תכירו מותג מדהים שעונה לשם-LIQUID DEATH, זה מותג מים שהתרחב בשנים האחרונות למים עם טעמים, ומים בטעם תה- וכל מה שהוא עושה מבחינה שיווקית הוא- שונה! זה מתחיל בכך שהמוצר לא ממש נראה כמו מים, אלא יותר כמו פחיות של בירה וזאת בגלל שהוא רוצה לשבור את החזרתיות של מותגי מים והדרך שבה הם נתפסים ולשים את המוצר במקום של נחשקות, שונות ובידול.
המנכ״ל והבעלים- Mike Cessario היה על במת פסטיבל הקריאטיב בקאן ודיבר על הדרך שבה בונים מותג כזה, קטן, שאמור להלחם בכל הגורילות של העולם. הוא דיבר על כך שתרבות הפרסום של המותגים היא בינונית ולא מעניינת אנשים, ומותגים חכמים צריכים לשנות את הדרך שבה הם חושבים ולהתחיל להתנהג כמו גופי בידור ותוכן, להצדיק את שימת הלב של האנשים לא בכך שיקנו אותה בכסף, אלא שירוויחו אותה הלכה למעשה בזמן שאנשים רוצים ומוכנים להשקיע במה שיש לך לספר.
צירפתי לכם תמונה של המוצר, LIQUID DEATH– כיצד הוא נראה על מנת שתבינו כמה רחוק הוא מוכן ללכת בשביל שישנה את הסטטוס קוו.
אז אם נכנסים מתחת למכסה המנוע, ומאחורי האסטרטגיה של Liquid Death מבינים למה המותג הזה התפוצץ למקום שהוא נמצא בו כיום- עם מוצר שהוא מים, למקום שונה לגמרי ממותגים אחרים, מדובר במהלך שלמעשה לוקח את הרעיון של שיווק מים לתפיסה אחרת לגמרי! המייסד והמנכ”ל Mike Cessario הסביר כיצד החברה חושבת על הברנד שלה ועל עבודתה היצירתית.
מדוע המותג הזה חשוב ודווקא השם הספציפי שלו משנה את הכל? Liquid Death התחיל כמותג מים שהחידוש העיקרי ברמת המוצר שלו היה למכור את המוצר שלו בפחית ולא בבקבוק פלסטיק. כעת, כאשר כ-70% מהמכירות שלו מגיעות מתה בטעמים ומשקאות בטעם דל סוכר, המותג בולט בקטגוריית משקאות הבריאות בכך שהוא משחק במשחק (שיווקי) שונה בתכלית מהמתחרים שלו.
כמותג משקאות בריאות, Liquid Death- השם, משנה את כל היחס- “אם אתה יכול לגרום לאנשים לעצור ולהסתכל על המוצר שלך, אתה לפני 99% מהשוק”, דברים לא בריאים פשוט נראים הרבה יותר מגניבים.
מה שחדש הוא למעשה ישן- “בעולם שבו אפשר לדלג על הכל, אתה צריך באמת לבדר אנשים כדי למשוך את תשומת הלב שלהם”, המציאות החדשה היא שעצם הוצאת כסף על תשומת לב לא סביר שתשיג אותה. במקום זאת, צריך להסתמך על כלים של בידור: תוכן “כל כך טוב שאנשים מוכנים לשלם עבורו״.
העתיד דומה יותר לחזרה לשנות ה-50 כשהטלוויזיה הייתה חדשה לגמרי. והרעיון של פרסומת היה די מגוחך, אז הדבר היחיד שהם יכלו לעשות זה ליצור בידור אמיתי. ומכאן מגיע הרעיון של אופרות סבון. אבל, ביסודו, מדובר בהבנה שיש יתרון גדול ברווח שבין הצרכים הפונקציונליים לבין המשמעות של המותג לאנשים- זו המשמעות של המותג.
יצירתיות חזקה יותר ממדיה: Cessario מתנגד לרעיון שהעבודה של Liquid Death היא מסוכנת. “לנסות לחקות חברה גדולה כחברה קטנה זה פזיז”, הכללים למותגים ובידור שונים מהותית.
היצירתיות הופכת חשובה יותר עם הגודל: גם כשהמותג צומח, Liquid Death שומרת על הוצאות השיווק שלה ב-12% מההכנסות. ככל שחברה גדלה, אתה “צריך יותר כוח אש כדי להמשיך לצמוח, זה רק נהיה יותר ויותר קריטי שנמשיך לדחוף את המעטפת ולהמשיך לעשות את זה”. שוב, זה לא עניין של לקיחת סיכונים- זה מסוכן לא להיות יצירתי.
מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר: