אני יודעת שאני מפציצה אתכם בדוגמאות בכל הקשור למוצרים חכמים– ויש לכך סיבה, אני רוצה הלכה למעשה להזיז לכם את המחט ואת המצפן ולהוכיח- שאפשר לחשוב אחרת. הדוגמא הנוכחית אותה אני מציגה לכם בבלוג שלי ממש מדליקה. מדובר בסימניה חכמה לספרים- שמאפשרת לקוראים לאמץ כלי חכם שנועד לעודד אותם לחזור ולקרוא בספר. חיבור מעולה בין המדיום המסורתי שממנו שאבנו מידע- הספר, למדיום הדיגיטלי אליו באופן טבעי אנחנו נמשכים כיום הרבה יותר.
מאז ומעולם קשה היה לסופרים להגיע לקהל היעד שלהם– אבל העבודה הזו רק הסתבכה יותר בעידן הדיגיטלי, כשהאינטרנט נעשה לגורם משיכה עיקרי בחוויית צריכת התוכן מצד הגולשים. הסמארטפונים וה Web- מהווים פלטפורמה הרבה יותר אפילינג עבור קוראים פוטנציאליים, כל אלו מדרדרים את מעמדו של הספר הפיזי. הקוראים שהתחילו לקרוא בספר, עלולים לשכוח מכך ובמקום לעקוב אחר העלילה- להמשיך בלי משים לארנה הדיגיטלית בלי לחזור לעיסוק הקודם. לכאן, מגיע הפיתוח המדליק הזה שלמעשה מזכיר לנו כקוראים להימשך שוב אל הספר ולחזור לקרוא מהמקום בו הפסקנו. מדובר במיזם שקרוי : Tweet For a Read שמשתמש למעשה בסימניה משוכללת שמזהה את הרגע שהקורא חדל לקרוא את הספר- ומצייצת לקורא כתזכורת לחזור לקריאה.
המהלך הזה יוצר על ידי חברה ברזילאית– Penguin-Companhia הוצאה לאור של ספרים. הסימנייה כוללת סנסור וטיימר שנשען על Wi-Fi. המנורה של הסנסור מזהה את משך הזמן שהספר היה סגור, וכשמגיע הרגע בו צריך “לעורר” את הקורא- הטיימר נדלק ושולח טוויט כתזכורת. חשוב לציין לשבח את העובדה שהציוצים מנוסחים בסגנון של הסופר, על מנת שהאופי של הסיפור והסטוריטֶלִינג יישמר. תוכלו לצפות בקונספט החמוד הזה בסרטון שאמבדתי לכם ברשומה. בעיני זה מרשים בהחלט- ומראה עד כמה העולם שלנו הופך ליותר קונקטיבי !
מילת סיכום, מי שמכיר אותי יודע עד כמה אני עקשנית- ואני מתכוונת להתמיד במאמצי לשכנע אתכם שאפשר לעשות את הדברים אחרת. ניתן בקלות יחסית להפוך את המוצרים שלכם להרבה יותר חכמים ובכך להעשיר ולבדל את החברה שלכם, את המותג וכמובן את המוצרים. לדעתי הייתה זו דוגמא מעולה לכך שהתמורות שמתחוללות בעולם הדיגיטל מביאות איתן שפע עצום של פתרונות, והובלה הלכה למעשה להבנה איך צריך לפעול ומה לעשות כדי לעלות על המסלול של החדשנות השימושית.