Facebook Tracking Offline Sales

VFLB

ישנם שני אזורים מעניינים מאוד אשר יתפתחו בשנים הקרובות, על שניהם אני הולכת להתמקד בבלוג זה לעומק. הראשון Voice וכל ההשפעות שיש לקול בכלים אשר פוגשים אותנו וביכולות הדיגיטליות שמונכחות לנו והשני אשר יהווה את מהותה של רשומה זו והוא-LBS שירותים מבוססי מיקום, והיכולות השונות שחברות גדולות כמו פייסבוק וגוגל עובדות עליהן לטובת שני האתגרים.

אמר זאת יפה סקוט גלאווי מומחה לשיווק מאוניברסטית NYU הנכס הגדול הבא של גוגל הינו עולם המפות ושירותי המיקום- המאפשרים לחברה להצמיח את עסק השיווק שלה את עסקי המיליארד דולר הבאים.

פייסבוק רוצה להביא יכולות של טרקאביליות לרכישות באופליין. פייסבוק מנסה ב-Rolling Out תוכנית חדשה של (Application Program Interface (APIׁׂ אשר יעזור לקמעונאים לעשות טרקינג על הפרסום שלהם בדיגיטל ולהבין מתוך החיבוריות כיצד המודעות בדיגיטל יוצרות אימפקט וטרפיק על המכירות באוף ליין.

המהלך דווח בTechCrunch תוכלו לקרוא על כך בלינק הבאLink., וקוראים לו The Offline Conversions -API הרעיון הוא שקמעונאים יוכלו לחבור אל מספר שחקנים שמאפשרים מערכות שעושות טרקינג לפעילות ואקטיביות בתוך החנות- זה כולל שחקניות כמו- Square, יבמ, ו-מרקטו.

למשל, קמעונאים שיחברו אל מערכות של Square יוכלו לקבל גישה ולראות אם הקונים שלהם ממש רוכשים בפועל- דברים שהם ראו בפרסום אליו הם נחשפו בפייסבוק בסביבתם. זה יכול לעזור לקמעונאים להיות יותר מדויקים במאמצים שלהם לייצר קמפיינים אפקטיבים ולהבין בצורה מדויקת יותר את ההתנהגויות של הרכישה, זאת בניגוד לשיטה השנייה אשר מסתמכת רק על מידע כללי של האנשים ובמה הם מתעניינים באופן כללי.

בכללי, היכולת לעשות טרקאבליות של רכישות באוף ליין הינה דרך מעולה עבור קמעונאי- Brick & Mortar שיכולים בצורה הזו להרוויח אינסיטים משמעותים על הקהל הדיגיטלי שלהם, זו גישה משמעותית ביותר עבור קמעונאים שלא מחזיקים באתרי איקומרס בעלי נפח עסקי גדול- ולא מעורבים בפעילות של דיגיטל קומרס מספיק רובסטית. אני אישית חושבת שגם אם קמעונאים מחזיקים בנוכחות איקומרסית משמעותית- היכולת של חיבור ההתנהגויות בין האוף ליין לאון ליין יכולה להוות כלי שרת משמעותי ועסקי עבור קמעונאים מורטיקלים שונים בתעשייה.

פייסבוק עובדת בצורה חזקה ומשמעותית ביצירת דרכים עבור עסקים להיות מחוברים לצרכנים ולהבין את הצרכים שלהם דרך ובאמצעות הפלטפורמה, האפשרויות השונות שהיא מייצרת עבור מותגים מסחריים כמו שילוב של עוזר דיגיטלי דרך אפליקציית המסנג’ר ככלי שעוזר לצרכנים לעשות טרקטינג על הרכישות שלהם ולקבל שירות ישיר מהמותג- כל אלו יחד עם האפשרות של API שמחבר בין המימדים הפיזים והדיגיטלים ומאפשר לשרטט את הדרך עבור קמעונאים במיקסום התוצאה העסקית שלהם אל מול ההשקעה חשובים ביותר.

העתיד הקרוב, יהיה רווי ביכולות של לוקישן בייס, חיבור בין האון ליין לאוף ליין- טרקאביליות של המידע שתאפשר למקסם ולעשות את מה שאני קוראת לו מינימום השקעה במקסימום תוצאה. כל אלו יחד עם מימדים של טכנולוגיות שמסתמכות על הקול שלנו ישנו מן הקצה אל הקצה את הדרך בה עסקים מתנהגים ולא פחות חשוב את הדרך בה הקונים- רוכשים בפועל את הדברים שהם צריכים.

מילת סיכום. אני מבטיחה להמשיך ולחקור עבורכם את שני הורטיקלים הללו- ולהציף בפניכם את הדברים שמתפתחים בשני האספקטים, Voice ומיקום- תרשמו, זה העתיד.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.