McKinsey | Generative AI & Productivity

מקינזי יצאו במחקר שהופץ לפני כמה שבועות על השפעת הבינה המלאכותית הגנרטיבית. אין ספק אחרי שתקראו אותו שיש פה השפעות מדהימות על כל מה שקורה, ובעיקר על הפרודוקטיביות במקום העבודה. הצמדתי את המסמך המלא לסופה של הרשומה למי שפיספס, ובפוסט הנוכחי אשלוף מספר דברים שקשורים לנושא הפרודוקטיביות מתוך המחקר עצמו.

על פי מקינזי, הבינה המלאכותית הגנרטיבית אשר מצליחה להגיע ליכולת אנושית “נוחתת” על ההווה שלנו הרבה יותר ממה שצפוי! זה משפיע באופן ישיר על הגל הבא של הפרודוקטיביות במקומות העבודה, בהתבסס על התפתחויות בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית. הביצועים הטכנולוגיים צפויים כעת להתאים לביצועים אנושיים באופן חלקי, ולהגיע לביצועים אנושיים מלאים ברבעון האחרון של השנה– על פני מגוון רחב של יכולות, כפי שמראה הניתוח של מקינזי כבר בסוף 2023.

לבינה מלאכותית גנרטיבית יש פוטנציאל לשנות את האנטומיה של העבודה, להגביר את היכולות של עובדים בודדים על ידי אוטומציה של חלק מהפעילויות שלהם. בינה מלאכותית נוכחית וטכנולוגיות אחרות- הן בעלות פוטנציאל להפוך פעילויות עבודה לאוטומטיות ולספוג בין 60 עד 70 אחוז מזמנם של העובדים כיום.

ההאצה בפוטנציאל לאוטומציה טכנית- נובעת בעיקר מהיכולת המוגברת של בינה מלאכותית גנרטיבית להבין שפה טבעית, הנדרשת לפעילויות עבודה המהוות סדר גודל של 25 אחוז מזמן העבודה הכולל. חשוב להבין ולהתריע בנקודה הזו של-Gen AI יש יותר השפעה על מקצועות שיש להם שכר ודרישות השכלה גבוהות יותר, מאשר סוגים אחרים של עבודה! כשמדברים על הנושא של בינה מלאכותית גנרטיבית בכל העולם בהקשר של מקום העבודה, אומרים כי זו הפעם הראשונה שמקצועות יצירתיים נמצאים למעשה בסכנה.

בינה מלאכותית גנרטיבית יכולה להגדיל באופן משמעותי את פריון העבודה בכל המשק, אבל זה ידרוש השקעות כדי לתמוך בעובדים בזמן שהם משנים פעילויות עבודה או מחליפים מקום עבודה- ישנה חשיבות על לאמן צוותים, אנשים, ולייצר עבורם מתודולוגיות עבודה חדשות באמצעות ועם המכשירים החדשים שנחשפנו להם בחודשים האחרונים.

צריך להדגיש! כל הדברים הטובים מגיעים גם עם דברים פחות טובים וכאן הרגע לשלוף מהמחקר את נושא הדאגות האתיות! בינה מלאכותית גנרטיבית היא בעלת פוטנציאל לחולל מהפכה בתחומים רבים, אך היא גם מעלה חששות אתיים:

הפצה של תוכן מזיק: בינה מלאכותית גנרטיבית עלולה לייצר תוכן מזיק, כגון מידע שגוי, הפרות זכויות יוצרים ותוכן מזיק.

הטיה: בינה מלאכותית גנרית יכולה לשכפל את ההטיות של הנתונים שעליהם הוא מאומן, מה שיכול להנציח ולהגביר את ההטיות הקיימות בחברה.

אי בהירות זכויות יוצרים וזכויות יוצרים: קיימות אי בהירות לגבי הכותב וזכויות היוצרים של תוכן שנוצר בינה מלאכותית, מה שקובע למי שייך הזכויות ליצירות יצירתיות וכיצד ניתן להשתמש בהן. זה יכול להוביל למחלוקות משפטיות ולדילמות אתיות.

שקיפות: בינה מלאכותית גנרטיבית יכולה להיות קופסא שחורה, מה שמקשה להבין כיצד היא פועלת וכיצד היא מגיעה לתפוקות שלה. זה יכול להוביל לחוסר אחריות ואמון בטכנולוגיה.

ייתור של עובדים: לבינה מלאכותית גנרטיבית יש פוטנציאל להפוך משימות לאוטומטיות ולשפר את הפרודוקטיביות, מה שעלול להוביל לייתור של עובדים ושינוי בצורת העבודה.

השלכות לא מכוונות: אם לא מתוכנן ונפרס עם הנחיות אתיות ברורות, בינה מלאכותית גנרטיבית עלולה להיות בעלת השלכות לא מכוונות ועלולה לגרום לנזק אמיתי.

AI גנרטיבי הוא שינוי צעד באבולוציה של בינה מלאכותית. כולנו נמצאים בתחילתו של מסע להבנת הכוח, טווח ההגעה והיכולות של AI גנרטיבי. כאשר חברות ממהרות להתאים וליישם אותה, הבנת הפוטנציאל של הטכנולוגיה לספק ערך לכלכלה ולחברה בכלל תעזור לעצב החלטות קריטיות. שיקול אתי צריך להיות בלב כל החלטה שיש לקבל.

MC

שירות חדש!!! שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.