כשכתבתי בעבר על תפישת הOmnichannels התמקדתי בעיקר בקמעונאות פיזית- בחנויות. אבל כיום גם עולם הריטייל משתנה ולמעשה ישנן “רצפות חדשות” שצריך לקחת בחשבון. אחד המקומות שסימנתי לעצמי כיעד שעליו צריך לדבר כדי לחשוף את השינוי שהוא עובר הינו עולם הרכב. הרעיון של אפליקציות המוטמעות ברכבים למעשה פותח כר חדש של עשייה בתכנון התשתיות, ואכן התפישה של Omnichannels מתרחבת ונעשית לתופעה הרבה יותר מורכבת לגבי תעשיית הרכב וליצרני הרכב. הפוסט הזה יסתפק בהצצה קטנה אל הנושא ובהמשך הדרך ארחיב את הדיבור על עניינים נוספים הקשורים לתעשייה זו.
יצרני רכב כמו GM – וכמובן גם אחרים, מתחילים לייצר דאשבורד מורכב לרכבים ובו מוטמעות אפליקציות ייעודיות לרכב. מרכז פרונטאלי של אפ סטור מותקן ממש בפרונט של הנהג : Link. תחשבו על מגוון האפשרויות הקיימות- אפליקציה שנמצאת ברכב שלכם יכולה להזכיר לנו לקנות פריטים שנחוצים לנו ואף לשלוח אותנו לרשימת הקניות ממש מהדאשבורד, מרגע שהיא מזהה שאנחנו עוברים ליד הסופר האהוב עלינו. מובן מאליו שמערכת הGPS יכולה לעדכן אותנו בלייב על פקקים, ויתרה מכך– אותה רשימת קניות יכולה גם לדווח לנו בלייב על מוצרים שנמצאים כרגע על המדף, לציין מהם המוצרים החסרים- וכמו כן להצביע על מבצעים שמוצעים כרגע בחנות. ניתן גם להזמין ישירות את הרשימה המעודכת מהדאשבורד של הרכב ולאסוף את המוצרים כשאנו עוברים פיזית ליד החנות.
כל אלו נובעים למעשה מהקונספט שמציג את ההזדמנויות האמיתיות– כשהאפליקציות לרכבים מתַפקדות ממש כמו אפ סטור בסלולר, אלא שהפעם ההמיקום שלו עבר למובייל יותר גדול- הרכב. ראו עד כמה כל תפישת הOmnichannel שתכלול את התשתית של אפליקציות תואמות ברכבים יכולה להרחיב את תיפקודיה: הקמעונאים יכולים להוציא אפליקציות ייעודיות למערכות כאלו ולייצר פתרונות לעת מְצוֹא לשם העברת תוכן, מידע ויוטיליטי שמחברים בין זמן הנסיעה (הזמן בו אנו נמצאים ברכב) לבין הצעות ערך בחנות הפיזית. זוהי תחילתה של תשתית שונה לחלוטין בדיאלוג שמתקיים בין רצפת המכירה הפיזית לבין רצפת הרכב, בזמן הנסיעה ! צירפתי לכם סרטון קצר בו מתאר מנכ”ל GM את העתיד של עולם הרכבים-עולם קונקטיבי יותר המבשר את היום שבו האפ סטור של הרכב יהפוך לפופולרי ממש כמו האפ סטור של אפל…