יש שלושה דברים שאהובים עלי, ואת שלושתם שילבתי לכם בפוסט אחד : את פייסבוק, Business Insider ומספרים. הנה לכם סקירה מטעם הביזנס אינסיידר שנותנת תמונה על המספרים הנוגעים לפייסבוק לתקופה הנוכחית. זהו כלי עבודה שיעזור לנו להבין את כוחה של הפלטפורמה, את נטיות ליבם של המשתמשים ואת כוונותיהם של המפרסמים, ויש בכך כדי להקל עליכם בקבלת החלטות נכונות מבוססות דטה קונקרטית. אעבור איתכם על הגרפים המעולים שהציג הביזנס, ואתן לכם חוות דעת משולבת- מטעם הביזנס והרבה מאוד תוספות ואינסייטים- מטעמי על מנת שתוכלו להפעיל את האינפורמציה לטובתכם.
פייסבוק דיווחה על תוצאות מעולות שהלכו והתחזקו ברבעון השני של השנה– למי שרוצה להיחשף לדוחות הכספיים של החברה כולל תאור של מסיבת העיתונאים שנערכה בהשתתפות שריל סנדברג ומארק צוקרברג ניתן להיכנס ללינק הבא- Like. פייסבוק מדווחת על יוזרים אקטיביים חודשִׁיִים- מספרם עומד כיום על למעלה מ1.3 מיליארד, וזאת בראייה כוללת של הרבעון האחרון. זוהי עלייה של 14 אחוז מהמצב הקודם כלומר- הרבעון המקביל בשנה שעברה. הגידול הזה מייצר באופן טבעי עוד ועוד מעגלי משתמשים שנכנסים לפייסבוק דרך המובייל ובכך גם מתחזקת הפלטפורמה עם הצעת הערך שלה למפרסמים ולמשווקים. בגרף המצורף משתקפת תמונה גלובאלית על כמות המשתמשים, ובה ניתן לראות בבירור את סך כל המשתמשים תוך חלוקה למשתמשים דרך הדסקטופ, לאלה המשלבים בין הדסקטופ והמובייל, ואפילו משתמשים שמוגדרים כMobile Only, קרי- אלה שנכנסים לפייסבוק אך ורק דרך המובייל.
בתמונת הגרף הבאה– תוכלו להיחשף לנתונים שמשקפים את הגידול במספר המשתמשים בפייסבוק בחלוקה לפי חודשים. כמו כן את האקוויוַלנטיות בין סוגי המסכים השונים, ודרכה ניתן לראות בבירור את החותָם שפייסבוק מנסה להטביע בתודעת קהל המשתמשים, שהיא קודם כל ולפני הכל- Mobile First Company ! חשוב להזכיר כי עובדה זו שרירה וקיימת בשטח ואינה מוכתבת כלל וכלל על ידי פייסבוק עצמה, אלא למעשה התוצאה הישירה שהתקבלה מההתנהגות האקטיבית של המשתמשים ובעקבותיה גם פייסבוק, באיחור לא כל כך אופנתי- זיהתה את התופעה והזדרזה לטפל בה בהצלחה. על כך נאמר שאפו.
בעקבות הזיהוי הזה– ועם השינוי בתפיסת עולמה של החברה ובמיקוד יעדי הפלטפורמה (וכמו כן הפלטפורמות הנילוות : אינסטגרם, וואצאפ, פייסבוק IM…) הצליחה פייסבוק למשוך אליה למעלה מ2.9 מיליארד הכנסות ברבעון השני, וחשוב לומר כי זוהי עלייה של 61 אחוז מהרבעון המקביל בשנה הקודמת. כמו כן חשוב לציין כי הפרסום בפייסבוק דרך המובייל היה המהיר ביותר מבחינת הנטייה לגדול ולחדור לרשת במהלך הרבעון הנוכחי, כשהגידול בסגמנט זה של פרסום הסתכם באומדן של כ153 אחוז בהקבלה לרבעון המקביל בשנה הקודמת.
בגרף הבא תוכלו לראות את הגידול של הפעילות בפייסבוק– על פי הסגמנטים השונים שפייסבוק מציגה בהצעת הערך שלה למפרסמים, ועל הסגמנט הקטן יחסית שהחברה מפעילה סביב עולם התשלומים. אבל ראוי להבהיר לחדי הראייה מביניכם וחדי החושים- חשוב לדעת לקרוא בין השורות העסקיות, כי פה לפייסבוק יש להערכתי תוכניות גדולות. פייסבוק “רכשה” לשורות עובדיה הבכירים- לאחרונה טאלנט מרכזי מעולם התשלומים : David Marcus מי שהיה בשלוש וחצי השנים האחרונות נשיא Pay Pal העולמית. להערכתי פייסבוק מתכוונת להכניס אל תשתיות הIM שלה : וואצאפ, ופייסבוק מסנג’ר- עוד כמה אפשרויות של תשלום שנפגשות עם טרנד הולך ומתגבר בהיקף עולמי בערוץ של Peer 2 Peer- והערכות הללו כבר מקבלות תיקוף לנוכח ידיעה שעלתה בשישי האחרון בו דובר על כך שפייסבוק תשלב בפלטפורמת המסנג’ר שלה את עולם השירותים של Uber ותאפשר דרך הפלטפורמה לשלם על השירות, לינק לידיעה- Link.
