בריצה שבין שחקניות הפלטפורמה הגדולות בעולם- יש עכשיו תחרות גדולה בין גוגל, מיקרוסופט ועוד! העובדה הזו, מכניסה המון המון חדשנות לחיים שלנו במהירות שלא הכרנו בעבר. גוגל, שמרגישה שפיספסה את הרכבת ונשארה בקרון מאחורי OpenAI ומיקרוסופט שמיהרה להשקיע בGPT מבינה שהיא צריכה לסגור פערים. האיחור הלא אלגנטי הזה של גוגל, גורם לה לייצר חדשנות מהירה מאוד כזו שלא ראינו בשנים האחרונות מענקית הטכנולוגיה.
ממש בשבועיים האחרונים, גוגל הכניסה חדשנות לBard, התשובה שלה לGPT. חשוב להגיד, OpenAI פתחה פער ענק מול גוגל בחדשנות שיש לה בפלטפורמה ובעובדה שקמות על גביה היום המון “אפליקציות”, פלאגאינים שנוצרים על ידי מפתחים צד שלישי ומייצרים ממש ערך מדהים לרעיון. אבל, בואו לא נטעה, גוגל היא גוגל- ולבטח שתצליח לקדם חדשנות שעונה לתחרות.
בפוסט הזה, אני רוצה לדבר אתכם על כמה תכונות חדשות שנכנסו ל-Google Bard ממש לאחרונה:
נתחיל מהחדשות החשובות ביותר עבורנו הישראלים, כי בטח חיכיתם לזה! סוף סוף יש עברית בBard ולמעשה היא הרבה יותר טובה מהעברית של GPT. זה לא מפתיע שכן לגוגל יש מגה יכולות שיצרו לאורך השנים ביכולת שלהם לתרגם שפות, ומן הסתם נשענים על היכולות הללו. זה לא מושלם (עדיין) אבל אני מניחה שישתפר כל הזמן. לדוגמא הוא לא מזהה בין זכר ונקבה כפי שתוכלו לראות בצילום מסך הבא:
אבל מהצד השני, זו אחלה חדשנות משמעותית עבורנו ולבטח יגביר מעכשיו שימושים בישראל ביישום הזה.
הדבר השני, שלפחות אותי ממש הדליק! הוא העובדה שאפשר לבקש מBard להקריא לכם את התשובות שלו! שוב, גוגל מטמיעה יכולות מדהימות מובנות שיש לה בתוך הבוט שלה, ובכך כמובן מייצרת שיפור מדהים בכל הקשור לחווית לקוח.
מעכשיו אתם יכולים לעשות Pin לשיחה חשובה עבורכם כך היא תהיה בראשית הזרם של השאלות ששאלתם את הבוט, וגם תוכלו לשנות את שם השיחות במידה וזה יעזור לכם למצוא בקלות יתר את הדברים שיצרתם איתו.
כמו שאמרתי, זה מרוץ בין שתי חברות וכאן כבר נכנסים החיקויים, אז GPT הכניסו לפני כחודשיים את האפשרות לשתף שיחה- ועכשיו ניתן לעשות זאת גם ב-Bard אתם יכולים כעת גם לשתף את התגובות והתשובות עם אחרים באמצעות קישורים חדשים שניתנים לשיתוף. יכולת מופלאה נוספת ולא חדשה היא העובדה שכל שיחה ניתן לנייח כמסמך למחשב שלכם!
שימו לב שאתם יכולים גם להתאים את התגובות. כמו כן, ניתן לשנות את הטון והסגנון של התגובות של בארד לחמש אפשרויות שונות: פשוטה, ארוכה, קצרה, מקצועית או סתמית. זאת באמצעות תפריט חדש שזמין עבור תכונת הטון הזו אבל! מדובר באופציה אשר פעילה רק באנגלית כיום.
אלו חדשנויות נהדרות ביישום הזה של גוגל, וחשוב להדגיש שהוא חינמי כך שתוכלו לשחק איתו בכייף ולייצר ממנו לטעמי הרבה תועלת אשר מכניסה פרודוקטיביות לדרך שבה אתם עושים דברים בפועל!
שירות חדש!!! שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.