אחד הדברים הנכונים שצריך לעשות כשמנסים לפרק אתגר של חדשנות קדימה הינו בפועל להסתכל כיצד נראות השנים הבאות שלנו. כיצד נוכל לפרק: שנה קדימה, חמש, עשר? בואו נראה…
כסמסתכלים קדימה שנה למשל, אפשר לחלק את המגמות שאנחנו סורקים- לפי זמן, והתקדמות- אנחנו מסתכלים על המגמה, מה שמקדם אותה, והכוחות סביבה שעוזרים לה להתפתח.
כסמסתכלים חמש שנים קדימה, אפשר לראות שהצמצם צריך מעט להפתח, יש את שלב החיזוי שבשלב של השנים המוקדמות קל יותר, שלב של סנסורינג סוג של אף למה יכול לקרות, ושלב של ספקולציות כי אנחנו לא באמת יודעים להגיד מה יקרה בעוד חמש שנים.
דרך מעולה להסתכל על שלושת הפעימות- שנה, חמש ועשר- היא לבחון זאת באמצעות כלים כאלה, Hype Cycle של גרטנר שמראים כיצד מגמות מתפתחות לאורך זמן וגם מפלגים את ההסתברות של בשלות כל מגמה ומגמה.
הטקסט והסיפור של חיזוי מגמות העתיד- מתקשרים למוצר המשמעותי שלי אותו אני משווקת בחודשים האחרונים, מוצר חדשנות עבור עסקים! אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר משמעותי לחברות בישראל !Bootcamp יעודילחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.
בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond.
החלק הראשון – Discover + Define
החלק השני- Design/ Develop
החלק השלישי- Deliver
את התהליך בוחנים במבוסס אתגר אמיתי של החברה אותו רוצים לפצח.
בסוף התהליך הארגון יקח שלושה דברים מרכזיים:
נכס ראשון– פיצוח לאתגר שסומן.
נכס שני– הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.
נכס שלישי– יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות לשיתוף פעולה והתנעת מהלך כזה- אתם מוזמנים לפנות אלי!