Interesting Fan Pages | Facebook

דיון מעניין באחד מהעמודים הרשמים של Facebook צד את עיני, ולהלן עיקרי הדברים. הדיון נסב על השאלה – אֵילו עמודים מעניינים וטובים אתם מכירים בזירה. ככל שהזמן עבר והתגובות המשיכו להגיע – העיניים שלי נעשו יותר סקרניות והבנתי שאני חווה חוויה ייחודית ונדירה שבדרך כלל אינה זמינה לי. למעשה, אפשר לקרוא לכך קראוד סורסינג צמוד-מקום אך נושא בשורה גלובאלית. במעמד זה הזדמן לי לראות מה אוהבים אנשים מכל רחבי העולם, וכן להגיע למידע שלא בכל יום נקרה לפָנַי. החלטתי לאסוף לכם מתוך מבחר התגובות של הגולשים מספר עמודים מייצגים ולהראות לכם איך למעשה נחשפתי אישית לפעילויות לוקאליות, מאופיינות שיווק מקומי. דרך כך הכרתי דרכי שיווק בFacebook  שניסללו על פי תפישה מקומית ושמחתי להיחשף לגישות חדשות וגילויים חדשים – שאינם בהכרח העמודים הגדולים של החברות והגדולות אותם אנחנו תמיד נוטים להביא כדוגמא.

צירפתי לכם את הדיון המקורי ולמי שרוצה להיות חבר בעמוד הספציפי הזה של Facebook – צעד רצוי וכדאי – רצ”ב לינק | מיפיתי מתוך הדיון כמה עמודי מותגים מעניינים. חלקם גדולים – ותתכן סבירות שהם מוכרים לכם -וחלקם קטנטנים. מכל אחד ואחד חילצתי לתועלתכם תובנות, פרט יחודי שראוי לשים לב אליו, בגדר רעיון מוצלח לסט הכלים שתוכלו לאמץ באם הם מתאימים לפעילות שלכם. בואו נתחיל …

iTunes | אינני סבורה שעלי להרחיב את הדיבור על מהות הזירה, מה גם שלגבַּי מובן לגמרי למה שְמה עלה בצורה חוזרת ונשנית בדיון. אין ספק שמישהו שם באֶפּל הבין את ההיגיון בנוכחות דיגיטלית דרך המערכת הפייסבוקית. הכוח למשוך את הצרכנים ולייצר מעין מועדון לקוחות ענק ומובחר נובע מכך שמוסכם עלינו לחלק משהו בחינם והודות לאקט זה לייצר את הבונדינג, את הסיבה ואת העיקרון המנחה של “מה יוצא לי מזה”. תוכלו לראות בזירה מיגוון של הופעות, לקבל שירים בחינם ולהיחשף למחירים נוחים שמשוּוָקים רק כאן.

מה לקחת ? אל תהססו לייצר מבצעים מובחנים שיִקְלְעו לקהלי יעד מדויקים איתם אתם בקשר בעמוד הFacebook שלכם. כל מה שתתנו במתנה – יחזור אליכם פי שניים בדמות של ROI הפצתי, הלא הוא ה”ארנד מדיה” הניכסף !

The Daily Show | המנטרה של הזירה – העיפו מבט של צופֵי ריאליטי על הכותרות והטרנדים אשר יסופקו לכם על ידי ג’ון סטיוארט והצוות המוביל של התוכנית. לדעתי זו הזירה הטובה ביותר בשטח, כדוגמא לכל מיזם הקשור ליצירת תקשורת ועידכון חדשות בשיטה המשכית בFacebook. כוחו של הקונספט נובע מההקפדה על שיווק יומיומי קבוע של אנקדוטות קטנות מתוך מערבולת המידע המוזרם לרשת, ויצירת דיון מושכל סביבן. דבר נוסף, ישנה נוכחות בולטת של אנשי הצוות ובכך מקימי הזירה למעשה מעצימים את תחושת הקִרבה בין האנשים על המסך לבין כל אחד ואחד מאיתנו.