הסגמנט הגדול ביותר של הפעילות בפייסבוק הינו הפרסום במובייל- והוא כיום הבסיס ליותר ממחצית מההכנסות של החברה ברבעון האחרון, זאת בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה בה ההכנסות מפרסום במובייל עמדו על כשליש ממכלול הרווחים. תוכלו לראות בגרף הבא את החלוקה באומדן הרווחים על פי הסגמנטים השונים. חשוב לאמר כי המספרים הללו מוכיחים בצורה חותכת את יכולת הביצוע מצד החברה ואת האמון שניתן מצידם של המפרסמים בהצעותיה ובשטחי הפרסום במובייל. אין ספק ששטחי פרסום שנחשבים לNative by Design אכן נראים כטבעיים לפיד ועובדים כיום הרבה יותר טוב- כשהם מתכתבים עם הצורך והרצון של הגולשים בכל הקשור לתוכן. בד בבד יש עדיין דרך ארוכה מאוד בעיני גם לעבודת המפרסמים וגם למספרי הסיפורים שמועסקים בשירות המותגים, עד שיספיקו ללמוד את השיטה הנכונה שתתאים לצרכי כל הצדדים. חידוש זה מתייחס לשני דברים עיקריים- הן מבחינת התהליך של הקניית השימוש ביכולות של הפלטפורמה והן מאופן הטמעתן בצורה חכמה אל תוך הארכיטקטורה השיווקית של החברות. ואולי אף יותר חשוב- ישנו צורך מהותי ודחוף לשכלל את הדרך בה המותגים יהיו מסוגלים להעביר סיפור חכם בפיד בצורה שתעודד את הגולשים לרצות להיחשף בלי להיחשב כספאם.
בגרף הבא תוכלו להחשף למספרים שמשקפים את התפשטותה של פייסבוק ביבשות השונות ולראות היכן פייסבוק חזקה יותר : המספרים מעידים על כך שהרווחים הגדולים של החברה מגיעים מקנדה ומארה”ב.
כאן תוכלו להחשף למספרים- שמראים את גובה ההכנסות של פייסבוק באזורים שונים ברחבי העולם. לכאן אני רוצה להוסיף שפייסבוק בימים אלו קשורה למהלך רחב יותר שמטרתו לחבר את אוכלוסיית העולם לאינטרנט ולהנגיש את החיבוריות לאינטרנט- לעוד חמישה מיליארד אנשים שעדיין אינם מחוברים בעולם. המהלך נקרא- Internet.Org, ופייסבוק מהווה חלק משמעותי בקואליציה של החברות שמשתתפות במיזם הזה. אפשר לראות בבירור כי מהאספקט העסקי יש לפיסבוק אינטרס מובהק לקחת חלק בבניית התשתית שמחברת את כל אזורי העולם אל הרשת- וכי בסופו של דבר החיבוריות הזו תזמן לה את האפשרות לפרוץ כמה תקרות זכוכית ואולי אף להפוך לפלטפורמה הפרסומית הראשונה בארצות אלו. ניתן לקרוא עוד על המיזם הזה בלינק הבא, שם תיארתי את המיזם על רקע החזון של מארק צוקרברג בכבודו ובעצמו : Link.
בגרף הבא תוכלו למצוא את החלוקה לסוגי המשתמשים– על פי אזורים שונים ברחבי עולם.
ובגרף זה– תוכלו גם להיחשף למספרים משמעותיים ביותר שמראים את רמת השימושיות של הגולשים על בסיס יומי. חשוב לאמר כי פלטפורמת פייסבוק הינה במה שקושרת אליה את המשתמשים והופכת אותם לסטיקי במהלך היום כולו. העובדה שמשתמשים חוזרים שוב ושוב יכולה להתבטא בקשר אֵיתן ביחסים עם הקהל שמתרקמים לאורך זמן בין המותג לצרכן. החוכמה היא להבין שבקשר מתמשך אין צורך “לטחון” את אותו מסר שוב ושוב אלא להתקדם במסלול עלילתי, כסיפור שמתמשך וגורם לאנשים להתעניין ולהסתקרן. זה יהיה ניצחון הרוח למותגים ולמפרסמים וסוד ההצלחה טמון בתקפות התוכן- בContent Currency, ומי שידע לעורר ברוב חוכמה עניין בתכנים של המותג יוכל להסב אותם בקלות למטבע אמיתי ועובר לסוחר שצפוי להשפיע בענק על החלטות הצריכה של האנשים.