GoPro’s Content Strategy

gopro-logo

הפוסט הזה יתמקד בקייס סטאדי של GoPro, כדוגמא נהדרת לחברה אשר מנסה לשנות ולהוסיף לתפקידו המקורי של המוצר אותו היא מייצרת, ועובדת על כיוונים שמביאים את המותג הלכה למעשה למרחבים חדשים- גם באמצעות חשיבה חדשנית מוצרית ממקום שמתחבר להתנהגוייות של האנשים, וגם ממקום של פיתוח מרחבים חכמים ורבודים סביב המוצר אשר מאפשרים לו לייצר אקו סיסטם שלם בפני עצמו.

הטריגר לכתיבת הפוסט נסב על העבודה שגו פרו מנסה להפוך ולהיות לפאבלישר, לחברת מדיה- יוצרת תוכן וחשוב בעידן הנוכחי שנבין את המשמעות של מותג שיודע לעשות את קפיצת המדרגה ובמקום שירכוש את המדיה הוא הופך למדיה בעצמו.

GoPro- מותג של מצלמות אקסטרים המצלמות וידאו אבל כפי שאנחנו יודעים כבר לא מדובר במצלמות וידאו רגילות. מצלמות האקסטרים מתאפיינות בממדים קטנים, משקל נמוך ועמידות גבוהה לנוזלים וזעזועים בהשוואה לרוב מצלמות הווידאו. השימוש המרכזי במצלמות האקסטרים כולל GoPro נעשה בתחומי ספורט כגון צלילה, סקי, גלישה, צניחה חופשית, רכיבה על אופניים, נהיגה אתגרית וספורט אתגרי אחר, בהם המצלמה מאפשרת לתעד מהלכים, ביצועים, ואף דקות פעילות רבות.

המצלמות מפותחות ומיוצרות על ידי חברת Woodman Labs שבסיסה בסן מת’יאו, קליפורניה, אשר משווקת עבור המצלמות גם אביזרים כגון תושבות לקסדה או לכידון אופניים, ערכת צלילה, מסך LCD ושלט להפעלה מרחוק. כיום, גו פרו נסחרת בבורסת הנאסדק ומצליחה לחולל שינוי אמיתי בדרך בה אנשים מתייחסים ומתנהגים סביב הרעיון של צילום החוויות שלהם.

לאחרונה גו פרו טיפסה צעד אחד נוסף להשקעות שלוקחות אותה למרחב פעילות אחר והופכות אותה הלכה למעשה ל-Content Business, זאת מתוך מטרה מוגדרת להפוך להיות למדיה דיגיטלית עם כוח עוצמתי, בית לפתרונות- Powerhouse.

GOP1

GoPro  כחברה מבינה– שתוכן וידיאו יעזור לה לייצר Retention לנאמנות של הלקוחות וליצור איקו ססטם חזק של loyalty אשר מתחזק את הקשר והופך אותו לססטינבילי. האקט הזה של GoPro- נמצא בתחילת דרכו ולא ברור עדיין מה זה יביא לחברה, התרחישים השונים שיכולים להתקיים מתוך פיתוח עסקי זה :

-ליצור מקור רווח חדש,

-להפוך למוקד הפצה ופרסום תכנים,

-כמו כן, גו פרו יכולה בפועל להפוך את נכסי התוכן שלה למקום בו היא יוצרת שיתופי פעולה עם מפרסמים, זאת במטרה לגעת בקהילה הגדולה שהיא יוצרת סביב עולם התוכן שלה.

הרצון של GoPro להכנס לתחום התוכן יכול לשרת אותה בכמה מטרות דואליות- אם היא תהפוך לdistributor על הבסיס של תפיסת עולם זו- תוכל לבסס פלטפורמה של קשרים עם מותגים, בעוד שבד בבד היא עובדת באבולוציה של הקשר עם הקהילה אותה היא בונה ומתחזקת, צריך להבין שכבר היום החברה מחזיקה נכסים משמעותיים- בערוץ היוטיוב שלה למשל יש לה 3.5 מיליון followers- ופלייליסט נוסף וחזק של נכסים נוספים אשר פזורים במרחב הדיגיטלי.

מה שחשוב להגיד הוא שגו פרו שמה השקעות גדולות ומשאבים כספיים- ביצירת אסטרטגיית וידיאו חכמה שמגדילה הלכה למעשה את כמות העוקבים, המטרה של החברה לגרום לכך שתהיה נאמנות לתכנים על בסיס קבוע מצד הלקוחות- והיא עושה זאת במגוון עולמות תוכן שונים כמו : ספורט, פעילויות חוץ ועוד.

Go Pro 1

החברה אף שוקלת לבנות תוכניות ארוכות טווח (מבוססות וידיאו כמובן), עבור מסך הטלוויזיה- בתור החלטה אסטרטגית היא נכנסת לאזורים חדשים של תוכן שמאפשרים לה לגדיל את בסיס הלקוחות הנאמן- למשל ערוץ שמיועד כולו לתעשיית הגיימרים וקונסולות משחקים-Link.

Screen Shot 2015 07 08 at 4.01.11 PM (2)

מילת סיכום, מדהים בעיני לראות כיצד חברה לוקחת משאב משמעותי (קהילה רחבה של משתמשים)- משקיעה בו ועל ידי כך מייצרת מרחב פעילות עסקי חדש- זו הדרך בעיני במציאות של היום שחברות יכולות להתפתח, לצמוח ולהשאר רלוונטיות לאורך זמן- ואכן זו דוגמא טובה שמדגישה עד כמה צריך להיות עם היד על הדופק ולא להתקע בפרדיגמות עסקיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.