בואו נדבר קצת על צרכים של אנשים, וננסה לנתח אותם על מנת שיהיו לנו כלים מתאימים לפעול מול אותם צרכים, ובאמצעות ההבנה לייצר הרגלים חכמים סביב המותגים והמוצרים שאנחנו מציעים. האדם הוא יצור מפותח מאוד אל מול כל החיות והיצורים הקיימים בעולם, וזה בעיקר קשור לביולוגיה שלנו ובראש ובראשונה המוח. אחד מהדברים המשמעותיים ביותר במוח שלנו הוא החלק של הקורטקס שאחראי על ניהול החשקים שלנו – האימפלס. בעוד שכל היצורים בעולם מונעים מסיפוקים מיידיים, מה שמגדיר אותנו כשונים בתוך הסיפור הוא העובדה שאנחנו יכולים לעשות סוג של איזון בין הדברים שמענגים אותנו, ליכולת לנהל את אותם אימפולסים. אבל, גם ה”באלנס” הזה יכול להתערער בעולם בו אנחנו חיים.
אנשים בעידן הדיגיטל מונעים יותר ויותר באמצעות: Instant fulfillment מילוי צרכים מיידי, והמותג שמתאר את זה בצורה הטובה ביותר הוא אמזון פריים עם היכולת שלו לעשות בדיוק את זה. אמזון מספקת את המוצרים בתוך שעה, יום, שעתיים- והעובדה שהשירות של אמזון פריים צמח לתוך התודעה של הצרכנים, עם היכולת לספק את המוצרים בצורה מהירה משפיעה על הדרך שצרכנים מגדירים את החוויה. זה אומר שעולם הקמעונאות הופך להיות כזה שמונע באמצעות חברות שיכולות לשלוט על הלוגיסטיקה וליצור דרכה את החוויה. העובדה היא שככל שמותגים שואפים להיות יותר מידיים, כך הלקוחות הופכים להיות ליותר נאמנים! 45 אחוז מהצרכנים יחליפו את המותג שהם בוחרים בו אם החברה לא תדע לספק את אותם צרכים מיידיים.
הדרישה למהירות, גם גרמה לכך שהתרבות של צריכת התוכן נהייתה כזו, שימת הלב הקולקטיבית שלנו נהייתה מצומצמת, עליה של תוכן שמגיע אלינו במהירות ובכמות בכל הפלטפורמות כמו: סנאפצאט, טיק טוק והעובדה שאנחנו כל הזמן בתוך המכשירים של המובייל גורמת לכך שמותגים צריכים להתנהג אחרת במרחב של המידע והנגיעה באנשים.
עובדתית, מותגים משפיעים על התרבות, ותרבות משפיעה על המותגים. אבל יש מחיר מאוד קשוח למידיות ולעובדה שמותגים מתחילים לעבוד בתפיסה של “שורטריזם”, האימפקט לכף הוא שמותגים יוצרים תוכן שהוא רגעי, ולא נצחי- ההשפעות הן זמניות ולא תורמות לבניית המותג לאורך זמן.
ואכן, המספרים מראים שהעולם משתנה לכיוון הזה, צרכנים שנסקרו בסקר של האבס אומרים שלא אכפת להם אם 77 אחוז מהמותגים שהם מכירים יעלמו מהעולם.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.