מה לקחת ? אל תפוצצו את קהלכם במידע: לפעמים די בהגיג קטן מתוך המכלול של הסיפור כדי לייצר את קצה החוט ההמשכי ולאתגר את האחרים להמשיך את השיחה ואת הרעיון הקורם עור וגידים. תזרקו את הכפפה – הקהל שלכם יעשה את השאר. ועוד באותו עניין: חברו את האנשים הנאמנים עליכם אל הרעיון המוביל ותנו להם את הקרדיט להיות חתומים על פיסות המידע שסופקו מטעמם בין כל אלה שעולות ברצף. מחווה מסוג זה מחזקת את החיבור גם בהיבט הפנים ארגוני וגם החיצוני.

Facebook Marketing Solutions | מדהים לגלות שאחת הזירות המרכזיות שצויינו כמעניינות וכמעבירות ערך היתה הזירה הזו. נתון זה מראה למעשה עד כמה אנשים רוצים ללמוד ולקבל מאוצרות הזירה הפייסבוקית. להיחשף לפעילות של אחרים ולשמוע על רעיונות טובים הנוגעים לניהול הזירה. לFacebook יש לא מעט קבוצות העוסקות במיגוון תכנים. קבוצה זאת בפרט מעבירה שפע רעיונות, אמצעי גישה לתוכן, גישה לוובנרים ועוד – מתחם לימודי לכל דבר.

מה לקחת ? הנכונות להעברת הידע הלאה, והנתינה ללא גבולות, עשויות למשוך את הקהל כאבן שואבת.. ככל שתתנו יותר – בנדיבות, מבלי לצפות לתמורה והחזר – כך תקבלו פי כמה ותופתעו לטובה.

Crate and Barrel | זוהי רשת של כלי בית, דברים יפים ואקססוריז, המשתמשת בעמוד שלה בצורה מרהיבה. החל ברמת השיח היומי אותו היא מקיימת סביב המוצרים שלה וסביב הקונטקסט היומיומי ועד לרמת הטאבים בהם היא מכניסה קו אופי ייחודי: מה חדש – מוצרים שלקוחות הFacebook יכולים להיחשף אליהם, הרשמה לאירוע חתונה ועוד. מה שיפה בהצעות אלה הוא ליקוט החומרים מתוך הסיפורים הקטנים של האנשים הנמצאים במגע עם הרשת והחצנתם כטסטמוניאלס לכל – זו בדיוק הדרך לייצר בונדינג, המאופיין בחיבור עמוק בין המדיה לצד האנושי שלה.

מה לקחת ? לנקוט בטון דיבור אישי ולנתב את השימוש במדיה כדי לשים את הסיפור האישי בחזית הבמה – קו פעולה זה גורם לבסיס האוהדים להרגיש יותר מחוברים. ליקוט סיפורים אישיים של לקוחות והקצאת במה לסיפורים אלו מעניקים למושג טסטמוניאלס משמעות חדשה מתוקף הזיקה בין המציאות לבין המדיה.

The market | עמוד נחמד, לוקאלי ועשוי חכם (פחות ברמת העיצוב ויותר ברמת הקונטקסט). לדעתי השילוב במרוצת השיח המקומי בין הדיבור על הוַוי היומיום ובין ההצעות המוצגות מייצר היגיון פנימי ומספק ערך מוסף ללקוח. יפה שהוסיפו פה את המימד של רשת חברתית מבוססת מיקום – פורסקאוור ומכך אני מסיקה שהם גם מציפים בפוש הצעות ערך ללקוחות הנאמנים שהם משיגים דרך המדיה.

מה לקחת ? אפשר גם אפשר להשתלב ב- Facebook עם עסק צנוע, לעבוד על בסיס של הקמת מועדון נאמנות ולקיים קשר רציף עם לקוחות. אין כל צורך לשאוף תמיד להגיע למספרים הגדולים, ודווקא במקרה זה – המיזם הקטן הופך במרוצת הזמן למשמעותי וגדול הרבה יותר. תמורה זו היא אך טבעית להתרחשות ברשת, שלא לדבר על העובדה שהפעילות העסקית הופכת בו במקום לממוקדת יותר וכתוצאה מכך – תועלתית ללקוח.

