אני ממשיכה להציף לכם תכנים הקשורים לקטגוריה חדשה אותה פתחתי לאחרונה בבלוג שלי- Smart Connected TV. נושאי הקטגוריה יעסקו בכל הקשור לעולם הטלוויזיה ולהתפתחותו- וכן לתמורות שהטכנולוגיה, התוכן ודפוסי ההתנהגות של האנשים מחוללים בתוכו. כפי שאמרתי בעבר הקטגוריה הזו מבחינתי הינה תת נושא לעולם- Connected world אותו אני חוקרת ללא הפסק תוך שאני מנסה לשתף אתכם בעניינים העיקריים שסובבים אותו. הפעם, אני רוצה להתעכב איתכם על שני נושאים המתמקדים בהתפתחות הטלוויזיה, אזורים חשובים שיקבעו בעיני את הטון באבולוציה של התחום : התוכן ומאפייני ההתנהגות של המשתמשים. שוב אני נעזרת במצגת הנהדרת של האנליסטית מרי מייקר– על מנת שתחזק את דברי ותגבה עבורי את הסיפור שבחרתי לספר לכם כאן.
אולי הדבר שמדגיש יותר מכל את השינוי- נמצא בתמונה שמתחת לטקסט זה, עובדה היא שהיום המסכים משתנים לחלוטין ! ואנו כצרכני תוכן משתמשים במסכים באופנים שונים במהלך היום כולו. אם בעבר כולנו התרכזנו במסך המרכזי בחדר המגורים, כמוקד העניין המשותף, וכמו כן, כולנו היינו חשופים לסטרימינג אחד של מקור המידע ושל תכניו- הרי שבמציאות של ימינו השתרר מצב דיפרנציאלי בו אנחנו כמשתמשים יכולים להחליט בכל דקה נתונה, איפה נראה ומה נראה.
אך בעקבות השינוי נגזרת גם הזיקה למקומות נוספים : נכון, יש מי שיקראו לכך הפרעת קשב, אבל בינינו זוהי המציאות ויקשה להתמיד בהתנגדות אליה. עובדה היא שאנחנו צורכים תוכן במספר מסכים נפרדים ובכך אנו למעשה ממלאים שעה נתונה אחת של צריכת תוכן ליותר מגבולות יחידת הזמן-ומותחים את משך החשיפה שלנו בשעה הנתונה לשם צריכת תוכן מוגברת. אין ספק שהריכוז שלנו פחות ממוקד מכפי שהיה בעבר, אך מצד שני אנחנו נחשפים ליותר מסרים בטווח של שעה אחת, מה שמתבטא בהזדמנות אמיתית. בעיני המיוחד בהזדמנות טמון בהתכתבות בין המסכים השונים ובעובדה שאנחנו כמשתמשים הופכים להיות למעורבבים הרבה יותר. אנו מעוניינים לנצל את הסיטואציה שמזמנת לנו כלי יעיל שמאפשר לנו להחליט החלטות, לבצע פעולות ולפעול על פי גירויים מיידיים. מסקנה : אין לצפות לזמן טוב יותר וזהו למעשה הרנסאנס של חופש התגובה והפעולה שפועל בלא מעט מהפעמים על האימפולס. כל מי שידע להשתמש בתכונה הגדלה ומתרחבת הזו, יוכל למעשה לבנות מסלולי עסקים חדשים לגמרי- על הבסיס של מענה לגירויים מיידיים.
זה ישמע מעט כמו מדע בדיוני, אבל בטווח זמן מאוד קצר הסיפור הזה ייראה לכם אמיתי והגיוני לגמרי. הנחת היסוד היא שאנחנו נחדל לצפות בשנים הקרובות בטלוויזיה דרך הערוצים שהתרגלנו אליהם, ולמעשה- לא תהיה יותר זכות קיום לערוצים לינארים. במקומם תעשה פעילות הצריכה שלנו דרך אפליקציות שכן מסך הטלוויזיה שלנו יקבל תכנים בסטרימינג דרך ממירים וסטרימרים כמו Amazon Fire TV, גוגל כרום קאסט וApple TV. כבר היום שחקני התוכן המובילים בתחום מבינים את ערך הכיוון החדש ומייצרים אפליקציות חזקות ויעילות ועל ידי כך למעשה בונים את הכישורים של ההווה ושל המחר. מדובר בתפישת עולם חדשה לגמרי של סוג השחקנים, כשלמעשה כל שחקן מגדול ועד קטן מקבל מגרש זהה שמאפשר לו חשיפה שווה כשביסודה עומד אלמנט אחד- איכות התוכן אל מול קהל יעד ממוקד. במציאות הזו נתוני רייטינג של 40 אחוז צפיה בתוכניות כמו האח הגדול לא יעלו ולא יורידו מתנועת הצריכה, שכן תהיה דמוקרטיזציה של המסר וקהלים שונים יוכלו להיות מוזנים מתכנים שונים על פי דרישה. אין ספק שמצב עניינים זה הוא צו השעה שכן ככל שהזמן עובר אנחנו הופכים ל- On Demand Generation וההתייחסות לטלוויזיה שמתבססת על אפליקציות תוכן תאפשר לנו לקסטם את החוויה שלנו על פי צריכה. אגב כך תגובתנו בשעת הצפייה תתכתב עם מה שאנחנו רגילים ממילא לעשות כל היום : לחפש תוכן באמצעות אפליקציות בסלולר שלנו.
