קראפט היינץ יצאה בחדשנות מעניינת שכדאי להתעכב עליה, אפליקציה שמאפשרת לצרכנים לתכנן בחוכמה את הארוחות שלהם.
לפיתוח ולישום קוראים: Meal Hero, והוא מבוסס בינה מלאכותית ומאפשר למשתמשים שמורידים את האפליקציה לתכנן את הארוחות שלהם בצורה חכמה ולייצר מתוכה רשימות קניה שמושתתות על ההעדפות האישיות. לקראפט יש יחידת פיתוח אסטרטגי, שלמעשה תכננה את המהלך. האפליקציה מבוססת על טכנולוגיות שפותחו “בבית” של בינה מלאכותית פלטפורמה בבעלות שמייצרת מתכונים שהם “טיילור מייד” לקניות של מזון והמלצות המבוססות על פקטורים שהמשתמשים מזינים, ועל ההעדפות שנובעות מהבחירות הפרסונאליות כמו: טעם, דיאטה, צמחונות, טבעונות ועוד. עוד יש באפליקציה השתקפות של זמינות המוצרים בקרב הקמעונאים שנמצאים בסביבת המקום של הלקוח.
על מנת לאקטב את האפליקציה, המשתמש צריך לענות על מספר שאלות, שמגדירות למעשה את הפרופיל שלו. אחרי התהליך הזה המשתמשים מקבלים תכנוני ארוחה אשר מותאמים לצרכים שלהם- ומבוססים על השאלות והתשובות שסיפקו, הם יכולים לבחור מבין התכנונים שהם מקבלים ובכך האפליקציה תייצר להם מיד רשימה קניות. בנוסף, הם יכולים לשלוח את רשימת הקניות אל Instacart שירות ליקוט שמאפשר להם לרכוש ישירות את המוצרים באחד הקמעונאים בהם “אינסטכרט” פועלת.
כבר היום יש לאפליקציה 43,000 משתמשים, וקראפט היינץ מעוניינת להוסיף פיצרים נוספים שישפרו את השירות זאת במהלך 2019, היא רוצה למקד את השירות גם סביב צרכים של אנשים שצריכים דיאטה מיוחדת של “ללא גלוטן” ועוד.