Brendan’s Irish Pub & Restaurant | עוד דוגמא מצויינת לעסק מקומי המפעיל דינאמיקה מקומית בFacebook. בר מקומי אשר משתמש במדיה ממש כמו מועדון לקוחות ולוקח צעד אחד קדימה את רעיון הפרסונליזציה. מיד כשמגיעים לעמוד ברוכים הבאים של הבר זוכים לקבלת פנים הכוללת אזכור השם שלנו. זו כשלעצמה עשייה המעצימה את הקשר בין המדיה ובין הצד החברתי שלה. מנהלי העסק הגדילו לעשות ואימצו את פייסבוק דילס ובאמצעות כלי זה המושתת אינטגרטיבית על עקרונות השימוש הגולשים הם מציעים בצורה מושכלת הצעות ערך ייחודיות.

מה לקחת ? כדאי ואף רצוי להיטמע בכלים הטבעיים שהמדיה מעניקה לנו, וככל שנסתגל להתרחשות הברורה בסביבה זו כך ניתן לאחרים להרגיש יותר בנוח. המלצה נוספת – להכניס מימד אישי – פרסונליזציה היא שם המשחק וכמה קל ליישם זאת ברמה הטכנולוגית באמצעים שקיימים היום ולאור העובדה שהכרטיס שלנו בFacebook מזהה מי אנחנו ומהן ההעדפות שלנו.

Neutrogena | חברות הקוסמטיקה מוצאות את הדרך להעביר את הריח באמצעות הפלטפורמה הדיגיטלית ובמיוחד ה-Facebook. הראיתי גם בעבר דוגמאות ייחודיות למיגוון פעילויות מוצלחות בקטגוריה זו. מה שיפה בעיני בעמוד זה הוא שמפעיליו טורחים על מתן טיפים, בבחינת ערך מוסף שמאיר על התחום במבט כולל והוליסטי. ברוח זאת הם גם מגבים את הנושא במחקרים ובלינקים חשובים. יש להם כמובן גם הצעות ייחודיות עבור חברי העמוד וכן פעילויות יוצאות דופן כגון עריכת תחרויות יופי דרך העמוד.

מה לקחת ? לייצר סיפורים קרובים ואישיים ולספק כלים לאלה המעוניינים לשתף אותם – זה עובד ! להכניס אווירה של חדשנות מידע חדשותי עם זיקה למתחם ולשלב הצעות מקוריות כצעד שמניע לפעולה ומייצר ROI מובהק. ועניין אחרון: גם אם חסרה לנו היכולת הטכנית להעביר חוש מסויים דרך המדיה – במקרה זה חוש הריח – הרי באמצעות עיצוב משובח והתמקדות  באפקטים חזותיים תואמים תוכלו להפיק את תחושת הריח כפי שאנו מוצאים ביצירת אמנות המעניקה לאשלייה נופך מציאותי.

Fleurty Girl | חנויות חנויות בגדים ואקססוריז שמשווקות בעיקר בפרונט את החולצות המקוריות עם הדפסים מיוחדים. הן משתמשות בפלפורמה לייצור ביסט של מכירה סביב מבצעים טיפוסיים לזירה והחשוב ביותר – מתמזגים עם הקונספט הפייסבוקי של הדילס. אין ספק שבמקרה הזה העסק סיגל לעצמו התנהלות תואמת Facebook .

בסעיף זה אחדד לכם את המלצתי לגבי השאלה ”מה לקחת ” ? צריך לעודד כל פיתוח, כל שירות שמחבר בין האון ליין ובין האוף ליין ועל אחת כמה וכמה כזה שמושתת על היגיון עסקי בין הסושייל לבין הביזנֶס. צירפתי לכם במקרה הזה גם את הטאב שלהם שפועל סביב הדילס. שימו לב שמדובר במבצעים קטנים, נקודתיים, ואשר יכולים להֵירקם כחוט השני בעשייה הקהילתית . שאפו.

