Google Presents Reimagining Search- Any Way, Anywhere

האם מעניין אתכם לדעת מהו העתיד של החיפוש בגוגל? בעיני זה נושא סופר חשוב ומלא הפתעות, ובסשן חשוב שהיה בקאן בפסטיבל הקריאטיב בכיר מטעם גוגל הראה דברים שקורים חלקם כבר היום, וחלק המצאות וחידושים שנמצאים בחיתולים ויצאו בשנה הקרובה קדימה.  אנסה לקחת מהמופע הסופר משמעותי הזה של גוגל ולהביא לכאן חלק מההמצאות, מקווה שזה ירגש אתכם כמו שזה ריגש אותי.

גוגל שואלת את עצמה: איך אנשים מחפשים? שואלים שאלות ועושים דברים בפועל? אלו הדברים שמובילים אותה לחדשנות ולפיצ’רים והפיתוחים המשמעותיים הבאים שלה- כיצד היא יכולה להיות מקור למידע ולהשראה? החזון של גוגל תמיד היה “לארגן את כל המידע בעולם”, אבל הדבר הזה- מידע, משתנה ולכן גם המשימה של גוגל תחת אותו חזון משתנה באופן טבעי. אחת הסיבות לשינוי המשימה היא הכמות, כשגוגל התחילה אפשר היה להשוות את המידע שלה לנפח של סיפריה ציבורית גדולה- כיום, המידע בגוגל גדול יותר מכל הספריות בכל העולם יחד!

בשביל להמחיש את כמות המידע, והסקרנות המתגברת בפלטפורמת גוגל (שמשקפת את הסקרנות שיש באופן כללי בעולם)! בכל יום, גוגל רואה 15 אחוז חיפושים חדשים בגוגל שלא נראו לפני כן! תחשבו על המספר הזה, זה פשוט עצום.

גוגל פיתחה לאורך השנים, Knowledge Graph שמאפשר לה לעשות הקשרים חכמים ולהנגיש בתוצאת החיפוש משהו הרבה יותר רבוד, הרבה יותר מתאים למה שאנשים מצפים בחיים האמיתיים- זה מחבר בין אנשים, מקומות, דברים- כל אלו יחד יוצרים מציאות רבודה של תוצאת חיפוש איכותית וחכמה.

מה שגוגל עושה היום, באמצעות למידת מכונה ובינה מלאכותית הוא לא להנגיש לכם את המידע, אלא להבין את הקונטקסט מאחורי השאילתא שלכם (ממש כמו שבן אדם מבין) ומניתוח הקונטקסט להנגיש את הדברים שאתם באמת צריכים. את זה גוגל הצליחה לשדרג לפני כשנתיים וחצי עם Bert, יכולת בינה מלאכותית מתקדמת שהיא הטמיעה בתוך מנוע החיפוש שלה.

גוגל, מקשיבה לאנשים, ולשינויים שהעולם עובר ועובדת על חידושים שמתאימים לשינויים הללו, למשל- לקבל תוצאת חיפוש של טיסות עם ההשפעה הנמוכה ביותר על “טביעת הרגל הפחמנית” כחלק מתוצאת החיפוש שלכם.

תסתכלו למשל על שינוי קטן, שמנכיח את ההקשבה של גוגל בזמן אמת. היא ראתה שלאנשים שרוצים לעזור לאוקראינים יש בעיה בלהבין את המידע ממקורות המידע האוקראינים, אז הם הוסיפו כפתור קטן ליד התכנים הללו עם אפשרות לתרגם את הדברים לשפה שאתפ רוצים וצריכים- ומיד, התוכן הפך למונגש ומשמעותי יותר וכלי עזרה אמיתי.

ויש קטע עם המוצרים של גוגל, במיוחד עם מנוע החיפוש והמניפה שמעצימה אותו באמצעות הKnowledge Graph, ככל שהחיפוש משתפר- כך אנשים מצפים ליותר, ויותר טוב. וזה, גורם לגוגל לעבוד קשה יותר בחשיבה כיצד אפשר לשפר את הכלים של גוגל עבור האנושות.

