום התכנוני שיפעיל את שניהם במקביל, ייבָּצֵר מכם לדעת אם מאמציכם הניבו פרי או נכשלו. באותו מובן לא תוכלו לשפוט אם המהלך יצר שינוי כלשהו והאם הטקטיקה שלכם מדלוורת תוצאות הלכה למעשה.
מה המושא שאתם צריכים למדוד ולנטר ?
נטרו את התגובות של האוהדים שלכם בFacebook, את התגובות בבלוג וכן את תגובות העוקבים שלכם בTwitter.
נטרו את התנועה באתר שלכם, דאגו לSEO מתוך אסטרטגית מילות מפתח – כולל הפעילות המוזרמת אליכם מערוצי המדיה החברתית ולפיהם תגלו איך היא למעשה מתפתחת וגדלה בהתמדה.
יצרו בנצ’מארק – יצרו אומדן המורה על היחסיות בין התקופה שבה עבדתם ללא כלי המדיה החברתית לבין הזמן בו אימצתם את הכלים החדשים.
מידדו את התכונה בלידים שאתם מקבלים ואת סולם האבולוציה שלהם לפי הכניסות לאתר וביחס ישיר למכירות.
אמנם קיימים ברשת הרבה מאוד כלים חינמיים לניטור – אבל מוטב לבחור בחברה שיכולה לעזור לכם לנתח את המהלכים שלכם ולבנות מהם היגיון אסטרטגי סדור.
יצירת קייס סטאדי לשם פיתוח יכולת מדידה : הניסיון לשכנע את דרג ההנהלה בארגון לאמץ את כלי המדיה החברתית כחלק אינטגראלי ממהלכי השיווק והתקשורת של החברה ברמה האסטרטגית הוא משימה אמיצה ומאתגרת. אך כאמור, לשכנע אותם להשקיע זמן, כסף ואיוש התפקידים הנחוצים, שימלאו את המשימה במסגרת הארגון – הוא צעד מאתגר פי כמה, וכרוך בהתמודדות עם חששות מפני הבלתי מוּכָּר . אבל אתם יכולים לממש את הרעיון אם תצליחו לייצר הגיון וקייס סטאדי המוכיח ROI.
מילת סיכום והמלצה מטעמִי על כפתור יצירה לתועלתכם בהמשך הדרך … עליכם לזכור להשתמש בכלי המדיה החברתית מעמדה אחרת, שונה מהמורגל, מהסוג שלא תמצאו לו פתרון במקומות אחרים בהם אתם פעילים. המדיה יכולה לספק לכם חוכמה ושיטות אינטליגנטיות לפעילות מול מניפת מחזיקי עניין – וכל זאת בזמן אמת. כל אלו יכולים לעזור לכם בהתנהלות נאותה ופרודוקטיבית ובמדידה איכותית של מכלול המהלכים. לשירותכם כלים משומנים היטב אשר נובעים מחשיבה אינטגרטיבית ויכולים למנף הלכה למעשה את מהלכי ה PR של החברה. הלקוחות שלכם ובסיס האוהדים שאספתם לא ניזונים עוד אך ורק מכלי המדיה המסורתיים – אלא הם מדברים עלינו ואודות המותג שלנו -בין אם נרצה בכך ובין אם לאו. הכלים הקיימים כיום ברשת מכוּוָנים לעזור לכם להגיע לשיחה הנכספת בקלות, להשתלב בה ולקחת בה חלק פעיל ויזום. זה הזמן להיבנות מהכלים הללו, ולהתאים את עצמנו לעולם התקשורת החדש. בכך למעשה נצליח לעצב את המסרים שלנו מעמדה של חשיבה אסטרטגית והגיון בריא אשר נוגע בשרשרת האספקה כולה כפי שהיא פועלת העולם התקשורתי. עצתי היא שתיקחו את ההזדמנות הזו בשתי ידיים וצרו תוכנית חכמה אשר נוגעת בכל נקודות המפגש ביניכם לבין אותו הקהל הפוטנציאלי שעשוי להתעניין בכם.