למי שלא מכיר את Facebook Deals רצ”ב פוסט קצר שלי על השירות ועל האפשרויות הגלומות בו – לינק |

Abercrombie Kids | יש המון חברות אופנה בFacebook. כולן כפי הנראה זיהו את הפוטנציאל וכל אחת מפעילה את כלי הרשת על פי דרכה. היכרנו דוגמאות שונות לחברות העוסקות בתחום זה גם בבלוג זה. ראוי לציין בהזדמנות זאת שהשיחה כאן לרוב נסבה על העיקרון “סביב המוצר ולא עליו”. אני חושבת שזה מספר על עוצמה מיוחדת שטמונה ביכולת לדעת להתנתק מהמוצר עצמו או מהשירות הישיר שלנו כחברה, כמותג, כדי לייצר סביבם עולם תוכן מקורי ועשיר שעל אף השתייכותו לקטגוריה מוגדרת הוא בונה לעצמו נוכחות מלאה באופן מעניין ורב ערך.

מה לקחת ? תעיזו לבנות את העולם שלכם, אל תהססו להרחיב את השיחה לממדים הוליסטים שנעים סביב עולמות התוכן שאותם אתם מאמצים. ההעזה הזו תעניק לנוכחות שלכם כוח משיכה שמעורר עניין וניסמך על ערך ותקל עליכם לתפעל אותה הלכה למעשה על ציר זמן ממושך.

Uniqlo | עוד חברת אופנה אשר משקיעה רבות בנוכחות הדיגיטלית שלה. חשוב שתסתכלו בעמוד הזה על דף הברוכים הבאים של החברה. תוכלו להתרשם משלמותו מרמת העיצוב המוקפדת ועד לרעיונות האינטגרטיביים המיושמים בו. ניכלָל כאן מבט מקיף על הנוכחות העולמית של החברה, על מספר החברים המתרחב באֶנומרציה הולכת וגדלה על פי הסיקור של Facebook, על שיטת החלוקה למדינות, וממנה דריל דאון, חדירה לעומק, למבט פרטני על כל חנות וחנות. שימוש מקסים בכוח של התמונה ובסגולות הטכנולוגיות המפותחות העומדות לרשותנו לשם יצירת נוכחות נאותה בזירה זו.

מה לקחת ? תשקיעו בהרחבת הנוכחות המיתוגית שלכם ותשתמשו במירב האפשרויות הטמונות במדיה, אל תתייחסו אל Facebook כאל עוד נוכחות זניחה מִבין רבות כמותה, כי אם כמוקד העשייה – פוקל פוינט מרכזי בו יכולה להתקיים הנוכחות שלכם במלואה. בנוסף : צרפו חיבורים חכמים לנוכחויות שלכם ובמיוחד לאתר של החברה – כי בו מתרחשת העשייה הממשית, זו שתחבר אתכם ישירות לשורת המכירה.

לסיכום ועוד מילת עידוד כצידנית להמשך הדרך אהבתי מאוד לכתוב את הפוסט הזה, גיליתי לעצמי תובנות מלוא החופן ואף כאלו שידעתי מכבר, התחדדו לי דרך הדוגמאות. הדבר שאהבתי יותר מכל היה ההזדמנות להיחשף לדיעות של אנשים, לדוגמאות שהם מציפים בתוך הדיון המקורי של Facebook והרי יש להודות כי לגבי למעלה ממחצית העמודים המוזכרים כאן אין לשער שהייתי מגיעה אם מישהו מבין המגיבים לא היה מצביע לי עליהם ומספר לי מה הדבר שאהב בהם. זהו ביטוי לעוצמה המרשימה של המדיה לקבל מידע ולקחת מאחרים. ואל תשכחו שבמציאות של היום האינפורמציה הופכת לקומודטי – למצרך יקר אז למה שלא תתעשרו ופשוט תקחו  ?

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.