המטרה של גוגל בחידושים שלה, הוא לייצר מצב שבו הכל נראה הרבה יותר אינטואיטיבי ומתחקה אחרי הדרך המתפתחת שבה אנשים עושים דברים ומגלים בדיגיטל. התקדמויות בבינה מלאכותית עוזרות לגוגל להמציא מחדש את הרעיון הזה של “מהו חיפוש בחיים של אנשים וכיצד גוגל יכולה לבנות זאת עבורם”. אתם רק צריכים לדמיין עתיד, שבו אתם יכולים לחפש בכל מקום על כל דבר- ולקבל מייד תוצאה שמאפשרת לכם ללמוד וגם לעשות דברים בפועל- עם הקול שלכם, מצלמה, הקלדת שאילתא- או ערבוב של כל האפשרויות הרלוונטיות.

תחשבו למשל על חידוש שגוגל הציגה שקוראים לו Hum To Search אתם יכולים לזמזם, או אופילו לשרוק לגוגל שיר או מנגינה שאתם מכירים והיא תשלוף את התוצאה הנכונה- גם אם אתם הכי זייפנים בעולם.

אחד המקומות שגוגל משקיעה בהם המון, כמחשבה על עתיד החיפוש הוא- חיפוש באמצעות תמונה והוספת טקסט, ולכן היא פיתחה את- Google Lens שמאפשר לחפש את מה שרואים באמצעות שימוש במצלמה של המכשיר. כיום, משתמשים בפיצ’ר הזה יותר משמונה מיליארד פעמים בכל חודש. התוספת המשמעותית של גוגל, הוא חיבור בין התמונה שצילמתם, ובין הוספת טקסט של שאילתא שעוזר לדייק יותר את התשובה… קצת כמו להראות לחבר תמונה ולשאול אותו משהו עליה- ממש כמו שאנשים מתנהגים. באפריל האחרון, גוגל השיקו את היכולת הזו בMultisearch בתוך האפליקציה של גוגל- אחד העידכונים המשמעותיים ביותר של החברה בשנים האחרונות. עכשיו, אתם יכולים לצלם תמונה ולשאול שאלה באותה נקודת זמן.

תדמיינו שאתם בבית קפה, נהנים מבקבוק יין עם חבר- אבל אתם רוצים לדעת אם ליינן יש גם אופציה של יין מותז…אפשר פשוט לוקחים את הסלולר, לצלם תמונה של הבקבוק, לשאול עליה את השאלה- והופלה מקבלים תשובה! את הרעיון הזה ניתן להרחיב למקומות אחרים, נגיד שראיתם מישהו לובש חולצה מדליקה- אתם יכולים לצלם אותה, ואפילו לבקש את התוצאה בצבע אחר- וגוגל תדע לשלוף לכם מכל המרחב את התשובה הנכונה ביותר- הפיתוחים הללו קיימים כרגע בארה”ב באנגלית, אבל גוגל מתכוונת לעשות להם רולאאוט בכל העולם ובעוד הרבה שפות.

היכולת הזו, הופכת לחזקה מאוד כשמנגישים אותה ברמה הלוקאלית, שכן אתם ניתן לצלם מקום ולכתוב על החיפוש משהו בהקשר שלו- וגוגל תעזור לכם גם בנקודה הזו! תוכלו גם לקחת תמונה ממשהו שראיתם און ליין, להוסיף את המילים Near Me וגוגל פשוט תכוון למקום הקרוב ביותר.

ועכשיו, תחשבו על הרעיון ממש רחב, כי בעתיד גוגל מתכננת שתוכלו לחפש באמצעות יכולת שקוראים לה Scene Exploration, תוכלו לסרוק את המדף בסופר, להוסיף לו את המידע הספציפי שאתם מחפשים וגוגל תדע לכוון אתכם במדף מה הם המוצרים שאתם צריכים. למשל- מוצרים בלי גלוטן- הופללה תהיה לכם תשובה במכשיר המובייל שמנכיח לכם מכל המדף את הרלוונטים עבורכם.


חדש! הקורס דיגיטלי לחדשנות! מוצר עליו עבדתי בחודשים האחרונים מובא לכם בפורמאט דיגיטלי של קורס On Demand שמאפשר לכם ללמוד כיצד עושים חדשנות, כיצד בונים תהליכים חכמים ומה הם הכלים והתרגילים המשמעותיים אותם נדרש להכיר. המדריך לטרנספורמציה בפורמט של קורס דיגיטלי- לחברות גדולות ואנשים פרטיים, כלי עוצמתי לעיצוב ובניית תהליכי חדשנות Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.