עכשיו אני רוצה לקחת אתכם במסע הזה צעד אחד קדימה, והוא עלול להישמע לכם אפילו יותר דמיוני. אבל אני חושבת שדרכו תוכלו להיחשף להזדמנויות חדשות ומלהיבות. אם אכן תמונת המציאות תהיה כזו שנצרוך את התוכן הטלוויזיוני שלנו דרך ערוצים חדשים- בצורת אפליקציות ובסטרימרים דרך חיבוריות לאינטרנט הרי יחולו על ההזדמנות שני מהפכים עיקריים- האחד : אנחנו אכן נהפוך את הטלוויזיה לכלי קונקטיבי, והשני– יחולו על הטלוויזיה חוקי הדיגיטל בכל הקשור לטירגוט ולהבנת הפעולות של המשתמשים, שכן נוכל לדעת בדיוק מי ראה מה, במה צפו, משך הזמן של הצפייה וכולי. לכן, מערך התקשורת של הטלוויזיה גם הוא יתחיל להתנהג מעט (או הרבה),כמו שמתפקד מנוע חיפוש- וסרקולציית התוכן תוכל להיות מותאמת ליצירת הזדמנות משמעותית בידיים של המפרסמים שכן הפעם נוכל להבין טוב יותר את הצרכים האמיתיים ולהגיב אליהם באופן קונטקסטואלי. ושוב אני חוזרת להנחת יסוד מרחיקת לכת נוספת משלי (עליה דיברתי בפוסט הקודם על הנושא- Link). המציאות הזו של טלוויזיה מחוברת תאפשר להפוך את התוכן המוזרם לתוכן איקומרסי, וכל תוכן יוכל למעשה להפוך לדיספליי טבעי-נייטיב, שמאפשר קישוריות לפעולת רכישה מבוססת עניין, צורך, וגירויים מיידיים- קנייה באימפולס שתתעורר באמצעות הטלוויזיה.
עוד פקטור שצריך לקחת בחשבון– ההתפתחות המטאורית של ערוצי תוכן כדוגמת יוטיוב, שמהווים כיום צ’אנלים אפקטיביים ורבי עוצמה. כבר היום ניתן לפגוש ערוצי תוכן חדשים שמקבלים תוקף משמעותי בידיים של המשתמשים. ראוי אפוא לקחת בחשבון שיוטיוב כפלטפורמה הופכת לאיום שעלול לסכן את השחקניות המסורתיות של הטלוויזיה. ניכר גידול משמעותי בצריכת התוכן דרך הערוצים השונים בפלטפורמה- ושחקנים חכמים משתדלים לעצב את הצעת הערך שלהם במאשאפ עם במקום נגד.
חשוב להבין שבערוצים כמו יוטיוב ניכר שינוי משמעותי בכל הקשור לגילום הכספי של התוכן. אם בעבר הקרנסי של התוכן היה רק נחלתם של בעלי ערוצים מסורתיים, גופי המדיה הגדולים, גופי תוכן אקסקלוסיביים ומותגים מסחריים שלרשותם משאבים כספיים משמעותיים, הרי כיום מתברר שהמציאות הזו השתנתה לחלוטין- ומאזן הכוחות מצטייר בצורה אחרת. כמות התוכן שנוצרת מהמקורות העממיים של המשתמשים גדלה עד לדרגה של מאסה קריטית (למעשה זוהי כבר כיום תמונת המצב). והחוכמה היא לדעת איך לנהל את העסק מתוך חשיבה שמתמקדת בתוכן ומתמזגת עם המגמה הזו כדי לערבב אותה במלאכת העיצוב של התכנים המועלים. אנשים אוהבים לשתף, והם הופכים להיות לכוכבים של עצמם באותם ערוצים שמאפשרים זאת. כמו כן – צרכני התוכן המובהקים נמשכים אל תוכן אותנטי, תקשורת אנושית וסיפורים אמיתיים.
מילת סיכום, אני מקווה שהפוסט הזה הצליח להעביר אליכם ולו במעט את אווירת השינוי. אין ספק שמסך הטלוויזיה, ובעיקבותיו גם אנו כמשתמשים- עוברים מהלך אבולוציוני של השתנות מתמדת. מצאנו כאן עולם מסקרן מאוד אותו אני מתכוונת לחקור לעומק ולהגיש לכם אותו “קצוץ דק דק” על מגש של פוסטים עשויים במידה. מקווה שגם אתם כמוני תתלהבו ותשתמשו במידע כצידה למסע רב תועלת.